За виткање

TOUCHLINE CP375 DUO § TCF375

Испратете барање

Перфорира, бигова и савиjе истовремено

Перфорирана хартија до 300 гр./м2

Збира медиуми до 400 гр./м2

Импозантна брзина - до 6000 свиткување на час

Макс. големина на медиумот - 375х1050 мм

Комплетен автомат

Корисно

Виткање / биговане - разлики

Која е разликата помеѓу виткање и биговане на хартија? Виткање е процес на виткање на листовите хартија за производство на ...

До статијата

Опис
Multigraf AG од градот Мјури, со над 30-годишно искуство е сигурен партнер за секој амбициозен печатени центар, кој е фокусиран кон постигнување на висок квалитет. Разновидни премиум производи во комбинација со максимална флексибилност и широка модуларност на решенија е решение коjе гарантира иднината на всеки печатар. Нашата експертиза прави компанијата Multigraf AG идеален снабдувач и партнер на секоја печатница в Македониjа.
Во машината е вградена уникатна Multigraf Swingbar систем за биговане без напукнување. Листовите не запираат во текот на процесот на биговане. Автоматски подесување на длабочината на набори со 3 различни позиции е друга фантастична функција на TOUCHLINE CP375 DUO § TCF375. Оваа нова технологија овозможува за забрзување на процесот на работа.
TOUCHLINE CP375 DUO § TCF375 може да се користи и како интегрирана машина за операции биговане / перфорирање, при извршување на двете функции во еден пас, така и како само за самостојно биговане или за перфорирање кога се бара само оваа операција.
Ротирачки алат. Нивната поставка се врши во рок од само неколку секунди на контролниот панел на допир. Дополнителните алати може да се чуваат во специјално дизајнирани паркинзи. До четири поглавја за перфорирање или Crosscut се достапни во TOUCHLINE CP375 DUO § TCF375 за работа, сите од нив се на принципот "вклучи и работи". Машината е погоден за изработка на етикети, фактури, ваучери, купони, лотарија билети и слично.
Инспирацијата во компанијата производител - Multigraf за оваа нова производна линија доаѓа од нејзиното име - "Touchline - допир линија". Притиснете го копчето и таа почнува да работи! Само со внесување на потребните информации преку екран на допир, машината создава сите поставки автоматски. Еден мал, централизиран, мултифункционален конзола нуди сите потребни карактеристики за брз почеток на производството.
TOUCHLINE CP375 DUO § TCF375 е опремена со подавач, користејќи технологија "вакуум ремени" и контрола на воздушниот нож за совршено поделба на лисјата. Нема дополнителна пумпа за воздух, затоа не е потребно. Тоа нуди пониско ниво на бучава во работната средина во просторијата. Максималниот износ на листови може да е 375 х 1050 мм.
TOUCHLINE CP375 DUO § TCF375 Селективната перфорација во двете насоки е една од главните карактеристики на новата машина од линијата TOUCHLINE CP375 DUO. Таа, од своја страна, поврзана со онлајн машината за биговане и виткање на хартија TOUCHLINE TCF375, CP375 DUO ќе може да изврши уште посложени задачи како; селективна перфорација во двете насоки, виткање и преклопување. Сите овие работи во една операција! Тази нова иновация изпълнява много от желанията на индустрията. Иновативната система за биговане и перфориране разполага с патентован, бързо сменяеми инструменти. Инструментите по електронен път се откриват и съответното налягане за работа се настройва автоматично.

Технически параметри
 • Макс. големина на хартијата (Ш x Д) 375 (370²) x 660 мм
 • Макс. големина на хартијата (Ш x Д) (370²) x 1050 mm (со продолжниот површина)
 • Мин. големина на хартијата (Ш x Д) 105 x 148 мм
 • Макс. Тежина за биговане 400 гр/м2 (или макс. 0,4 мм)¹
 • Макс. Тежина за перфорација 300 гр / м² (или макс. 0,3 мм)2 (или макс. 0,3 мм)¹
 • Мин. Тежина на хартија 80 гр/м2
 • Макс. брзина до 6000 за час
 • Избор на вид биговане автоматски
 • Видови бигованe 6 различни
 • Тип биговe 1 биговащ алат за. = 2 вида
 • Регулирање на длабочината за биговане 3 чекори автоматски
 • Број на биговете до 20 на лист
 • Мин. растојание за биговане 1 мм
 • Број глави за перфорација до 4 истовремено
 • Се испорачува со перфорација 11 TPI (стандардна)
 • Број на перфорација во / у листови 1 - 5 на лист
 • Мин. растојание за перфорација 3 мм
 • Движење на подот табли aвтоматично
 • Броjач да, електронски
 • Функција за примерок има
 • Макс. полнење на садот со хартија 180 / 660 мм²
 • Систем на преземање на листовите преку вшмукување
 • Систем за отстранување на лисјата автоматска
 • Препознавање на земањето повеќе од 1 лист ултразвук
 • Детектор за недостатокот ха хартија има
 • Извеждане сгъване = топчен конвеjер
 • Извеждане биговане = долни фидер
 • Димензиjа (ШхДхВ) 3170 x 610 x 1320 мм
 • Димензиjа (ШхДхВ) 4050 x 680 x 1320 мм ²
 • Струја / Hz AC 100 - 240V / 50Hz
 • Тежина 365 / 385 кг ²

Техничките податоци и дизајнот се приближни. Можна промена во цените и техничките параметри без претходна најава. ¹ Во зависност од спецификацијата на материјалот. ² За верзију CP375 DUO § TCF375 опремљен са Mistral Feeder PFM. Geprüfte Sicherheit" ("Тестирана безбедност") или GS сертификат е доброволно сертификација на ел. Техника во Германија. Ова покажува дека опремата одговара на германските (ако има такви и европските) барања за безбедност за овој тип уреди. Главната разлика помеѓу GS и CE ознаката е дека почитувањето на европските барања за безбедност при GS е тестирана и сертифицирана од државно одобрен независно тело, додека СЕ ознаката е доброволна изјава на самиот производител, дека стоките му одговара на европските стандарди. ПС. Ние се стремиме описот, сликите и спецификациите да бидат целосно автентични. За жал, поради големиот број на артикли кои се нудат, e неизбежнo понекогаш да се појавуваат неточности. Ве молиме кажете ни ако забележите таква. Благодариме.

Додатоци
Алати за перфорација со чекор 17 TPI и 26 TPI. Автоматски се прилагодува. Подготвен за работа - веднаш.
Алат за биговане со друга чекор. Автоматски се прилагодува. Подготвен за работа - веднаш.
Видео
Брошури и рекламни материјали
Корисно

Виткање / биговане - разлики

Која е разликата помеѓу виткање и биговане на хартија? Виткање е процес на виткање на листовите хартија за производство на ...

До статијата