Ново

За бигување

CYKLOS GPM 450 SA

2973 23Евро

Испратете барање

Полуавтоматска машина за сбиговање и перфорирање

Цврста метална конструкција

6 готови шаблони за биговање/виткање

Погодна и за биговање на ламинирани медиуми

Постојат до 5 индивидуални програми за работа

Висококвалитетна перфорација тип "наковална"

Автоматско пребарување за предефинирани шаблони за биговање

Екран на допир

Три отделни ширини на бига за работа

Голема работна површина (до А2 формат)

Корисно

Виткање / биговане - разлики

Која е разликата помеѓу виткање и биговане на хартија? Виткање е процес на виткање на листовите хартија за производство на ...

До статијата

Опис
Со нудење на оваа полуавтоматска машина за биговање (вклучувајќи ламинирани медиуми) и перфориране, имаме за цел да ги задоволиме потребите на оние компании каде рачните операции почнуваат да се зголемуваат (попрецизно е да се каже „тежи“ затоа што доцни испораката на нарачките). Оваа машина - Cyklos GPM 450 SA е дизајнирана да се користи во млади компании кои сакаат да се развиваат и кои имаат зголемен број на операции за биговање. Тоа е докажана машина која има и добра цена во комбинација со висока ефикасност и добар перформанс.
Оваа машина за биговање и дупчење има работна ширина од 100 мм до 450 мм и е дизајнирана за финална обработка на печатени материјали до формат SRA3. При биговање, можете да изберете помеѓу три дебелини на инструмента: CITO 1,0 мм и CITO 1,4 мм за хартија од 80-150 g/m2 и 160-250 g/m2, соодветно. и посебен „метален“ канал за стегање 1,6 mm за медиуми со густина помеѓу 250-400 g/m2. Чекорот на големите може да биде со растојание од мин.2 мм. до макс. 999 мм. мин. должината на превиткување е 95 mm. Производителот изјавува дека ламинираните медиуми исто така може лесно да се биговат, за што треба само да го инсталирате правилниот канал за тоа. За погодност на операторот, машината има неколку вградени шаблони за биговање: 1/2, 1/3, 1/4 и за мека корица за книга (4 преклопувања на слободно растојание). Овие 6 готови шаблони се одвоени од можноста за зачувување до 5 од вашите индивидуални работни програми. Програми кои најчесто треба да ги извршувате.
Функционален контролен екран за управување со процесите. GPM 450 SA има едноставен, компактен контролен екран преку кој може да се постават параметри за сите задачи што треба да ги изврши машината. На овој начин, секој оператор може да ги бигова/дперфорира (во некои случаи и превиткување) медиум наменети да бидат со професионален квалитет. Поставките и менито на 8 различни оперативни јазици се јасно разбирливи за да се избегнат ненамерни грешки при одредување на параметрите за нарачка. Автоматското пребарување на претходно поставените шаблони за стегање ќе го цени секој што бара брзина и работи со нарачки „за вчера“.
Биговањето на хартијата е со триење, а хранењето е рачно. Во зависност од задачата и густината на хартијата, може да се направат дополнителни прилагодувања за време на работата. Ваквиот начин на работа е погоден, на пример, при подготовка за објавување на книга, а особено за бигокање на меката корица на книга. Инженерите на компанијата Циклос го зедоа тоа предвид при дизајнирање и програмирање на Cyklos GPM 450 SA, поради сè пораспространетата тенденција за производство на книги во единечни единици или многу мали изданија.
И покрај неговата компактна големина, Cyklos GPM 450 SA нуди сериозна брзина на преклопување од 1500 листови на час (формат А4, еден биг). Оваа ефикасна машина овозможува обработка на различни видови хартија од 80 до 400 g/m2 за биговање и 80-250 g/m2 за перфорација. Бидејќи помалата работна тежина на медиумот за перфорација се должи само на ограничувањето на висината на „забите“ на алатот. Самиот нож за перфорирање и микроперфорирање е направен од ковано железо и има долг работен век, така што можете да бидете сигурни во квалитетот на перфорирањето, без оглед на неговата оптовареност. Оваа машина е добар избор за кој било центар за копирање и/или печатење, издавачка куќа која сака да понуди разновидна палета на производи по печатење, како што се: книги, брошури, папки, разгледници, календари, тетратки, билети итн.
Сериозната работа бара погодност и практичност во користењето на опремата. Го нудиме (одделно од машината за стегање GPM 450 SA) овој универзален мобилен држач на тркала, модел MB 70, кој овозможува поголема мобилност и ефикасност на работниот процес. Стандардот е изработен од квалитетни метални профили, поставени на стабилни тркала кои можат да се заклучат додека работи машината. Има и две широки, доволно длабоки полици погодни за складирање на работни медиуми или други производствени материјали.

Технически параметри
 • Модел машина за биговане и перфорација
 • Макс. големина на хартията (Ш x Д) 450 мм
 • Мин. големина на хартията (Ш x Д) 95 x 210 мм
 • Густина на подлогата за биговавање1 80 - 400 гр/м2
 • Густина на медиумот при перфорација1 80 - 250 гр/м2
 • Макс. брзина на биговане2 до 1500 на час
 • Погон електричен
 • Ширина на бига CITO 1,0 мм за медиум со густина < 0,2 мм (ок. 80-150 гр/м2)
 • Ширина на бига CITO 1,4 мм за медиум со густина 0,2-0,4 мм (ок. 160-250 гр/м2)
 • Ширина на „Метален канал“ на бига 1,6 мм за медиуми со густина од 0,4-0,5 мм (ок. 250-400 гр/м2)
 • Макс. број на биговане на лист 15
 • Мин. - макс. растојание помеѓу биговете3 2-999 мм
 • Мин. растојание на бигата од работ на медиумот 0 >
 • Готови работни програми 6 за различни процеси
 • Дополнителни меморија за 5 индивидуални програми
 • Сетот вклучува алати4 2 алата бига, 1 перфорација
 • Движење на садот за хранење фрикционно
 • Како се внесуваат медиумите од фиоката рачно
 • Осигурувач / осигурувач T3,15 A / 250V
 • Електрични параметри 230V AC, 50 Hz, 2A
 • Димензии на машината (ШxДxВ) 1200 x 640 x 300 мм
 • Димензии на пакувањето (ШxДxВ) 700 x740 x 400  мм
 • Тежина нето 52,5 кг. / бруто 56 кг.

1 Тоа приближно зависи од типот на медиумот. На неговата густина може да влијае дури и температурата во просторијата.
2 Пресметано за едно биговање А4 формат. Времето на гработа зависи и од искуството на операторот и оперативните поставки.
3 Ве молиме имајте го макс. број на можни бигования, при определување на растојанието помеѓу биговете.
4 Стандардно, само каналите за сбиговање се вклучени во цената. Перфорација и/или микроперфорација се бара и се плаќа посебно.

П.С. Спецификациите и дизајнот се приближни. Можна промена на цените и техничките параметри без најава. 

Појаснување. Неопходно е да се набљудува препорачаната ширина на каналот за биговање за различни дебелини на хартија. Ако користиме несоодветна ширина на превиткување (обично тесен канал за превиткување за дебела хартија), може да се појават неточности во положбата на биговете и таа ќе биде поставена на различно растојание од она што сте го поставиле на контролниот екран. Ако користите дебела хартија во комбинација со тесен бразд, резултатот ќе биде: хартијата ќе се притисне во каналот за биговање, ролерите за погон на медиумот ќе почнат да се лизгаат, обидувајќи се да ја ослободат. Во овој случај, ве молиме користете поширок канал за биговање.

Забелешка. Ние се стремиме да обезбедиме описот, фотографиите и спецификациите да бидат целосно автентични. За жал, поради големиот број на понудени артикли, неизбежно е повремено да се појавуваат неточности, особено кога информациите се преведуваат од/на повеќе јазици. Ве молиме известете ни ако забележите нещо. Ви благодараме.

Додатоци
Лесна промена на алатите за бигоање и перфорација. Самиот нож за перфорирање и микроперфорирање е направен од ковано железо и има долг работен век, така што можете да бидете сигурни во квалитетот на перфорирањето, без оглед на неговата оптовареност. Секогаш имајте на ум дека способноста за перфорирање на даден медиум секогаш зависи од два фактора: дебелината на самиот медиум и висината на „забите“ на алатката за перфорирање. Ако користите алатка за дупчење со „пократки заби“ од вистинската дебелина/густина на медиумот - можете да ја искинете или исечете како нож. Секогаш правете примероци пред да го пуштите печатениот дел за обработка.
При биговање, можете да изберете помеѓу три дебелини на биговање: CITO 1,0 mm и CITO 1,4 mm за хартија од 80-150 g/m2 и 160-250 g/m2, соодветно. и посебен „метален“ канал за стегање 1,6 mm за медиуми со густина помеѓу 250-400 g/m2.
Сериозната работа бара погодност и практичност во користењето на опремата. Ја нудиме (одделно од машината за биговање GPM 450 SA) оваа универзална машина со специјален мобилен држач на тркала, модел MB 70, за поголема мобилност и ефикасност. Стендот е изработен од квалитетни метални профили, поставени на стабилни тркала кои можат да се заклучат додека работи виткачот. Има и 2 широки и доволно длабоки полици за складирање на работни медиуми или други производствени материјали.
Видео
Корисно

Виткање / биговане - разлики

Која е разликата помеѓу виткање и биговане на хартија? Виткање е процес на виткање на листовите хартија за производство на ...

До статијата