Ново

За бигување

Cyklos KSL 435

348 88Евро

Испратете барање

Можност за биговање под агол од 45°

Четири големини на алатки за биговање

Голема работна површина за формати со работна ширина 435 мм

Две завртки за прилагодување за апсолутна прецизност

Корисно е и за биговање на ламинирани документи

Брза размена на алатката за биговање

Метална конструкција

Корисно

Која гилотина е подобра?

Коja гилотина е по-добра? Гилотина со валјак, сабја или прав секач? Многумина од нас се поставуваат на ова прашање кога т ...

До статијата

Опис
Дали барате машина кој ја врши работата додека е евтина, но има добри перформанси и нуди добра брзина на биговање на картон? Тогаш сте на вистинската страница и на вистинскиот производ, затоа што Cyklos KSL 435 е сето тоа. Оваа машина овозможува биговање на разни на картони (може и ламинирани медиуми) до големина 435 мм, а првото биговање може да се направи од првиот милиметар од медиумот. Целиот дел за биговање се поместува на едниот крај на машината за да се обезбеди доволно голема работна површина каде што картоните за биговање може правилно да се постават за последователно биговање . Како и да е, KSL 435 цврсто се потпира на работната маса и му овозможува на операторот да се концентрира само на работниот процес.
Cyklos KSL 435 нуди корисна дополнителна опрема за преклопување на различните картони не само директно, туку и под агол (на пр. 45° или 90°). Специјално дизајнираниот аголен водич за биговање ви овозможува да ги прилагодите медиумот за да има биговање во сите правци што ги бара дизајнот на производот. Оваа функција, како идеја, е одлична за правење кутии за предмети/храна итн, како и правење хартиени кеси во мали патеки или единечни. Нареденото паралелно линеарно запирање на наборите овозможува лесно одредување на бараното место каде што треба да се удри браздата. Постојаната метричка скала прикажана на работната маса дава јасна визија за тоа каде треба да се заклучи ограничувачот. Земањето на хартијата за биговање е рачно. Во зависност од задачата и густината на хартијата, може да се направат дополнителни прилагодувања за време на работата.
Оваа ефикасна машина овозможува обработка на разни видови хартија од 180 до 400 g/m2 за биговање. Секако, може да се користат и потенки медиуми, но не треба да се заборави дека при печатењето картонот (од 180 g/m2 нагоре) се бигова, а хартиите (од 170 g/m2 надолу) се превиткуваат. Самиот нож за перфорација е направен од ковано железо и има долг работен век, така што можете да бидете сигурни во квалитетот на стегањето, без оглед на неговата оптовареност. Оваа машина е добар избор за кој било центар за копирање и/или печатење, издавачка куќа што сака да понуди разновидна палета на производи по печатење, како што се: книги, брошури, папки, разгледници, календари, тетратки, билети итн.
И покрај неговата компактна големина, поединечните делови на Cyklos KSL 435 се произведуваат на такви индустриски машини за обработка на метали. Употребата на дигитално исцртување на поединечните делови, во комбинација со дигитална реална контрола на машината, осигурува дека секој дел од кримпер е точна копија на идејниот дизајн на инженерите на Cyclos и реално ги исполнува пресметаните обем на работа и време. Затоа нудиме до 60 месеци гаранција на машината, за да можете не само да ги вратите парите за купување, туку и да добиете уште поголема додадена вредност!
Инсталирањето на сигурни компоненти е основата на секоја квалитетна машина, затоа производителот - чешката компанија Cyklos e вградено во KSL 435: стабилни елементи за прицврстување, висококвалитетни алуминиумски одлеаноци, како и механички делови од квалитетен челик. Сето ова е направено за да се обезбеди долга и зафатена употреба. Во Cyclos, секоја машина, без разлика дали е „комплексна“ со вградена електроника или „едноставна“ - која содржи само механички делови, ги исполнува европските стандарди за доверливост и долгорочна употреба. Зад сето ова се крие повеќе од 100 години постојан стремеж за подобрување и квалитет.

Технически параметри
 • Модел машина за биговане
 • Макс. големина на хартията (Ш x Д) 435 мм
 • Густина на подлогата за биговавање1 180 - 400 гр/м2
 • Ширината на каналот на биговање 0,8 / 1,0 / 1,5 / 1,8 мм
 • Агол за биговање 0 - 90°
 • Погон ручен
 • Мин. растојание на бигата од работ на медиумот 0 >
 • Движење на садот за хранење ручно
 • Димензии на машината (ШxДxВ) 505 x 505 x 95мм
 • Димензии на пакувањето (ШxДxВ) 630 x 630 x 190 мм
 • Тежина нето 13,5 кг. / бруто 16,5 кг.

1 Тоа приближно зависи од типот на медиумот. На неговата густина може да влијае дури и температурата во просторијата.
П.С. Спецификациите и дизајнот се приближни. Можна промена на цените и техничките параметри без најава. 

Забелешка. Ние се стремиме да обезбедиме описот, фотографиите и спецификациите да бидат целосно автентични. За жал, поради големиот број на понудени артикли, неизбежно е повремено да се појавуваат неточности, особено кога информациите се преведуваат од/на повеќе јазици. Ве молиме известете ни ако забележите нещо. Ви благодараме.

Видео
Брошури и рекламни материјали
Корисно

Која гилотина е подобра?

Коja гилотина е по-добра? Гилотина со валјак, сабја или прав секач? Многумина од нас се поставуваат на ова прашање кога т ...

До статијата