Лепила и емулзии

Масло за уништувачи

10 36Евро

Испратете барање

Специјално масло за подмачкување на шредер

1 литар е доволно за околу 1 година

Го спасувате животот на машината

Не е потребна посебна техника или знаење

Лесен за користење

Корисно

Како да подмачкувате шредери?

Како да подмачкувате шредери? Правилно одржување шредери се бара од сите производители на шредери, за да се задржи нивното ...

До статијата

Опис
На пазарот се продаваат различни видови масла за поништувaчи нa хaртијa. Сепак, специјалното масло за шредери е формулирано така што го премачкува механизмот за сечење со тенок слој и на тој начин спречува хартијата да се „лепи“ на сечилата, гарантирајќи беспрекорна работа и зголемување на животниот век на машината. Може да се користат и други масла за подмачкување за општа употреба (со некои забелешки, бидејќи не се сите за овој тип механизми). Веројатно ќе можете да најдете замена со експериментирање на шредерот, но мора да бидете искрени со себе, цената на нашето масло е доволно добра за да ве спаси од главоболката и трошоците за можна услуга. Приближно (со предупредување дека тоа зависи од капацитетот и обемот на мелење хартија) 1 литар масло и со многу често подмачкување, доволно е околу 1-2 години. Фотографијата покажува како се врши подмачкување.
Купувањето шредер е инвестиција (без разлика дали е голема или мала) за секоја канцеларија. Нејзината работа е да ви даде сигурност и доверба знаејќи дека сите доверливи или лични документи што ги располагате се во состојба во која никој не може да извлече информации од нив. Како и секоја машина, и таа бара одредено (би рекле занемарливо) одржување. За да се обезбеди оваа непроблематична работа, машината мора периодично да се подмачкува. Ако не го сторите тоа, може да предизвика затнувањето на уништувачот со исечоци и на крајот да престане да работи. Тогаш остануваш со скапа корпа за отпадоци ;-(
За машините кои имаат функција на автоматско подмачкување нудиме посебна серија на масла со посебен облик за да можат да се прицврстат на овие шредери и да ја имаат потребната вискозност за постојана циркулација. Ве молиме проверете однапред дали вашиот уништувач треба да ја користи оваа опција за масло/шише за подмачкување.

Видео
Препорачани репроматериjал
Корисно

Како да подмачкувате шредери?

Како да подмачкувате шредери? Правилно одржување шредери се бара од сите производители на шредери, за да се задржи нивното ...

До статијата