Електрични

Touchline C375 PLUS

Испратете барање

Основен модел со опција за идна надградба

Импозантна брзина - до 6000 бига на час

Макс. медиумска големина - 375x1050 мм

Ротациона и крст перфорација

Стоп за перфорација во двете насоки!

Биговане и перфорирање

Горно и долно биговане

До 4 перфорирачки глави

Онлајн опции за виткање

Корисно

Што да биде: биговане или свиткување?

Дали е важно и што е исправно? Еден од проблемите во дигиталниот печат е дека во процесот заснован на печатење со тонер, и ...

До статијата

Опис
Инспирацијата во компанијата производител - Multigraf за оваа нова производна линија доаѓа од нејзиното име - "Touchline - допир линија". Притиснете го копчето и таа почнува да работи! Само со внесување на потребните информации преку екран на допир, машината создава сите поставки автоматски. Еден мал, централизиран, мултифункционален конзола нуди сите потребни карактеристики за брз почеток на производството.
Нова димензија на биговането! Touchline C375 PLUS е најиновативната машина за биговне направена во Швајцарија. Не се потребни никакви рачни контроли, сите функции се целосно автоматизирани. Автоматска калибрација на биговането; регулирање на притисокот преку екранот на допир. Брзо менување на Теба биговане за различните видови хартија - трае само 10 секунди. Тъчлайн С375 PLUS e машина за ефективни, силно автоматизирани процеси и удобност на операторот.
Поднесување уред нуди 180 мм капацитет и ултразвучно откривање на двојно стегање на листовите што е вклучено како стандард и нуди 100% контрола врз кои поминуваат листови. Вградениот механизам за вовлекување, работи со технологијата на вакуум ремени, нуди ефективна и помалку со проблеми работа. Не е потребна пумпа за дотокот на воздухот за засукване на лисјата, за да има помалку емисии на бучава во животната средина на работното место. Максималниот износ на листови може да биде 375 х 1050 мм.
Touchline C375 PLUS може да се користи и како интегрирана машина за операции биговане / перфорирање, при извршување на двете функции во еден пас, така и како само за самостојно биговане или за перфорирање кога се бара само оваа операција.
Тъчлаjн С375 PLUS е биговачка која не бара никакви рачни контроли. Подавача на хартија се позна автоматски висината на купот со еден нежен допир, за да се избегне гребење. Според тежина на снимените листови, длабочината на биговане може да се регулира од контролниот панел, без рачна интервенција. Алатите за биговање и перфорирање можат лесно да се разменуваат за само неколку секунди. Може да се процесираат хартија до 400 гр/м2 (биговање) и 300 (гр/м2).
Во машината е вградена уникатна Multigraf Swingbar систем за биговане без напукнување. Листовите не запираат во текот на процесот на биговане. Автоматски подесување на длабочината на набори со 3 различни позиции е друга фантастична функција на Touchline C375 PLUS . Харпунот за биговане е лесно заменлив со таков за перфорирање во рамките секунди. Оваа нова технологија овозможува за забрзување на процесот на работа.

Технически параметри
 • Макс. големина на хартијата (Ш x Д) 375 x 660 мм
 • Макс. големина на хартијата (Ш x Д) 375 x 1050 mm (со продолжниот површина)
 • Мин. големина на хартијата (Ш x Д) 105 x 148 мм
 • Макс. Тежина за биговане 400 гр/м2 (или макс. 0,4 мм)
 • Макс. Тежина за перфорација 300 гр / м2 (или макс. 0,3 мм)
 • Мин. Тежина на хартија 80 гр/м2
 • Макс. брзина 5000 за час (А4 формат)
 • Макс. брзина 6000 за час (А5 формат)
 • Избор на вид биговане автоматски
 • Видови бигованe 6 различни
 • Тип алат биговащ = 2 типа
 • Регулирање на длабочината за биговане 3 чекори автоматски
 • Број на биговете до 20 на лист
 • Мин. растојание за биговане 1 мм
 • Се испорачува со перфорација 11 TPI (стандардна)
 • Движење на подот табли aвтоматично
 • Броjач да, електронски
 • Функција за примерок има
 • Макс. полнење на садот со хартија 180 мм
 • Систем на преземање на листовите преку вшмукување
 • Систем за отстранување на лисјата автоматска
 • Препознавање на земањето повеќе од 1 лист ултразвук
 • Детектор за недостатокот ха хартија има
 • Дополнителни статисти перфорации 17 TPI и 26 TPI
 • Дополнителни статисти транспортер со ролни - 1100 мм
 • Калибри при работа (ШхДхВ) 1700 x 600 x 1200 мм
 • Струја / Hz AC 100 - 240V / 50Hz
 • Тежина 125 кг (нето)

¹ Во зависност од спецификацијата на материјалот. ² Техничките податоци и дизајнот се приближни. ³ Можна промена во цените и техничките параметри без претходна најава.. 4"Geprüfte Sicherheit"("Тестирана безбедност") илиGS сертификате доброволно сертификација на ел. Техника во Германија. Ова покажува дека опремата одговара на германските (ако има такви и европските) барања за безбедност за овој тип уреди. Главната разлика помеѓу GS и CE ознаката е дека почитувањето на европските барања за безбедност при GS е тестирана и сертифицирана од државно одобрен независно тело, додека СЕ ознаката е доброволна изјава на самиот производител, дека стоките му одговара на европските стандарди. ПС. Ние се стремиме описот, сликите и спецификациите да бидат целосно автентични. За жал, поради големиот број на артикли кои се нудат, e неизбежнo понекогаш да се појавуваат неточности. Ве молиме кажете ни ако забележите таква. Благодариме.

Видео
 
Touchline C375 PLUS
Брошури и рекламни материјали
Корисно

Што да биде: биговане или свиткување?

Дали е важно и што е исправно? Еден од проблемите во дигиталниот печат е дека во процесот заснован на печатење со тонер, и ...

До статијата