За бигување

Fastbind C 500

669 69Евро

Испратете барање

Бигова до 50 см ширина. До 5 години гаранција *. Иновативен начин на биговане. 4 сигнали со едно поставување. Исто така, работи со "лизгави" материјали.

Корисно

Што да биде: биговане или свиткување?

Дали е важно и што е исправно? Еден од проблемите во дигиталниот печат е дека во процесот заснован на печатење со тонер, и ...

До статијата

Опис
OРИГИНАЛНА Широк ФОРМАТ РАЧНА БИГОВАЧКА од новата генерација. Fastbind C500™ е биговачка за големо оптоварување со голем број на вградени иновации за биговането на широк формат материјали. Со неа биговането е многу полесно отколку порано. Новиот, оригинален механизам за свиткување ви овозможува многу помалку напори за да направите совршени биговане. Без оглед на видот на медиумот, подигната рачка е лесна и постојано прецизна
ПРЕМИУМ ПОЧНУВА, КОЈ Е ЛЕСНО И БРЗО. Благодарение на својот уникатен дизајн, Fastbind C-500 е лесен за работа. Тоа е исклучително сигурен. Лесно можете да печатите печатен материјал широк до 510 мм. Освен тоа C-500 има неколку новини, за да се гарантира стабилноста и прецизноста при позиционирањето на вашите материјали. Новите возачи на лисјата придонесуваат за оптимизирање на производството на меки корици, флаери, покани и сл. Што повеќе, овие стопери дозволуваат да се прават до 4 бига само со едно поставување на картони и кај точно 90 степени агол.
Поедноставен КОНСТРУКЦИЈА ЗА ПОГОЛЕМА БЕЗБЕДНОСТ овозможува да правите секој биг со минимален напор и висока прецизност, како широчината покривот форматите дури на офсет машини! На работната површина на биговачката е специјално машински полиран, за да се обезбеди мазност, леснотија за местење на медиумот во правилна позиција. Биговането е прецизно и висококвалитетно дури и кај фотографиите направени на вистинска фотохартија во фотостудио. Стандардната гаранција е 2 години, против еднаш доплата гаранцијата може да се зголеми на 5 години

Технически параметри
  • Макс.дължина за битоване 500 мм
  • Мин./макс. ширина 55 - 500 мм
  • Метод на биговане ручно
  • Макс. густина картона 400 гр/м²
  • Работни простор (Ш х Д) 65 x 78 см
  • Димензии на машината (Ш х Д х В) 57 x 65 x 32 см
  • Димензии на кашона(Ш х Д х В) 74 x 66 x 28 см
  • Бруто тежина 17,9 кг
  • Нето тежина 15,7 кг

¹ Во зависност од спецификацијата на материјалот. Продуктивноста зависи од операторот Технички подаци су приближне. Информација о производу и цене jе објављена подложна је променама без предходне најаве. ПС. Ми се труди да описи, слике и спецификације производа буду поптуно веродостојни. Назалост, услед великог броја артикала у понуди, неизбежно је да нам се понекад поткраду сам греске. Љубазно Вас молимо да нам се јавите уколико приметите грешку. Благодарим.

Видео
Корисно

Што да биде: биговане или свиткување?

Дали е важно и што е исправно? Еден од проблемите во дигиталниот печат е дека во процесот заснован на печатење со тонер, и ...

До статијата