Ново

За бигување

CYKLOS GPM 450 verSA

4534 11Евро

Испратете барање

Автоматска машина за биговање, дупчење и спирала

Голема работна маса за формат SRA3 во двете насоки

Екран чувствителен на допир за лесно прилагодување на растојанието и бројот на биговете

15 програми за зачувување и вчитување

Две ширини на биговашите канали(1,0 и 1,9 мм)

Висококвалитетна перфорација

Брза промена на алатката

Дополнителна алатка за пирсинг на спирала

Дополнителна алатка за пробивање на календарот

Корисно

Виткање / биговане - разлики

Која е разликата помеѓу виткање и биговане на хартија? Виткање е процес на виткање на листовите хартија за производство на ...

До статијата

Опис
Овде, преку овој GIF, можете да видите колку брзо и лесно се менуваат работните алатки. Машината е доволно флексибилна за да се нуди на 12 различни приклучоци за различни завршни операции. Ве молиме погледнете ја брошурата каде што тие се детални и прикажани.
Програмабилна универзална машина за дупчење, перфорирање и стегање со биговање. Има вградена ретката способност да прави и перфорации за спирално врзување и "месечина" за календари. И покрај неговата компактна големина, GPM 450 SPEED има импресивна брзина на внесување од 2.500 листови на час (листови А4). Овој уникатен систем овозможува обработка на сите видови хартија од 80 до 400 g/m2. Добар избор за секој центар за копирање и/или печатење кој сака да понуди разновидна палета на пост-печатени производи како што се: книги, брошури, папки, разгледници, календари, тетратки итн
GPM 450 SPEED има повеќејазичен контролен екран, преку кој може да се прилагодат работните параметри. Одредувајќи каде е почетокот на листот, машината автоматски го поставува листот според програмата под ножот за да се тутка или да се пробие.
Секогаш е добро да имате машина која во себе комбинира многу процеси, за да можете да го забрзате времето од добивањето на нарачката до нејзината достава до купувачот. Големиот работен формат од 456 mm овозможува обработка на широк опсег на формати/медиуми. Може да правите перфорација, 2 типа на биговање и широк опсег на дупчење (макс. за туткање 40, а за перфорација и цепење до 15 по удар по лист). GPM 450 SPEED се одликува со фактот дека практично нема конкуренти кои нудат и дупчење со спирални дупки и калемење на главата на календарот.
Доводот за триење автоматски се прилагодува, во зависност од обликот и дебелината на хартијата, но може да се направат и фини прилагодувања. Висината на полнење на фиоката за напојување е - 50 mm. Јачината на вакуумот и вентилацијата на листовите се прилагодуваат автоматски, во зависност од обликот и густината на хартијата, но може да се направат и фини прилагодувања. Висината на полнење на фиоката за храна е голема - 50 mm. При бговање, можете да изберете помеѓу две дебелини на бговање: CITO 1.0 за хартија од 80-200 гр./м и метален канал за туткање (дебелина 1,9 мм) за 200-400 гр./м. Чекорот на големите може да биде со растојание од мин.1 мм, макс. 999 мм. За перфорација имате можност да го направите на хартија со дебелина помеѓу 80-250 гр./м2 (или 0,2 - 0,4 мм дебелина).
Производителот ги надополни можностите на машината нудејќи (одделно) различни приклучоци за завршните процеси како што се дупчење/дупчење/заокружување. Самите алатки се направени од ковано железо и имаат долг работен век, така што можете да бидете сигурни во квалитетот на изработката, без разлика на оптоварувањето на ножот!
Сериозната работа бара удобност и практичност при користење на работната опрема. Ја нудиме оваа сестрана машина со специјален мобилен држач на тркала за поголема мобилност и ефикасност. Стандардот е изработен од квалитетни метални профили и сето тоа е поставено на стабилни тркала кои можат да се заклучат кога работи машината за преклопување.

Технически параметри
 • Модел машина за биговане, перфорација и дупчење
 • Макс. големина на хартията 1 (Ш x Д) 450 x нема лимит
 • Мин. големина на хартията 1 (Ш x Д) 110 x 210 мм
 • Густина на подлогата за биговавање 3 80 - 400 g/m2
 • Густина на медиумот при перфорација 3 80 - 250 g/m2
 • Густина на медиумот при дупчење 80 - 400 g/m2
 • Макс. брзина на биговане 2 до 1500 на час
 • Погон е програмабилен, електричен
 • Ширина на бига CITO 1,0 mm за медиум со густина < 0,4 мм (80-200 g/m2)
 • Ширина на „Метален канал“ на бига 1,9 мм за медиуми со густина од 0,4 - 0,5 мм (200-400 g/m2)
 • Макс. број на биговане на лист 15
 • Чекор за позиционирање на биговане 3 1-999 мм помеѓу нив
 • Работни програми 15 за различните процеси
 • Сетот вклучува алати 2 бига, 1 перфорација
 • Движење на садот за хранење фрикционно
 • Дополнителни алати (за дупчење/спирали) квадрат 2:1 - 5x5 / 6x6 mm, 3:1- 4x4 / 4x4 mm 3:1 со месечина; круг дијаметар. 4 мм; 3:1 и 4мм; 3.1 со месечина; овална 5x4 mm (за пластична спирала); удирање евро дупка, замба, заокружување; микроперфорација (9 TPI ​​и 30 TPI) целосна или делумна
 • Како се внесуваат медиумите од фиоката автоматски
 • Електрични параметри 230 V AC, 50-60 Hz, 0,5A
 • Димензии на машината (ШxДxВ) 1075 x 635 x 390 мм
 • Димензии на пакувањето (ШxДxВ) 740 x 530 x 675 мм
 • Тежина нето 77 кг. / бруто 81 кг.

1 Зависи од типот на медиумот. Густината може да биде под влијание на собната температура.
2 Единично биговане А4 формат. Времето на биговане зависи од искуството на операторот и оперативните поставки.
3 Стандардно се вклучени во пакувањето.

П.С. Спецификациите и дизајнот се приближни. Можна промена на цените и техничките параметри без најава. 

Забелешка. Ние се стремиме да обезбедиме описот, фотографиите и спецификациите да бидат целосно автентични. За жал, поради големиот број на понудени артикли, неизбежно е повремено да се појавуваат неточности, особено кога информациите се преведуваат од/на повеќе јазици. Ве молиме известете ни ако забележите нещо. Ви благодараме.

Додатоци
Лесни за менување алатки за пробивање на спирални дупки. Достапни се над 11 различни типови дупчалки. Ве молиме погледнете ја брошурата прикачена на статијата за опис на различните видови.
Во прилог на стегање и дупчење дупки за спирали, додатоци се достапни за удирање или правење фото албуми. Можете дури и да направите евродупки!
Ако някой от пробиващите "зъби" на инструмента за пробиване за спирали се затъпи - се сменя само той. Бързо и лесно.
Вака изгледаат поединечните „заби“ на спиралната алатка за удирање хартија за врзување. Тие можат да се отстранат (ако тоа го бара нарачката) или да се изострат независно. Не купувате сосема нова алатка, менувате само еден дел!
Примерок за презентација на алатката за создавање на перфоратор и "месечина" за календари.
Сериозната работа бара погодност и практичност во користењето на опремата. Ја нудиме (одделно од машината за биговање GPM 450 verSA) оваа универзална машина со специјален мобилен држач на тркала, модел MB 70, за поголема мобилност и ефикасност. Стендот е изработен од квалитетни метални профили, поставени на стабилни тркала кои можат да се заклучат додека работи виткачот. Има и 2 широки и доволно длабоки полици за складирање на работни медиуми или други производствени материјали.
Видео
Корисно

Виткање / биговане - разлики

Која е разликата помеѓу виткање и биговане на хартија? Виткање е процес на виткање на листовите хартија за производство на ...

До статијата