За виткање

PIEGA 36-69

3695 16Евро

Испратете барање

Автоматско напојување

До 12.000 пати на час

Макс. големина 365х690мм

Работи со хартии од 45 до 150 гр/м2

7 различни набори

Корисно

Виткање / биговане - разлики

Која е разликата помеѓу виткање и биговане на хартија? Виткање е процес на виткање на листовите хартија за производство на ...

До статијата

Опис
ДЕСКТОП МАШИНА ЗА СВИТКА НА ХАРТИЈА СО МНОГУ МОЖНОСТИ Овој модел на машини за виткање ви овозможува да виткате до 12.000 листови на час. Работи со хартии во многу широк опсег (од 45 до 150-180 гр.). За разлика од другите модели, овде е можно да се промени брзината на свиткување во зависност од потребите на операторот и работата. Со лесно одржување и поставување.
Може да витка хартија на 7 различни начини како што е прикажано на сликата, со макс. должина до 69 cm Единечно преклопување, Двојно преклопување, Преклопување со букви, Цик-цак, Преклопување на вратата, Отворено преклопување и Преклопување вкрстено (процес во 2 чекора) Како опција може да се инсталира нож за дупчење или биговање.
Машината има и звучно изолирани фиоки за намалување на бучавата при работа, како и дигитална контролна табла преку која е можно да се одреди количината и брзината на обработка. Прилагодувањето на доводот на листовите за да се подобри положбата на преклопување и да се избегне дијагонално преклопување е повеќе од прецизно.

Автоматско напојување

До 12.000 на час

Макс. големина 365х690мм

Работи со хартии од 45 до 150 гр/м2

7 различни набори


Технически параметри
 • Опсег на густина на преклопна хартија 45 - 180 гр/м2
 • Регулирање на брзина, продуктивност до 12.000 листови/час
 • Метод на хранење хартија автоматски
 • Број на касети вклучени во комплетот (со шаблони готови за употреба) 2
 • Минимален формат за преклопување 85x70 мм
 • Максимален формат на преклопување 365x690 мм
 • Дигитален контролен панел има
 • Бројач со функција за запирање, LED индикатор „нема лист“, „се појави проблем“ има
 • Дополнителни додатоци туткање, перфорирање *
 • Напојување/ Hz / Моќност 220-240 V / 50-60 Hz
 • Димензии (Ш x Д x В) 1055 x 565 x 400 мм
 • Нето тежина 43 кг.

*¹ Во зависност од спецификацијата на материјалот. ² Техничките податоци и дизајнот се приближни. ³ Можна промена во цените и техничките параметри без претходна најава.

ПС. Ние се стремиме описот, сликите и спецификациите да бидат целосно автентични. За жал, поради големиот број на артикли кои се нудат, e неизбежнo понекогаш да се појавуваат неточности. Ве молиме кажете ни ако забележите таква. Благодариме.ce

Додатоци
DPTGPERF - уред за удирање хартија DPTGCORD - гужвач DPTGRULLO - гумени тркала за фаќање на листовите Џеб за големи димензии 63x30
Видео
 
In action
Корисно

Виткање / биговане - разлики

Која е разликата помеѓу виткање и биговане на хартија? Виткање е процес на виткање на листовите хартија за производство на ...

До статијата