Ново

Електрични

Morgana AutoCreaser Pro XL

15830 31Евро

Испратете барање

Специјална оферта за ДРУПА за балканските држави

Импресивна брзина - до 8500 големи на час

Макс. големина на медиум - 385x1300 mm

Авт. прилагодете ја густината на медиумот пред да ја нахраните

Автоматско поставување на дувалка за листови

Надолжна и попречна перфорација

Стоп за перфорација во двете насоки!

Биговање и перфорирање

Горно и долно биговање

До 5 ударни глави за перфорация

Произведено во Обединетото Кралство

Корисно

Што да биде: биговане или свиткување?

Дали е важно и што е исправно? Еден од проблемите во дигиталниот печат е дека во процесот заснован на печатење со тонер, и ...

До статијата

Опис
MORGANA SYSTEMS (дел од групата Plockmatic) е водечки производител и снабдувач на Обединетото Кралство на машини за биговање, виткање, опрема за врзување жица и потрошен материјал. Нашиот разновиден асортиман на машини за туткање картон ги елиминира најчестите и најсложените проблеми со туткање. Тие се дизајнирани да нудат решенија за многу апликации и волумени. Контактирајте не денес за консултации и прифатлива понуда.
AutoCreaser Pro XL е лесен за употреба систем за автоматско туткање хартија со ефикасен вакуумски доводник на горниот дел. Уникатниот профил на туткање во AutoCreaser Pro XL го елиминира кинењето или пукањето на хартијата од поставувањето на тонерот. Новиот AutoCreaser Pro XL е специјално дизајниран да ракува со најширокиот опсег на медиуми. Новата адаптивна контрола на процесите (ACP) на Morgana го следи хранењето на листовите во процес на затворена јамка, обезбедувајќи исклучителни перформанси и доверливост. Фиоката за напојување континуирано ја проверува „лебдечката“ област на хартијата и автоматски прави корекции во лет.
Новата адаптивна контрола на процесите (APC) на Morgana го следи хранењето на листовите во процес на затворена јамка, обезбедувајќи извонредни перформанси и доверливост. Новиот Morgana AutoCreaser Pro XL е специјално дизајниран да се справи со најширокиот опсег на медиуми. Внесувачот непрекинато ја проверува зоната на пливање хартија и автоматски прави прилагодувања во лет. Ова е прво индустрија за производ од оваа класа и обезбедува најголема сигурност на добиточната храна. Операторите на сите нивоа на вештини можат да го извлечат максимумот од AutoCreaser Pro XL.
Работејќи со максимална брзина од 8.500 листови А4 на час, без губење на прецизноста, ова е нашиот најпродуктивен биговач до сега. Новиот AutoCreaser Pro XL има максимална големина на листот до 385 x 1300 mm кога дополнителната маса е поставена како комплет за продолжување.
ГЛАВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ: • Регистриран крај на медиумскиот вакуумски врвен доводник со носивост • Ново одвојување на листови контролирано со оптичка сензорска матрица - автоматски се прилагодува на различни медиуми, тежини и типови хартија • Автоматски избор на параметри за довод врз основа на големината и дебелината на хартијата - го поедноставува поставувањето без оглед на вештината на операторот • Ултразвучно откривање на двојни листови • Изборно продолжување на масата за листови до 1300мм со поддршка на популарни апликации со подолги листови • Моќната единица за биговање може да прифати стандардни и тесни ножеви за биговање, како и изборни ножеви со вкрстена перфорација • Факултативната втора алатка за биговање овозможува горно/долно биговање во еден лист • Поедноставени поставки и промени на алатот за работа без специјални алатки како што се клучеви или шрафцигери • Внатрешна ротациона перфорација, со до пет глави инсталирани во машината истовремено • Дополнителен модул за вкрстена перфорација
Ова е прво вакво решение во индустријата за производ од оваа класа и обезбедува најголема доверливост на медиумското напојување на машината за обработка. Операторите со различни нивоа на вештини и знаење секогаш можат да го извлечат максимумот од AutoCreaser Pro XL
СТУДИЈА НА СЛУЧАЈ. Ричардсон и Сон, со седиште во Хавик во шкотските граници, инвестираа во Morgana AutoCreaser Pro XL, купен преку дилерот на Morgana CLC. Коментирајќи ја потребата за AutoCreaser Pro XL, Џејми Ричардсон, ко-директор, рече: „Ние правиме многу туткање и перфорирање на нашите Thomson Platen машини, но потребно е многу малку вештина и време за да се подготват тие машини . Многу работи што ги работиме се мали трки, како што се ленти за чорапи и тагови за нишање, на пример, така што на подготовката им требаше подолго од времето за реално да се произведе делото“.
И сега со подобрена перфорација... Ротирачката перфорација е стандардна во палетата AutoCreaser Pro со широк спектар на тркала достапни за да одговараат на сите барања. Може да се додаде опционална единица за вкрстено перфорирање за посложени работи, а со опцијата за вкрстена перфорација може да се постигнат повеќе распореди на перфорација.
Plockmatic Group е еден од водечките светски развивачи и производители на технологија за доработка на документи. Групацијата „Плокматик“ дизајнира, развива, произведува и продава широк спектар на системи за доработка и поднесување што се продаваат под брендовите „Plockmatic “ и „Morgana“. Со купувањето от Plockmatic на Morgana Systems со седиште во Велика Британија во 2013 година и KGS srl од Местрино, Италија во 2016 година, беше формирана групацијата Plockmatic, здружувајќи ги овие организации за да понуди широк спектар на производи кои вклучуваат машини за биговање, виткање, ножеви и решенија за врзување оптимизирани за дигитални работни текови. Комбинацијата на овие компании донесе и светска мрежа на извонредни дилери. Производите на групата работат онлајн или офлајн заедно со најдобрите светски системи за дигитално печатење. Plockmatic прави брошури. Исто така, подготвува и испраќа пошта, витка хартија, пробива и врзува документи со исклучителна прецизност. Едноставно кажано, Plokmatic претвора парчиња печатена хартија во прекрасно завршени документи што ги користите секој ден. Денес, решенијата на групата Plockmatic се продаваат главно под брендовите Plockmatic и Morgana во над 50 земји.
Новиот интуитивен кориснички интерфејс ги контролира сите главни функции на AutoCreaser Pro XL. Користењето на самиот екран е едноставно. Внесете ја должината на листот (популарните големини се претходно поставени), допрете го типот на биговање за финалниот производ (писмо, врата, итн.) и притиснете enter. AutoCreaser Pro XL автоматски ќе пресмета каде треба да бидат биговете и соодветно ќе ги прилагоди. Сите поставки и прилагодувања се направени со помош на корисничкиот интерфејс, така што работата не може да биде полесна. Алфанумеричката меморија овозможува неограничен број рецепти да се складираат и именуваат според ваш избор. Сите промени во начинот на довод, позицијата на биговете и инженерските поставки се направени преку корисничкиот интерфејс, кој е развиен и дизајниран да го направи AutoCreaser Pro XL лесен за ракување. Ќе се справите со повеќе задачи за помалку време.

Технически параметри
 • Макс. големина на хартија (Ш x Д) 385 x 700 мм
 • Макс. големина на хартија (Ш x Д) 375 x 1300 мм (со продолжена маса)
 • Mин. големина на хартија (Ш x Д) 93 x 210 мм
 • Продуктивност 8500 листови/час (едно биговане)
 • Макс. густина на биговање 400 гр./м2 (или макс. 0,4 мм)
 • Макс. густина за перфорација 400 гр./м2 (или 0,3 мм)
 • Мин. густина за перфорација 110 гр./м2 (или 0,11 мм)
 • Мин. тежина на хартија 80 гр./м2
 • Шаблони за биговање меки корици 6 различни
 • Поставете го шаблонот автоматски
 • Контрола на брзината да
 • Видови на биговање 1 алатка за биговање = 2 типа (за тенки и дебели медиуми)
 • Број на биговани листови макс. 30 (60 - ако работите со 2 алатки во исто време)
 • Мин. растојание на биговавање 0,1 мм
 • Приспособување на длабочината на набивање 3 типа, автоматско
 • Надолжна перфорација стандардно е вклучена 
 • Макс. број на надолжни перфорации до 5 парчиња
 • Попречна перфорацијаопција 
 • Движење на фиоката за напојување автоматско 
 • Бројач да, електронски
 • Функција за примерок постои
 • Макс. ставање на фиоката за хартија 200 мм
 • Систем за вшмукување со вакуумски ремен со напредна контрола на процесите (APC)
 • Систем за излез на листови автоматски 
 • Должина на транспортерот 820 мм
 • Откривање на земање повеќе од 1 лист ултразвучно
 • Детектор за заглавување на хартија има
 • Детектор за недостаток на хартија има
 • Дополнителни додатоци вкрстена перфорација, втора алатка за туткање
 • Работни димензии (ШxДxВ) 2540 x 730 x 1200 мм
 • Струја/Hz AC 100 – 240V/50Hz
 • Тежина 305 кг (бруто)

Спецификациите и дизајнот се приближни. Можна промена на цените и техничките параметри без најава. Фотографиите се илустративни и може да не го одразуваат вистинскиот посакуван уред, како доаѓа со различни опции..

"Geprüfte Sicherheit" („Тестирана безбедност“) или GS сертификат е доброволна сертификација на електрична опрема во Германија. Ова покажува дека опремата ги исполнува германските (ако е применливо и европските) барања за безбедност за овој тип на уред. Главната разлика помеѓу GS и CE ознаката е во тоа што усогласеноста со европските безбедносни барања за GS се тестира и сертифицира од независно тело одобрено од државата, додека CE ознаката е доброволна изјава на самиот производител дека неговата стока ги исполнува европските стандарди.

ПС. Ние се стремиме да осигураме дека описот, фотографиите и спецификациите се целосно автентични. За жал, поради големиот број на понудени артикли, неизбежно е повремено да се појавуваат неточности. Ве молиме известете ни ако забележите еден. Ви благодараме.

Додатоци
Во главното тело на Morgana AutoCreaser Pro XL може да се додаде дел за превиткување и сортирање медиуми за поефикасно и побрзо исполнување на нарачката.
Ротирачката перфорација е стандардна во палетата Morgana AutoCreaser Pro XL со широк спектар на тркала достапни за да одговараат на сите барања. Може да се додаде опционална единица за вкрстено перфорирање за посложени работи, а со опцијата за вкрстена перфорација може да се постигнат повеќе распореди на перфорација.
Видео
Корисно

Што да биде: биговане или свиткување?

Дали е важно и што е исправно? Еден од проблемите во дигиталниот печат е дека во процесот заснован на печатење со тонер, и ...

До статијата