За виткање

Uchida AeroFold Plus

6235 32Евро

Испратете барање

Импозантна брзина

До 18.000 хартиjа се превиткуваат за час

Макс. големина на медиумот 33 х 48см

Работи со хартии од 52 до 230 гр.

6 различни вида виткањjа збира

Способност да збира, и УВ лакирана хартија

Полн автомат

Корисно

Виткање / биговане - разлики

Која е разликата помеѓу виткање и биговане на хартија? Виткање е процес на виткање на листовите хартија за производство на ...

До статијата

Опис
Нова генерација автоматска машина за виткање на хартија - Uchida Aerofold Plus. Со нејзиниот систем од еластичните натераа на лисјата, можете да преклопувате до SRA3 формат. Офсет, хром, арт и за дигитален печат хартија. Машината има печатляваща перформанси - 18 000 збира за час. Сгъвачката може да збира и Мадијама со УВ лак и некои ламинати. Произведена на 100% од Учида Јапонија.
Автоматски механизам за глава на Uchida Aerofold Plus вклопува одлично за дигитален печат. Имате 30 индивидуални и не стандардни типа виткање, кои можат да бидат зачувани во меморијата на Аерофолд. Погоре поднесување, со регулирано воздушен вшмукување на листовите во касетата, може да работи со дигитален печатени медиуми и третирани површини. Пре-програмирани 6 стандардни програми. Машината може да зачува до 30 различни видови на виткање во својата меморија. Со едно притискање на копче, можете да го активирате секое нестандардно виткање.
Контролниот панел е четири со опција за право и одбројување. Има и посебен копче за "ТЕСТ" / примерок пред да го стартуваш тиражот за виткање. Uchida Aerofold Plus автоматски разбира и покажува форма на хартијата. Уредот има посебна продолжена лента, за да може да собира уредно готови производи. Покрај ова автоматско доставување послужавник обезбедува оптимален притисок при поднесување за листа за виткање. Автоматската транспортер и саморегулаторни излезни ролери, ви овозможуваат непречено излегување на поклопениот хартија.
Единечно поднесување Тежина на лисјата бива автоматски отрязаван. Предупредувачки дисплеј и звучен сигнал во случај за неправилна работа. Регулирање при дисторзија или микро-промени. Солидна метална конструкција. Како опција се нуди и кертриџ за правење микроиперфорация, попречно прорязване и продолжен плоча за единечен виткање за медиуми со 630 мм должина.

Технически параметри
 • Макс. големина на хартијата (Ш x Д) 330 x 488 мм
 • Мин. големина на хартијата (Ш x Д) 120 x 210 мм
 • Макс. Тежина на хартија 160 гр/м2 (една гънка: 230 гр/м2)
 • Мин. Тежина на хартија 52.3гр/м2
 • Макс. полнење на садот со хартија 500 листа (80 гр/м2)
 • Видови набори 6 различни
 • Макс. брзина на виткање 18.000 за час
 • Мин. брзина на виткање 2,500 за час
 • Регулирање на брзината Да, со 5 чекори
 • Избор на вид виткање Автоматски
 • Поставување на преклопувањето Автоматски
 • Движење на подот табли Автоматски
 • Контра со 4 цифри, брои напред и назад
 • Функција за примерок има
 • Со-ца на преземање на лисјата ленти од горната страна
 • Зачувајте 30 видови
 • Функција за зачувување на виткање надвор станд. формати 3 вида
 • Автоматско препознавање на обликот A3, A4, A5, (Letter, Regal, Letter)
 • Систем за овъздушаване при поднесување вградена
 • Систем за отстранување на лисја по должината на прикажувањето  340 мм
 • Препознавање на земањето повеќе од 1 лист да
 • Детектор на блокирањето на хартијата има
 • Детектор за недостатокот ха хартија има
 • Детектор за отворање на капакот има
 • Функција ненадеен стоп (во случај на хартија метеж) има
 • Дополнителни статисти перфорација, попречно сечење, плоча за долги медиуми
 • Начин на отстранување на хартијата автоматски
 • Дотерување на наваленоста да
 • Вкупен контра (за одржување) да
 • Пакет функција има
 • Калибри при работа (ШхДхВ) 1170 x 587 x 650 мм
 • Струја / Hz AC 220 - 240V / 50Hz
 • Тежина 68 кг (нето)

Спецификациите се приближни. Можните промени во цените без претходна најава. Ние се обидуваме да описи, слики и спецификации на производи се целосно автентични. За жал, се должи на голем број на предмети што се нудат, тоа е неизбежно дека ние понекогаш има грешки. Ве молиме кажете ни ако забележите грешка. Ви благодариме.

Видео
Брошури и рекламни материјали
Корисно

Виткање / биговане - разлики

Која е разликата помеѓу виткање и биговане на хартија? Виткање е процес на виткање на листовите хартија за производство на ...

До статијата