За виткање

Touchline CF375

Испратете барање

Бигова и савие

Импресивна брзина - до 6000 пати на час

Макс. медиумска големина - 375x1050 мм

Работи со хартија од 80 до 400 гр/м2

8 различни видови на набори

Комплетна автомат

Корисно

Виткање / биговане - разлики

Која е разликата помеѓу виткање и биговане на хартија? Виткање е процес на виткање на листовите хартија за производство на ...

До статијата

Опис
Инспирацијата во компанијата - Multigraf за оваа нова производна линија доаѓа од нејзиното име - Touchline - Touchline. Притиснете го копчето и таа почнува да работи! Само со внесување на потребните информации преку екран на допир, машината автоматски ги креира сите поставки. Една мала, централизирана, мултифункционална конзола ги нуди сите потребни карактеристики за брз почеток на производството.
Фидерот испорачува капацитет од 180 мм и двојно откривање на листата с ултразвук како стандард. Touchline CF375 има две секции; горната е за виткање на хартиата, додека долната лента е само за биговане на медиумите.
Touchline CF375 е опремена со подавач, користејќи технологија "вакуум ремени" и контрола на воздушниот нож за совршено поделба на лисјата. Не постои дополнителна воздушна пумпа, бидејќи тоа не е потребно. Тоа нуди на пониско ниво на бучава во работната средина во просторијата. Максималната големина на листот може да биде 375 x 1050 mm.
Touchline CF375 може да користи и како интегрирана машина за виткање, бигане (и перфориране) при вршење на двете функции во еден премин и самозаживување само кога не е потребно преклопување или перфоратор кога е потребна оваа операција.
Во машината е вградена уникатна Multigraf Swingbar система за биговане без напукнување. Листовите не застануваат за време на процесот на биговане. Автоматското прилагодување на длабочината на биговането со 3 различни позиции е уште една фантастична карактеристика на Touchline CF375. Алата за биговане е лесно заменлив за неколку секунди. Оваа нова технологија овозможува забрзување на процесот на биговане.
Делот за виткање на хартија на Touchline CF375, користи Pro-Knife System на Multigraf. Ова система е основана не само за да се постигне совршен процес на виткање, но и за да се избегне означување и / или гребење на производите. Овие електронски контролирани ножеви исто така се користат како водич прачки, само контактирање на водечките компании. Поради многу голем дијаметар на ролките за виткање, нема деформација на виткањете лисја.
Нова димензија за виткање и савиање! Touchline CF375 е најиновативната машина за биговне и виткање на пазарот направена во Швајцарија. Не се потребни рачни прилагодувања, сите функции се целосно автоматизирани. Автоматска калибрација на биговането; прилагодување на притисокот на екран на допир. Брзата промена на теренот за различни видови на хартија - потребни само 10 секунди.

Технически параметри
 • Макс. големина на хартијата (Ш x Д) 375 x 660 мм (1050 мм со продолжниот површина)
 • Мин. големина на хартијата (Ш x Д) 105 x 148 мм
 • Макс. тежина за биговане 400 гр/м2 (или макс. 0,4 мм)
 • Мин. тежина на хартија 80 гр/м2
 • Макс. должина на виткање 500
 • Макс. должина на виткање 30
 • Макс. брзина 5000 за час (А4 формат)
 • Макс. брзина 6000 за час (А5 формат)
 • Избор на тип на виткањеАвтоматски
 • Број глави за перфорација (додатна опрема)до 4 истовремено
 • Видове биговане 1 биговащ инстр. = 2 типа
 • Број бигования в/у листа макс. 20
 • Мин. растојание за биговане0-> 30 мм
 • Регулирање на длабочината за биговане 3 вида, автоматски
 • Регулирање на брзинатаДа
 • Движење на подот табли Автоматски
 • Броjач да, електронски
 • Функција за примерок има
 • Макс. полнење на садот со хартија 180 мм
 • Систем на преземање на листовите преку вшмукување
 • Система за отстранување на лисјата Автоматска
 • Препознавање на земањето повеќе од 1 лист ултразвук
 • Детектор за недостатокот ха хартија има
 • Дополнителни алатитранспортер со ролни - 1100 мм
 • Димензиа при работа (ШхДхВ) 1800 x 600 x 1200 мм
 • Струја / Hz AC 100 - 240V / 50Hz
 • Тежина 158 кг (нето)

¹ Во зависност од спецификацијата на материјалот. ² Техничките податоци и дизајнот се приближни. ³ Можна промена во цените и техничките параметри без претходна најава.. 4"Geprüfte Sicherheit"("Тестирана безбедност") илиGS сертификате доброволно сертификација на ел. Техника во Германија. Ова покажува дека опремата одговара на германските (ако има такви и европските) барања за безбедност за овој тип уреди. Главната разлика помеѓу GS и CE ознаката е дека почитувањето на европските барања за безбедност при GS е тестирана и сертифицирана од државно одобрен независно тело, додека СЕ ознаката е доброволна изјава на самиот производител, дека стоките му одговара на европските стандарди. ПС. Ние се стремиме описот, сликите и спецификациите да бидат целосно автентични. За жал, поради големиот број на артикли кои се нудат, e неизбежнo понекогаш да се појавуваат неточности. Ве молиме кажете ни ако забележите таква. Благодариме.

Додатоци
Алат за перфорација. Аутоматско подешаване. Спреман за радене - одмах.
Видео
 
Тъчлайн СФ375
Брошури и рекламни материјали
Препорачани репроматериjал
Корисно

Виткање / биговане - разлики

Која е разликата помеѓу виткање и биговане на хартија? Виткање е процес на виткање на листовите хартија за производство на ...

До статијата