Ново

За бигување

Cyklos KSL 320

300 52Евро

Испратете барање

Достапна цена

Метална конструкција

Странични тркала за прилагодување за брзо менување на положбата на хартијата

Голема работна површина за формати до SRA 3

Брза промена на алатката за биговање

Лесно прилагодување на тркалата за прилагодување на ограничувачот

Лесно стегање со минимална потрошувачка на енергија

Ергономска лента

Лесно за користење

Корисно

На што да се обрне внимание при изборот ни на прочистувач на воздухот?

За многумина од нас кои живеат во градовите, јасно е дека не постои такво нешто како „чист воздух“ во градовите. То ...

До статијата

Опис
Дали барате машина кој ја врши работата додека е евтина, но има добри перформанси и нуди добра брзина на биговање на картон? Тогаш сте на вистинската страница и на вистинскиот производ, затоа што Cyklos KSL 320 е сето тоа. Оваа машина овозможува биговање на разни на картони (може и ламинирани медиуми) до големина SRA 3, а првото биговање може да се направи од првиот милиметар од медиумот. Целиот дел за биговање се поместува на едниот крај на машината за да се обезбеди доволно голема работна површина каде што картоните за биговање може правилно да се постават за последователно биговање . Како и да е, KSL 320 цврсто се потпира на работната маса и му овозможува на операторот да се концентрира само на работниот процес.
Инсталирањето на сигурни компоненти е основата на секоја квалитетна машина, затоа производителот - чешката компанија Cyklos e вградено во KSL 320: стабилни елементи за прицврстување, висококвалитетни алуминиумски одлеаноци, како и механички делови од квалитетен челик. Сето ова е направено за да се обезбеди долга и зафатена употреба. Во Cyclos, секоја машина, без разлика дали е „комплексна“ со вградена електроника или „едноставна“ - која содржи само механички делови, ги исполнува европските стандарди за доверливост и долгорочна употреба. Зад сето ова се крие повеќе од 100 години постојан стремеж за подобрување и квалитет.
Оваа ефикасна машина овозможува обработка на разни видови хартија од 180 до 400 g/m2 за биговање. Секако, може да се користат и потенки медиуми, но не треба да се заборави дека при печатењето картонот (од 180 g/m2 нагоре) се бигова, а хартиите (од 170 g/m2 надолу) се превиткуваат. Самиот нож за перфорација е направен од ковано железо и има долг работен век, така што можете да бидете сигурни во квалитетот на стегањето, без оглед на неговата оптовареност. Оваа машина е добар избор за кој било центар за копирање и/или печатење, издавачка куќа што сака да понуди разновидна палета на производи по печатење, како што се: книги, брошури, папки, разгледници, календари, тетратки, билети итн.
Cyklos KSL 320 нуди корисна дополнителна опрема за подготовка на картон за биговење два големи еден по друг без да го отстранувате или поместувате. Комбинираните две странични спојки за биговање овозможуваат лесно одредување на бараното место каде што треба да се удри стегањето. Постојаната метричка скала прикажана на работната маса дава јасна визија за тоа каде треба да се заклучи ограничувачот. Овозможувањето на двете постојки заштедува многу време на процесот кога треба да биговате двојни флаери, меки корици со клапи, никулци за фактура, двојни визит-картички итн. Земањето на хартијата за биговање е рачно. Во зависност од задачата и густината на хартијата, може да се направат дополнителни прилагодувања за време на работата. Овој начин на работа е погоден кога, поради некоја причина, картите за плисирање не се подеднакво исечени и мора да се погледнат пред да се удри наборот.
И покрај неговата компактна големина, поединечните делови на Cyklos KSL 320 се произведуваат на такви индустриски машини за обработка на метали. Употребата на дигитално исцртување на поединечните делови, во комбинација со дигитална реална контрола на машината, осигурува дека секој дел од кримпер е точна копија на идејниот дизајн на инженерите на Cyclos и реално ги исполнува пресметаните обем на работа и време. Затоа нудиме до 60 месеци гаранција на машината, за да можете не само да ги вратите парите за купување, туку и да добиете уште поголема додадена вредност!

Технически параметри
  • Модел машина за биговане
  • Макс. големина на хартията (Ш x Д) 320 мм
  • Густина на подлогата за биговавање1 180 - 400 гр/м2
  • Ширина на канал за биговање 1,0 / 1,5 мм
  • Погон ручен
  • Мин. растојание на бигата од работ на медиумот 0 >
  • Движење на садот за хранење ручно
  • Димензии на машината (ШxДxВ) 525 x 375 x 120 мм
  • Димензии на пакувањето (ШxДxВ) 550 x 440 x 160 мм
  • Тежина нето 8 кг. / бруто 9,5 кг.

1 Тоа приближно зависи од типот на медиумот. На неговата густина може да влијае дури и температурата во просторијата.
П.С. Спецификациите и дизајнот се приближни. Можна промена на цените и техничките параметри без најава. 

Забелешка. Ние се стремиме да обезбедиме описот, фотографиите и спецификациите да бидат целосно автентични. За жал, поради големиот број на понудени артикли, неизбежно е повремено да се појавуваат неточности, особено кога информациите се преведуваат од/на повеќе јазици. Ве молиме известете ни ако забележите нещо. Ви благодараме.

Видео
Брошури и рекламни материјали
Корисно

На што да се обрне внимание при изборот ни на прочистувач на воздухот?

За многумина од нас кои живеат во градовите, јасно е дека не постои такво нешто како „чист воздух“ во градовите. То ...

До статијата