Ново

За виткање

Morgana DigiFold Pro XL

21586 36Евро

Испратете барање

Специјална оферта за ДРУПА за балканските држави

Брзина на виткане - до 6000 листа на час

Брзина на биговане - до 7500 листа на час

Макс. големина на медиум - 385x1300 mm

Авт. прилагодете ја густината на медиумот пред да ја нахраните

Автоматско поставување на дувалка за листови

Надолжна и попречна перфорација

Стоп за перфорација во двете насоки!

Биговање и перфорирање

Горно и долно биговање

До 5 ударни глави за перфорация

Произведено во Обединетото Кралство

Корисно

Структурен делот на хартијата

ВИСТИНСКИОТ ИЗБОР НА ХАРТИЈА Обрните внимание на процесите кои следат печатење: - Густите обложувања предизвикуваат поте ...

До статијата

Опис
Morgana DigiFold Pro XL е најновото дополнување на семејството Morgana DigiFold. Врз основа на докажаниот Morgana DigiFold Pro, изграден со нашиот уникатен, отворен дизајн, единица за вшмукување што се справува со големини на картон од 210 – 1300 мм во должина (со изборен комплет за продолжување на масата). Овој издржлив систем за автоматско биговање и виткање е дизајниран да го надополни производството на дигитални и офсет преси со среден до голем волумен. DigiFold Pro XL има и нов вакуумски фидер, кој работи со 6.000 A4 листови преклопени за половина час, без губење на прецизноста.
Има 7 различни шаблони за преклопување стандардно поставени во машината (немаше простор да се стави седмиот шаблон на сликата ;-) . Одделно, има 6 готови картонски обрасци за биговање за меки корици за книги, бидејќи DigiFold Pro XL е опремен со најновата верзија на DynaCrease на Morgana. Сечилата за биговање сега може лесно да се менуваат без употреба на алатки. Може да се инсталира дополнителна опција за статичко превиткување за да се овозможи целиот опсег на опции за превиткување и перфорација, како што се кинење на купонот и картичката за одговор.
Новата адаптивна контрола на процесите (APC) на Morgana го следи хранењето на листовите во процес на затворена јамка, обезбедувајќи извонредни перформанси и доверливост. Новиот Morgana AutoCreaser Pro XL е специјално дизајниран да се справи со најширокиот опсег на медиуми. Внесувачот непрекинато ја проверува зоната на пливање хартија и автоматски прави прилагодувања во лет. Ова е прво индустрија за производ од оваа класа и обезбедува најголема сигурност на добиточната храна. Операторите на сите нивоа на вештини можат да го извлечат максимумот од AutoCreaser Pro XL.
Новиот интуитивен кориснички интерфејс ги контролира сите главни функции на DigiFold Pro XL. Користењето на самиот екран е едноставно. Внесете ја должината на листот (популарните големини се претходно поставени), допрете го типот на виткаање или биговање за финалниот производ (писмо, врата, итн.) и притиснете enter.DigiFold Pro XL автоматски ќе пресмета каде треба да биде виткано или биговано и соодветно ќе ги прилагоди. Сите поставки и прилагодувања се направени со помош на корисничкиот интерфејс, така што работата не може да биде полесна. Алфанумеричката меморија овозможува неограничен број рецепти да се складираат и именуваат според ваш избор. Сите промени во начинот на довод, позицијата за виткане или биговане и инженерските поставки се направени преку корисничкиот интерфејс, кој е развиен и дизајниран да го направи DigiFold Pro XL лесен за ракување. Ќе се справите со повеќе задачи за помалку време.
ГЛАВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ: • Регистриран крај на медиумскиот вакуумски врвен доводник со носивост • Ново одвојување на листови контролирано со оптичка сензорска матрица - автоматски се прилагодува на различни медиуми, тежини и типови хартија • Автоматски избор на параметри за довод врз основа на големината и дебелината на хартијата - го поедноставува поставувањето без оглед на вештината на операторот • Ултразвучно откривање на двојни листови • Изборно продолжување на масата за листови до 1300мм со поддршка на популарни апликации со подолги листови • Моќната единица за биговање може да прифати стандардни и тесни ножеви за биговање, како и изборни ножеви со вкрстена перфорација • Факултативната втора алатка за биговање овозможува горно/долно биговање во еден лист • Поедноставени поставки и промени на алатот за работа без специјални алатки како што се клучеви или шрафцигери • Внатрешна ротациона перфорација, со до пет глави инсталирани во машината истовремено • Дополнителен модул за вкрстена перфорација
Понуден од официјалниот дистрибутер за Бугарија - компанијата Лангри, Morgana DigiFold Pro XL е дизајниран да ги надополни можностите за долги листови кои активно се користат во модерните производствени печатачи. Изборниот комплет за продолжување на масата овозможува обработка на листови долги до 1300 мм, отворајќи ги можностите за нови апликации како што се корици на брошури со пејзажи, големи корици за книги со совршено врзани, брошури со повеќе панели и многу други формати направени од овие долги листови.
Системот е дизајниран да го поедностави вчитувањето и растоварувањето на долгите „лизгави“ купишта хартија. Областите за утовар и истовар имаат отворен дизајн за да се олесни следењето на продуктивноста и да се направи менувањето од работа до работа брзо и ефикасно. Новиот дизајн на отворено снабдување е во состојба ефикасно да нахрани широк опсег на типови и тежини на медиуми. Опремен со автоматизирана технологија за вакуумско напојување, специјално дизајнирана да ракува со најширокиот опсег на претходно печатени медиуми.
Биговате ги вашите дигитални материјали со Morgana DigiFold Pro XL и ќе избегнете пукање на сите медиуми! MORGANA SYSTEMS (дел од групата Plockmatic) е водечки производител и снабдувач на Обединетото Кралство на машини за биговање, виткање, опрема за врзување жица и потрошен материјал. Нашиот разновиден асортиман на машини за туткање картон ги елиминира најчестите и најсложените проблеми со туткање. Тие се дизајнирани да нудат решенија за многу апликации и волумени. Контактирајте не денес за консултации и прифатлива понуда.
Morgana DigiFold Pro XL доаѓа со целосно автоматско собирање појас за преклопени листови. Исто така, има фиока за фаќање способна за натрупување листови долги до 900 мм во стандардната конфигурација Комбинацијата на сложувалки „два во едно“ ви овозможува да се префрлате помеѓу задачите за туткање или превиткување од корисничкиот интерфејс без да треба повторно да ја конфигурирате машината.
Интегрирано складирање. Машината има и голема полица за складирање сместена под масата за напојување на задната страна на DigiFold Pro XL, каде што се наоѓаат вклучените комплети со алатки. Има и многу простор за складирање на масата за продолжување на напојувањето кога не е потребно, плус простор за складирање додатоци како што се алатки за стегање и удирање во интегрираните полици за складирање.
И сега со подобрена перфорација... Ротирачката перфорација е стандардна во палетата AutoCreaser Pro со широк спектар на тркала достапни за да одговараат на сите барања. Може да се додаде опционална единица за вкрстено перфорирање за посложени работи, а со опцијата за вкрстена перфорација може да се постигнат повеќе распореди на перфорација.
СТУДИЈА НА СЛУЧАЈ.Водечката компанија за печатење во Саутемптон, Color Company, ја надгради својата способност за туткање и превиткување со инсталирање на Morgana DigiFold Pro XL од Morgana Systems. Новата единица се придружува на постоечкиот Morgana DigiFold Pro и Morgana AutoCreaser. Коментирајќи за новиот DigiFold Pro XL, Кевин Вест, управен директор на ColourCo, рече: „Прекрасно е! Бидејќи овде немаме резервна просторија, неопходна е разновидна опрема за завршна обработка. Имавме долгогодишна врска со Моргана. Таму опремата е идеална за нашите потреби, а најновиот DigiFold Pro XL е одличен пример за тоа: бигокање, преклопување, перфорирање - тоа е неверојатно!“ Во врска со која било специфична работа за која е купена новата машина, Кевин додава: „Сега сме во можност да изработиме брошура од шест страници А5, која има перфориран дел на последната страница, во едно поминување – туткање, изведба и виткање. Заштеда на вистинско време.”
Plockmatic Group е еден од водечките светски развивачи и производители на технологија за доработка на документи. Групацијата „Плокматик“ дизајнира, развива, произведува и продава широк спектар на системи за доработка и поднесување што се продаваат под брендовите „Plockmatic “ и „Morgana“. Со купувањето от Plockmatic на Morgana Systems со седиште во Велика Британија во 2013 година и KGS srl од Местрино, Италија во 2016 година, беше формирана групацијата Plockmatic, здружувајќи ги овие организации за да понуди широк спектар на производи кои вклучуваат машини за биговање, виткање, ножеви и решенија за врзување оптимизирани за дигитални работни текови. Комбинацијата на овие компании донесе и светска мрежа на извонредни дилери. Производите на групата работат онлајн или офлајн заедно со најдобрите светски системи за дигитално печатење. Plockmatic прави брошури. Исто така, подготвува и испраќа пошта, витка хартија, пробива и врзува документи со исклучителна прецизност. Едноставно кажано, Plokmatic претвора парчиња печатена хартија во прекрасно завршени документи што ги користите секој ден. Денес, решенијата на групата Plockmatic се продаваат главно под брендовите Plockmatic и Morgana во над 50 земји.

Технически параметри
 • Макс. големина на хартија (Ш x Д) 385 x 700 мм
 • Макс. големина на хартија (Ш x Д) 375 x 1300 мм (со продолжена маса)
 • Mин. големина на хартија (Ш x Д) 93 x 210 мм
 • Продуктивност на виткање 6000 листови/час (лист А4/половина превиткуван)
 • Продуктивност на биговање 7500 листови/час (само едно биговање с DynaCrease -стандартно или  опционално с статички биг)
 • Двојни виткащи ножеви да
 • Број на алатки за биговање до два (еден DynaCrease - стадартно и еден статичен набор - опционални)
 • Макс. густина на биговање 400 гр./м2 (или макс. 0,4 мм)
 • Макс. густина за перфорација 400 гр./м2 (или 0,3 мм)
 • Мин. густина за перфорација 110 гр./м2 (или 0,11 мм)
 • Мин. тежина на хартија 80 гр./м2
 • Шаблони за биговање меки корици 6 различни
 • Шаблони за виткање 7 различни
 • Поставете го шаблонот автоматски
 • Контрола на брзината да
 • Видови на биговање 1 алатка за биговање = 2 типа (за тенки и дебели медиуми)
 • Број на биговани листови макс. 30 (са алатом DynaCrease и алатом за статично биговање)
 • Мин. растојание на биговавање 0,1 мм (с статички биг или 2,5 мм с DynaCrease)
 • Приспособување на длабочината на набивање 3 типа, автоматско
 • Надолжна перфорација стандардно е вклучена 
 • Макс. број на надолжни перфорации до 5 парчиња
 • Попречна перфорацијаопција (идва заедно с статично биговане)
 • Движење на фиоката за напојување автоматско 
 • Бројач да, електронски
 • Функција за примерок постои
 • Макс. ставање на фиоката за хартија 200 мм
 • Систем за вшмукување со вакуумски ремен со напредна контрола на процесите (APC)
 • Систем за излез на листови автоматски 
 • Должина на транспортерот 820 мм
 • Откривање на земање повеќе од 1 лист ултразвучно
 • Детектор за заглавување на хартија има
 • Детектор за недостаток на хартија има
 • Дополнителни додатоци вкрстена перфорација, втора статична алатка за биговање
 • Работни димензии (ШxДxВ) 2765 x 730 x 1200 мм
 • Струја/Hz AC 100 – 240V/50Hz
 • Тежина 368 кг (бруто)

Спецификациите и дизајнот се приближни. Можна промена на цените и техничките параметри без најава. Фотографиите се илустративни и може да не го одразуваат вистинскиот посакуван уред, како доаѓа со различни опции..

"Geprüfte Sicherheit" („Тестирана безбедност“) или GS сертификат е доброволна сертификација на електрична опрема во Германија. Ова покажува дека опремата ги исполнува германските (ако е применливо и европските) барања за безбедност за овој тип на уред. Главната разлика помеѓу GS и CE ознаката е во тоа што усогласеноста со европските безбедносни барања за GS се тестира и сертифицира од независно тело одобрено од државата, додека CE ознаката е доброволна изјава на самиот производител дека неговата стока ги исполнува европските стандарди.

ПС. Ние се стремиме да осигураме дека описот, фотографиите и спецификациите се целосно автентични. За жал, поради големиот број на понудени артикли, неизбежно е повремено да се појавуваат неточности. Ве молиме известете ни ако забележите еден. Ви благодараме.

Додатоци
Во главното тело на Morgana AutoCreaser Pro XL може да се додаде дел за превиткување и сортирање медиуми за поефикасно и побрзо исполнување на нарачката.
Ротирачката перфорација е стандардна во палетата Morgana AutoCreaser Pro XL со широк спектар на тркала достапни за да одговараат на сите барања. Може да се додаде опционална единица за вкрстено перфорирање за посложени работи, а со опцијата за вкрстена перфорација може да се постигнат повеќе распореди на перфорација.
Видео
Корисно

Структурен делот на хартијата

ВИСТИНСКИОТ ИЗБОР НА ХАРТИЈА Обрните внимание на процесите кои следат печатење: - Густите обложувања предизвикуваат поте ...

До статијата