Ново

За бигување

CYKLOS GPM 450 SPEED

6408 03Евро

Испратете барање

Автоматска машина за биговање, дупчење и удирање

Поднесување на нов медиум со триење

Брзина 2500 листови/час

9 програми за управување

Голем избор на опции за дупчење / спирали

Удобна метална маса на тркала

Телескопски сад за хранење

Корисно

Виткање / биговане - разлики

Која е разликата помеѓу виткање и биговане на хартија? Виткање е процес на виткање на листовите хартија за производство на ...

До статијата

Опис
Програмабилна универзална машина за дупчење, перфорирање и стегање со биговање. Има вградена ретката способност да прави и перфорации за спирално врзување и "месечина" за календари. И покрај неговата компактна големина, GPM 450 SPEED има импресивна брзина на внесување од 2.500 листови на час (листови А4). Овој уникатен систем овозможува обработка на сите видови хартија од 80 до 400 g/m2. Добар избор за секој центар за копирање и/или печатење кој сака да понуди разновидна палета на пост-печатени производи како што се: книги, брошури, папки, разгледници, календари, тетратки итн
GPM 450 SPEED има повеќејазичен контролен екран, преку кој може да се прилагодат работните параметри. Одредувајќи каде е почетокот на листот, машината автоматски го поставува листот според програмата под ножот за да се тутка или да се пробие.
Секогаш е добро да имате машина која во себе комбинира многу процеси, за да можете да го забрзате времето од добивањето на нарачката до нејзината достава до купувачот. Големиот работен формат од 456 mm овозможува обработка на широк опсег на формати/медиуми. Може да правите перфорација, 2 типа на биговање и широк опсег на дупчење (макс. за туткање 40, а за перфорација и цепење до 15 по удар по лист). GPM 450 SPEED се одликува со фактот дека практично нема конкуренти кои нудат и дупчење со спирални дупки и калемење на главата на календарот.
Доводот за триење автоматски се прилагодува, во зависност од обликот и дебелината на хартијата, но може да се направат и фини прилагодувања. Висината на полнење на фиоката за напојување е - 50 mm. Јачината на вакуумот и вентилацијата на листовите се прилагодуваат автоматски, во зависност од обликот и густината на хартијата, но може да се направат и фини прилагодувања. Висината на полнење на фиоката за храна е голема - 50 mm. При бговање, можете да изберете помеѓу две дебелини на бговање: CITO 1.0 за хартија од 80-200 гр./м и метален канал за туткање (дебелина 1,9 мм) за 200-400 гр./м. Чекорот на големите може да биде со растојание од мин.1 мм, макс. 999 мм. За перфорација имате можност да го направите на хартија со дебелина помеѓу 80-250 гр./м2 (или 0,2 - 0,4 мм дебелина).
Сериозната работа бара удобност и практичност при користење на работната опрема. Ја нудиме оваа сестрана машина со специјален мобилен држач на тркала за поголема мобилност и ефикасност. Стандардот е изработен од квалитетни метални профили и сето тоа е поставено на стабилни тркала кои можат да се заклучат кога работи машината за преклопување.
Производителот ги надополни можностите на машината нудејќи (одделно) различни приклучоци за завршните процеси како што се дупчење/дупчење/заокружување. Самите алатки се направени од ковано железо и имаат долг работен век, така што можете да бидете сигурни во квалитетот на изработката, без разлика на оптоварувањето на ножот!

Технически параметри
 • Модел машина за биговане, перфорација и дупчење
 • Макс. големина на хартията 1 (Ш x Д) 456 x 800 мм
 • Мин. големина на хартията 1 (Ш x Д) 110 x 210 мм
 • Густина на подлогата за биговавање 3 80 - 400 g/m2
 • Густина на медиумот при перфорација 3 80 - 250 g/m2
 • Густина на медиумот при дупчење 80 - 400 g/m2
 • Макс. брзина на биговане 2 до 2500 на час
 • Погон е програмабилен, електричен
 • Ширина на бига CITO 1,0 mm за медиум со густина < 0,4 мм (80-200 g/m2)
 • Ширина на „Метален канал“ на бига 1,9 мм за медиуми со густина од 0,4 - 0,5 мм (200-400 g/m2)
 • Чекор за позиционирање на биговане 3 1-999 мм помеѓу нив
 • Работни програми 9 за различните процеси
 • Сетот вклучува алати 2 бига, 1 перфорација, штанд
 • Движење на садот за хранење фрикционно
 • Дополнителни алати (за дупчење/спирали) квадрат 2:1 - 5x5 / 6x6 mm, 3:1- 4x4 / 4x4 mm 3:1 со месечина; круг дијаметар. 4 мм; 3:1 и 4мм; 3.1 со месечина; овална 5x4 mm (за пластична спирала); удирање евро дупка, замба, заокружување; микроперфорација (9 TPI ​​и 30 TPI) целосна или делумна
 • Како се внесуваат медиумите од фиоката автоматски
 • Електрични параметри 230 V AC, 50-60 Hz, 2A, 400 вата
 • Димензии на машината (ШxДxВ) 1250 x 675 x 520 (1245 ако е на штанд) мм
 • Димензии на пакувањето (ШxДxВ) 1200 x 800 x 720 мм
 • Тежина нето 142 кг. / бруто 157 кг.

1 Зависи од типот на медиумот. Густината може да биде под влијание на собната температура.
2 Единично биговане. Времето на биговане зависи од искуството на операторот и оперативните поставки.
3 Стандардно се вклучени во пакувањето.

П.С. Спецификациите и дизајнот се приближни. Можна промена на цените и техничките параметри без најава. 

Забелешка. Ние се стремиме да обезбедиме описот, фотографиите и спецификациите да бидат целосно автентични. За жал, поради големиот број на понудени артикли, неизбежно е повремено да се појавуваат неточности, особено кога информациите се преведуваат од/на повеќе јазици. Ве молиме известете ни ако забележите нещо. Ви благодараме.

Додатоци
Ако някой от пробиващите "зъби" на инструмента за пробиване за спирали се затъпи - се сменя само той. Бързо и лесно.
Примерок за презентација на алатката за создавање на перфоратор и "месечина" за календари.
Во прилог на стегање и дупчење дупки за спирали, додатоци се достапни за удирање или правење фото албуми. Можете дури и да направите евродупки!
Лесни за менување алатки за пробивање на спирални дупки. Достапни се над 11 различни типови дупчалки. Ве молиме погледнете ја брошурата прикачена на статијата за опис на различните видови.
Вака изгледаат поединечните „заби“ на спиралната алатка за удирање хартија за врзување. Тие можат да се отстранат (ако тоа го бара нарачката) или да се изострат независно. Не купувате сосема нова алатка, менувате само еден дел!
Кога ги заменувате работните истрошени тркала на делот за напојување - ова се потребните алатки и елементи што ќе ги имате.
Видео
Препорачани репроматериjал
Корисно

Виткање / биговане - разлики

Која е разликата помеѓу виткање и биговане на хартија? Виткање е процес на виткање на листовите хартија за производство на ...

До статијата