Ново

Перфорација

Uchida AeroCut X

17881 69Евро

Испратете барање

Специјална оферта за ДРУПА за балканските држави

Изгради фајл и го испраќате директно

Бигова, сече и перфорирана со едно минаване

Работа со медиуми 370 x 1600 мм

Интуитивна контрола

266 подготвуваат програми за работа

Моментална промена на задачите

Прави 4-чудно сечење, до N-број бига и перфорации одеднаш

Јапонска прецизност и квалитет

Корисно

Што да биде: биговане или свиткување?

Дали е важно и што е исправно? Еден од проблемите во дигиталниот печат е дека во процесот заснован на печатење со тонер, и ...

До статијата

Опис
Uchida AeroCut X е последната генерација на машината за сечење / биговане / перфорација со учество на технологии и знаења складирани од ставање на првичниот АероКът во 2009 година.
Интуитивно управување Благодарение на вградениот 17,8 см екран на допир, Uchida AeroCut X овозможува на операторите да дефинираат програмите за работа и работат со машината интуитивно и веднаш. Во неа се зачувани до 268 претход формати и програми и дополнително може да имаат до 150 кориснички записот.
Со ласерско-акутна прецизност. Uchida AeroCut X е дизајниран, изграден и калибриран со јапонско инженеринг и изработка на најдобар можен начин. Стабилната целосно метална машина одржува високото ниво на точност и завршувањето квалитет секој пат.
Вакуумно подаване на хартията Този електронен нож използва вакуумни ремъци за подаване на хартията към ножовете. Благодарени на това Uchida AeroCut X може да работи със всички типове хартия в това число и с УВ лакирана, ламинирана или с плътност до 400 гр/м2.
Големo проширување. На Uchida AeroCut X има способност да перфорира хартиjа и преку и во должината с додавање на опционалните алати перфорирање.
Врховното оружје за сваки дигитални принтер. Uchida AeroCut X e е идеално решение за финално завршување, особено на краток рок дигитално печатени апликации, како што се бизнис картички, поштенски картички, покани, честитки, флаери, карти и многу повеќе. Uchida AeroCut X заштедува време и трошоци за сите печатарски продавници, агенциjе, комерцијални печатачи итн
Прецизно сечење Универзалниот електронски нож Uchida AeroCut X е опремен со специјални сензори, коjи препознаваат обележувачите за сечење напечатени врз хартијата. На тој начин секој лист хартија може да биде идеално отсечен по овие обележувачи, независно од геометријата на хартијата ако мрдаат при печатење или густината.
Инструментот за биговане. Во овој модел се користи сопствена развој на Учида кој да не го оштетува на тонерот на листови. Регулирањето на бига (има 5 различни нивоа) ви овозможува да работат со хартија со различна густина.
Lytrod Intellicut Global едногодишна лиценца (вклучена во цената на машината). Ова е уникатен компјутерски софтвер што овозможува на дизајнерите поефикасно да ја реализираат својата уметност на хартија, да додадат баркодови и да обележат ножеви и набори директно во PDF-датотеки. Програмата за работа може да се испрати до AeroCut веднаш преку Ethernet.
Алати за надолжно сечење / гилотиниране. Uchida AeroCut X располага со 2 единечни сечила за сечење, за да можат да сечат горната и долната ограничување на листовите. Уште имаат и други 2 двокреветни резци за надолжно сечење, коjи обрежуват центарот на листови и отстапуваат отпад во корпата за отпадоци. Доверлива гилотина може да сече листови до 400 гр/м2 густина. Сите острици: за попречно и надолжно сечење во гилотина се самозаточващи се.
LAN конектор (вклучен во цената на машината). Способност за поврзување на машината со Етернет.

Технически параметри
 • Machine functions Slit, cross cut, crease, perforate*, score*, slit-score*
 • In-feed system   Upper belt suction feed
 • Business cards (SRA3 sheets/min.) 9 x 21 up
 • Leaflets (SRA3 sheets/min.) 20 (А3 + 1 crease)
 • Post cards A6 (SRA3 sheets/min.) 13 x 8 up
 • Greeting cards A5 (SRA3 sheets/min.) 15 x 4 up
 • Cutting (Length)   Guillotine
 • Cutting (Width)   Slitter Roller
 • Position setting   Fully automatic
 • Maximum paper size (W x L)   370 x 750 (1600*)mm
 • Minimum paper size (W x L) 210 x 210 mm
 • Minimum cut size (W x L) 55 x 45 mm
 • Maximum paper weight 400 g/m2
 • Minimum paper weight 120g/m2
 • Paper type  Offset, Coated, Glossy, UV coated, Laminated, etc.
 • Maximum Loading capacity  100 mm
 • Feed out Receiving tray
 • Pre-programmed job pattern 266 kinds
 • Memory capacity 150 kinds
 • Ultra sonic double feed detection included
 • Cut mark registration included
 • Skew adjustment included
 • Creasing unit included
 • Business card slitter unit option
 • Belt conveyor delivery option
 • Stacker wire option
 • Guillotine ionizer option
 • Waste delivery conveyor option
 • Feed table extension option
 • Ionizer (feeder) option
 • Bar code reader included
 • Lytrod Intellicut Global 1 year license
 • LAN connector included
 • Dimensions (W x D x H) 106 х 76 х 107 cm
 • In use (W x D) 190 x 77 cm
 • Power supply 240 / 50-60Hz, 400W
 • Net weight 270 kg.

1 The technical data is approximate. 2 Possible changes in price without a notice. PS. We strive description, photos and specifications to be completely authentic. Unfortunately, due to the large number of items that are available, it is inevitable that sometimes errors appear. Please, let us know if you notice a mistake. Thank you in advance.

Додатоци
Модул за перфорација. Вклучува 2 глави за перфорација. Оставете листовите да бидат перфорирани во насока на напојување.
Излез на хартија со подвижна лента. Транспортна лента со должина од 750 mm. Готовите производи ќе бидат уредно испорачани.
Јонизатор за секачот. Спречува остатоци од хартија да останат на машината и да предизвикаат заглавување.
Транспортер за отпад. Доставува исечоци директно во контејнерот за отпад. Операторот ќе го испразни ѓубрето поретко.
Продолжен послужавник за напојување на долги медиуми. Овозможува машината да напојува листови до 1200 мм.
Јонизатор (на фиоката за напојување) Спречува двојно напојување и / или неправилно напојување во напојувањето.
Напреден модул за сечење на деловни картички. Овозможува машината да форматира 25 или повеќе деловни картички од еден лист SRA3.
Плоча за редење. Одржува уредно и доследно уредување на картичките.
Бар-код читач (вклучен во цената на машината). Додава можност за читање баркодови за промена на работното место и спречување на контаминација.
LAN конектор (вклучен во цената на машината). Способност за поврзување на машината со Етернет.
Lytrod Intellicut Global едногодишна лиценца (вклучена во цената на машината). Компјутерски софтвер што им овозможува на дизајнерите поефикасно да ја реализираат својата уметност на хартија, да додадат баркодови и да обележат ножеви и набори директно во PDF-датотеки. Програмата за работа може да се испрати до AeroCut веднаш преку Ethernet.
Видео
Брошури и рекламни материјали
Препорачани репроматериjал
Корисно

Што да биде: биговане или свиткување?

Дали е важно и што е исправно? Еден од проблемите во дигиталниот печат е дека во процесот заснован на печатење со тонер, и ...

До статијата