За бигување

CreaseStream Quick-feed

4317 36Евро

Испратете барање

До 3000 листови на час

Единствен лим сепаратор за постојано поднесување

Нема вакуум пумпа и нема бучава

Обична вртливата рачка

Нема потреба од електрична енергија

Корисно

Што да биде: биговане или свиткување?

Дали е важно и што е исправно? Еден од проблемите во дигиталниот печат е дека во процесот заснован на печатење со тонер, и ...

До статијата

Опис
CreaseStream Quick-feed се базира на принципот на обична вртливата рачка која корисникот врти, за да може листовите да поминат низ вратилата за биговане (или перфорирани). Откако ќе ги поставите водичите за движење на хартијата, ќе го ставате рачно без никакви проблеми. Нема проблем при израмнувањето на лисја. Индексот на наборите е совршен, од првиот до последниот. CreaseStream Quick-feed е развиен за да обезбеди достапно и квалитетно биговање на хартија, кое е погодно за: копирни центри; мали дигитални отпечатоци производство на фото книги биговане мостри и / или макети.
Врз основа на CreaseStream Mini, Quick-feed зголемува функционалноста на чудакот, но исто така додава уникатена система за поднесување на лисјата, кој овозможува на операторот да обработува до 3000 листови на час, што го прави идеален за дупчење и биговање на чести, но со мала / средна големина на печатење лисја. Овој, е едноставен за употреба апарат, користи патентирана технологија на Tech-ni-Fold "Tri-Creaser", која ја елиминира напукнување на влакната на хартијата и која води до перфектно биговане на сите производи.
Дополнителни алатки за микро-перфорација им даваат предност. Бонусот за таков иновативен производ е тоа што лесно може да биде опремен со нашите импресивни алатки за микро перфорација кои се за фини квалитетни резултати. "Ниту еден друг производ во оваа област на работа не е толку флексибилен."
Нашиот дизајн на машината е способен да се прилагоди на различни работни услови. Покрај стандардното двојно биговане, ние нудиме и опцијата да правите 4 спротивни бигования, што е идеално решение за обликување на грб на меки корици на книги со термо-биндер или други сродни предмети како класьори / папки и така натаму.

Технически параметри
 • Макс. големина на хартијата (Ш x Д) 520 x 520 мм
 • Мин. големина на хартијата (Ш x Д) 80 x 120 мм
 • Макс. Тежина на хартија 100 - 350 гр/м2
 • Макс. брзина на биговање 3000 за час
 • Мин. брзина на перфорисање 3000 за час
 • Регулирање на брзината ручно
 • Функција за примерок има
 • Со-ца на преземање на лисјата од долната страна
 • Дополнителни алатиперфорација
 • Димензиjе (ШхДхВ) 75 x 83 x 25 см
 • Тежина 24 кг (нето)

Спецификациите се приближни. Можните промени во цените без претходна најава. Ние се обидуваме да описи, слики и спецификации на производи се целосно автентични. За жал, се должи на голем број на предмети што се нудат, тоа е неизбежно дека ние понекогаш има грешки. Ве молиме кажете ни ако забележите грешка. Ви благодариме.

Додатоци
Перфорациjа
Видео
Брошури и рекламни материјали
Корисно

Што да биде: биговане или свиткување?

Дали е важно и што е исправно? Еден од проблемите во дигиталниот печат е дека во процесот заснован на печатење со тонер, и ...

До статијата