Перфорација

Touchline CP375 DUO

Испратете барање

Перфориран и бигова истовремено

Перфорирана хартија до 300 гр./м2

Збира медиуми до 400 гр./м2

Импозантна брзина - до 6000 свиткување на час

Макс. големина на медиумот - 375х1050 мм

Комплетен автомат

Корисно

Што да биде: биговане или свиткување?

Дали е важно и што е исправно? Еден од проблемите во дигиталниот печат е дека во процесот заснован на печатење со тонер, и ...

До статијата

Опис
Перфориране и биговане в една операция. Перфорация по дължина и напречна движението на листа, времева перфорация и в двете посоки, както и професионално биговане са ключовите характеристики на TOUCHLINE CP375 DUO. Тази нова иновация изпълнява много от желанията на индустрията. Иновативната система за биговане и перфориране разполага с патентован, бързо сменяеми инструменти. Инструментите по електронен път се откриват и съответното налягане за работа се настройва автоматично.
Во машината е вградена уникатна Multigraf Swingbar систем за биговане без напукнување. Листовите не запираат во текот на процесот на биговане. Автоматски подесување на длабочината на набори со 3 различни позиции е друга фантастична функција на TOUCHLINE CP375 DUO. Харпунот за биговане е лесно заменлив со таков за перфорирање во рамките секунди. Оваа нова технологија овозможува за забрзување на процесот на работа.
Инспирацијата во компанијата производител - Multigraf за оваа нова производна линија доаѓа од нејзиното име - "Touchline - допир линија". Притиснете го копчето и таа почнува да работи! Само со внесување на потребните информации преку екран на допир, машината создава сите поставки автоматски. Еден мал, централизиран, мултифункционален конзола нуди сите потребни карактеристики за брз почеток на производството.
TOUCHLINE CP375 DUO е опремена со подавач, користејќи технологија "вакуум ремени" и контрола на воздушниот нож за совршено поделба на лисјата. Нема дополнителна пумпа за воздух, затоа не е потребно. Тоа нуди пониско ниво на бучава во работната средина во просторијата. Максималниот износ на листови може да е 375 х 1050 мм.
TOUCHLINE CP375 DUO може да се користи и како интегрирана машина за операции биговане / перфорирање, при извршување на двете функции во еден пас, така и како само за самостојно биговане или за перфорирање кога се бара само оваа операција.
Благодарение на отстранлив приклучоци, TOUCHLINE CP375 DUO може да биде пренасочен од биговане кон перфорирање или назад во секој момент. Во врска со биговането on-line машината е во состојба да произведе уште посложени задачи во on-line режим; перфорирање, slitting, биговане и сето тоа во една операција. Овие електронски управувана ножеви исто така се користат и како Кормилари прачки, комуницирал само по водечкиот раб на листот, за да не го боли.
Ротирачки алат. Нивната поставка се врши во рок од само неколку секунди на контролниот панел на допир. Дополнителните алати може да се чуваат во специјално дизајнирани паркинзи. До четири поглавја за перфорирање или Crosscut се достапни во TOUCHLINE CP375 DUO за работа, сите од нив се на принципот "вклучи и работи". Машината е погоден за изработка на етикети, фактури, ваучери, купони, лотарија билети и слично.

Технически параметри
 • Макс. размер на хартията (Ш х Д) 375 x 660 мм
 • Макс. големина на хартијата (Ш x Д) 375 x 660 мм
 • Макс. големина на хартијата (Ш x Д) 375 x 1050 mm (со продолжниот површина)
 • Мин. големина на хартијата (Ш x Д) 105 x 148 мм
 • Макс. Тежина за биговане 400 гр/м2 (или макс. 0,4 мм)
 • Макс. Тежина за перфорација 300 гр / м2 (или макс. 0,3 мм)
 • Мин. Тежина на хартија 80 гр/м2
 • Макс. брзина 5000 за час (А4 формат)
 • Макс. брзина 6000 за час (А5 формат)
 • Избор на вид биговане автоматски
 • Видови бигованe 6 различни
 • Тип биговe 1 биговащ алат за. = 2 вида
 • Регулирање на длабочината за биговане 3 чекори автоматски
 • Број на биговете до 20 на лист
 • Мин. растојание за биговане 1 мм
 • Број глави за перфорација до 4 истовремено
 • Се испорачува со перфорација 11 TPI (стандардна)
 • Број на перфорација во / у листови 1 - 5 на лист
 • Мин. растојание за перфорација 3 мм
 • Движење на подот табли aвтоматично
 • Броjач да, електронски
 • Функција за примерок има
 • Макс. полнење на садот со хартија 180 мм
 • Систем на преземање на листовите преку вшмукување
 • Систем за отстранување на лисјата автоматска
 • Препознавање на земањето повеќе од 1 лист ултразвук
 • Детектор за недостатокот ха хартија има
 • Дополнителни статисти перфорации 17 TPI и 26 TPI
 • Дополнителни статисти транспортер со ролни - 1100 мм
 • Калибри при работа (ШхДхВ) 1800 x 600 x 1200 мм
 • Струја / Hz AC 100 - 240V / 50Hz
 • Тежина 158 кг (нето)

¹ Во зависност од спецификацијата на материјалот. ² Техничките податоци и дизајнот се приближни. ³ Можна промена во цените и техничките параметри без претходна најава.. 4 "Geprüfte Sicherheit" ("Тестирана безбедност") или GS сертификат е доброволно сертификација на ел. Техника во Германија. Ова покажува дека опремата одговара на германските (ако има такви и европските) барања за безбедност за овој тип уреди. Главната разлика помеѓу GS и CE ознаката е дека почитувањето на европските барања за безбедност при GS е тестирана и сертифицирана од државно одобрен независно тело, додека СЕ ознаката е доброволна изјава на самиот производител, дека стоките му одговара на европските стандарди. ПС. Ние се стремиме описот, сликите и спецификациите да бидат целосно автентични. За жал, поради големиот број на артикли кои се нудат, e неизбежнo понекогаш да се појавуваат неточности. Ве молиме кажете ни ако забележите таква. Благодариме.

Додатоци
Алати за перфорација со чекор 17 TPI и 26 TPI. Автоматски се прилагодува. Подготвен за работа - веднаш.
Отстранувања транспортер со ролни. Должина = 1100 mm, Овој производ број 482.112
Алат за биговане со друга чекор. Автоматски се прилагодува. Подготвен за работа - веднаш.
Видео
Брошури и рекламни материјали
Препорачани репроматериjал
Корисно

Што да биде: биговане или свиткување?

Дали е важно и што е исправно? Еден од проблемите во дигиталниот печат е дека во процесот заснован на печатење со тонер, и ...

До статијата