Ново

За бигување

CYKLOS Air Speed 450

8765 98Евро

Испратете барање

Автоматска машина за туткање, перфорација и спирали

Оригинален начин на хранење со воздух

Брзина 3000 листови/час

Лесна промена на работниот алат

Крст и прескокна перфорација/сечење

60 програми за управување

Голем избор на пробиване /спирала

Корисно

Структурен делот на хартијата

ВИСТИНСКИОТ ИЗБОР НА ХАРТИЈА Обрните внимание на процесите кои следат печатење: - Густите обложувања предизвикуваат поте ...

До статијата

Опис
Широк избор на процеси во едно тело. Јачината на вакуумот и дувањето на листовите автоматски се прилагодуваат, во зависност од обликот и густината на хартијата, но може да се направат и фини прилагодувања. Висината на полнење на фиоката за храна е голема - 70 mm. При биговане, можете да изберете помеѓу две дебелини на биговане: CITO 1.0 за хартија од 80-200 гр/м2 и метален канал за туткање за 200-400 гр/м2. Чекорот на големите може да биде со растојание од мин.1 мм, макс. 999 мм. За перфорација имате можност да го направите на хартија со дебелина помеѓу 80-250 гр./м2 (или 0,2 - 0,4 мм дебелина).
Мултифункционална автоматска бигерица. Програмабилна универзална машина за дупчење, перфорирање и биговање со вакуумски фидер. Помеѓу завршните машнички од својата класа, се издвојува со ретката можност за изработка на перфорации за календари. И покрај неговата компактна големина, Cyklos AirSpeed ​​450 има импресивна брзина на внесување од 3.000 листови на час (листови А4). Овој уникатен систем овозможува обработка на сите видови хартија од 80 до 400 гр/м2. Веруваме дека оваа машина е добар избор за многу дигитални и офсет печатачи кои печатат мали формати и каде што не се произведуваат само книги, брошури, папки, разгледници и други производи во мали или средни тираж, туку и календари.
Контролен екран за управување со процесите. Cyklos AirSpeed ​​450 има повеќејазичен програмабилен контролен екран од 18 cm, преку кој може да се постават параметрите на работата што треба да ја изврши машината. Одредувајќи каде е почетокот на листот, машината автоматски го поставува листот според програмата под ножот за да се тутка или да се пробие. Ако треба да се направи корекција - тоа се прави лесно и брзо.
Самиот нож за перфорирање е направен од ковано железо и има долг работен век, така што можете да бидете сигурни во квалитетот на перфорирањето, без оглед на оптоварувањето на ножот. За погодност на операторот, вградени се програми за перфорација 1/2, 1/3, 1/4 и за мека корица на книга. Ова е освен можноста за складирање на 60 индивидуални работни програми.
Релативно големиот максимален формат за работа, 456x800 мм, овозможува работа не само со отпечатоци од дигитални печатачи, туку и со офсет. Треба да се напомене дека можете да правите надолжна перфорација, биговање и фино цепење (макс. за биговање 40, а за перфорација и цепење до 15 по удар по лист), додека попречно можете да перфорирате и пробиете/щанцовате (макс. удари 13 по лист). Cyklos AirSpeed ​​450 се издвојува по својата разноврсност и разноврсност. Практично нема конкуренти во неговата категорија кои нудат и удирање со спирални дупки и правење месечина на главите на календарот.

Технически параметри
 • Модел машина за биговане, перфорација и дупчење
 • Макс. големина на хартията 1 (Ш x Д) 456 x 800 мм
 • Мин. големина на хартията 1 (Ш x Д) 115 x 210 мм
 • Густина на подлогата за биговавање 3 80 - 450 g/m2
 • Густина на медиумот при перфорација 3 80 - 250 g/m2
 • Густина на медиумот при дупчење 80 - 400 g/m2
 • Макс. брзина на биговане 2 до 3000 на час
 • Погон е програмабилен, електричен
 • Ширина на бига CITO 1,0 mm за медиум со густина < 0,4 мм (80-200 g/m2)
 • Ширина на „Метален канал“ на бига 1,9 мм за медиуми со густина од 0,4 - 0,5 мм (200-400 g/m2)
 • Чекор за позиционирање на биговане 3 1-999 мм помеѓу нив
 • Работни програми 60 за различните процеси
 • Сетот вклучува алати 2 бига, 1 перфорација, 1 нож за фино цепене и надолжна перфорација +штанд
 • Движење на садот за хранење фрикционно
 • Дополнителни алати (за дупчење/спирали) квадрат 2:1 - 5x5 / 6x6 mm, 3:1- 4x4 / 4x4 mm 3:1 со месечина; круг дијаметар. 4 мм; 3:1 и 4мм; 3.1 со месечина; овална 5x4 mm (за пластична спирала); удирање евро дупка, замба, заокружување; микроперфорација (9 TPI ​​и 30 TPI) целосна или делумна
 • Како се внесуваат медиумите од фиоката автоматски
 • Електрични параметри 230 V AC, 50-60 Hz, 2A, 400 вата
 • Димензии на машината (ШxДxВ) 1250 x 675 x 520 (1245 ако е на штанд) мм
 • Димензии на пакувањето (ШxДxВ) 1200 x 800 x 720 мм
 • Тежина нето 142 кг. / бруто 157 кг.

1 Зависи од типот на медиумот. Густината може да биде под влијание на собната температура.
2 Единично биговане. Времето на биговане зависи од искуството на операторот и оперативните поставки.
3 Стандардно се вклучени во пакувањето.

П.С. Спецификациите и дизајнот се приближни. Можна промена на цените и техничките параметри без најава. 

Забелешка. Ние се стремиме да обезбедиме описот, фотографиите и спецификациите да бидат целосно автентични. За жал, поради големиот број на понудени артикли, неизбежно е повремено да се појавуваат неточности, особено кога информациите се преведуваат од/на повеќе јазици. Ве молиме известете ни ако забележите нещо. Ви благодараме.

Додатоци
Лесни за менување алатки за пробивање на спирални дупки. Достапни се над 11 различни типови дупчалки. Ве молиме погледнете ја брошурата прикачена на статијата за опис на различните видови.
Во прилог на стегање и дупчење дупки за спирали, додатоци се достапни за удирање или правење фото албуми. Можете дури и да направите евродупки!
Со нашите додатоци за перфорирање и/или сечење, можете делумно или целосно да ги перфорирате медиумите.
Видео
Корисно

Структурен делот на хартијата

ВИСТИНСКИОТ ИЗБОР НА ХАРТИЈА Обрните внимание на процесите кои следат печатење: - Густите обложувања предизвикуваат поте ...

До статијата