Со прав нож

IDEAL 4860

7979 71Евро

Испратете барање

Нова ширина за сечење 475 мм

Електромеханички ножот и менгеме возење

Повеќејазичен насоки оператор и дигитален дисплеј

99 програми со 99 чекори во секоја програма

IR завеса за безбедносна работа

Корисно

Зошто HSS-тип за челик се користи за гилотина?

HSS e -> со голема брзина челик (акроним од. High Speed Steel) Со голема брзина челик (ХСС или HSS) е подгрупа на јаглерод ...

До статијата

Опис
IDEAL 4860 е целосно опремена програмабилна гилотина. Способена е за сечење на целиот опсег на материјали во големи формати до B3. Целосно електронското работење и на ножот и на стегачот нудат перформанси на сечење без напор. Додека функцијата пред-стегање им овозможува на операторите да ја проверат положбата на сечењето пред да го активираат ножот. Изборните странични маси овозможуваат проширување на работната површина што обезбедува корисен дополнителен обработлив простор околу операторот и дополнително ја зголемува продуктивноста.
Системот за безбедно сечење (SCS) на IDEAL ја вклучува најновата технологија на инфрацрвена безбедносна завеса напред, додека фиксната челична обвивка го штити задниот дел на гилотината. Дополнително, системот за самодијагностика укажува на какви било дефекти што може да бараат внимание. Можете да ја прилагодите длабочината на сечењето на машината од надворешната страна на машината. Електричниот погон на задниот порамнувач преку екранот на допир овозможува лесно прилагодување, нудејќи повеќејазични упатства за операторите.
Свеобухватан СБР безбедносни пакет: ИР светлосни сноп завеса безбедности на предњем столу; Поклопац за безбедност на задњем столу; Главни прекидач и сигурносна брава са кључем; електронски контролисан операцију два руке; 24 волт контроле (низак напон); патентирана вожње за безбедност; аутоматски нож и стега повратак из сваке позиције; дисковиj тормоз за тренутног стоп сечива; бладе мења уређај са наткривеном врхунцу; подешавање дубине ножа са спољне машине; лако промена ножа са предње стране машине без скидања маски. Електрични погон задња нивелација за лако подешавање, вишејезичног смернице оператора и дигиталним дисплејом
Екранот на допир им овозможува на операторите брзо да внесат точна големина, да изберат или програмираат свои претходно поставени големини или да внесат една од можните 99 програми за идно отповикување. Патентираното активирање со двојна рачна лопатка Easy Cut за сечилото и стегачот е ергономски дизајнирано и гарантира дека операторот останува удобен дури и во подолги периоди на употреба. Јасниот ЦРВЕН светодиоден индикатор за сечење на линијата и електронски контролираната функција за туркање хартија со рачно фино позиционирање го комплетираат пакетот.
Програмирати функција EJECT - за истисну папира. Сопствена-дијагностичкa системa са индикацију грешке на дисплеју. Електронски рука точак за ручно вратити мерила позиционирање са бесконачно фреквентном регулацијом брзине (од веома споро веома брзо). Електро-механички нож и клема погон. Вођена wретена вратити инструмент за прецизно позиционирање. Нож од немачког квалитетног челика. Чврсти носач челика нож и подесива водичи ножа.
Карактеристични карактеристики на гилотина се: двостраното порамнување на хартијата (напред и назад); сечило изработено од германски висококвалитетен челик; масивен челичен водич за сечилото и прилагодливи водилки за сечење; цврста, масивна, целосно метална конструкција. Со IDEAL 4860 добивате и комплет со држач, полица за складирање, практичен држач за алат вклучен во комплетот. 100% изработен во фабриката ИДЕАЛ. Опција: нудиме два странични краци за поголема работна површина со дополнителна цена.
Квалитетот не паѓа од небото! Доаѓа од Krug & Priester - производител на семејна компанија и победник на IDEAL и EBA брендовите. Што се однесува до квалитетот на нашите производи, не оставаме ништо на случајност. Имаме политика на одржливост преку традиција и убедување. Повеќе од 70 години - и за многу години следните. Сите наши производи се замислени во Германија. Сите наши производи се произведени во Германија, откако Вилхелм Круг и Лудвиг Прийстър ја најдоа компанијата на 1 јули 1951 година. До ден -денес, ние, Krug & Priester , ги развиваме и произведуваме нашите производи исклучиво во нашето седиште во Балинген во подножјето на Свабијаните Алпи - со скоро 90 % вертикално производство. Производите Krug & Priester се особено лесни и удобни за употреба, оставајќи повеќе време да се фокусирате на клучните работи на вашата деловна активност, затоа што нудиме постојан квалитет и издржливост на работите што ги произведуваме!
Мерење во cm или инчи (приказ е точен до 1/10 mm или 1/100 инчи). 99 програми со 99 чекори во секоја програма (до 15 повторени намалувања може да се интегрираат во програмата како еден чекор). Програмата започнува автоматски. Тастатура со 10 копчиња за меморирање на мерењето. Однапред програмиран за мерење на големини на хартија од А3 до А6. Копче „MEMORY“ за повторени сечења. Автоматска функција „SET“ за референца за мерење преку копчето „START“.

Технически параметри
 • Максимална дужина сечива до 475 мм
 • Дебљина блока¹ 80 мм
 • Папир стезање електро-механички
 • Узки рез 35 мм
 • Дубина стола задња / предња страна 450 мм
 • Димензије гиљотине (Ш х Д х В) 762 х 992 х 1296мм
 • Напајање/ Hz / Макс. јачина струје 230 V 50 Hz / 1,1 кВата
 • Нетно/Бруто маса 232 / 241 кг.
 • EAN 44019364327117
 • Шифра артикла 48613111
 • GE сертификат2 да

1 Спецификациите и дизајнот се приближни. Страничните краци се нарачуваат посебно. Можна промена на цените и техничките параметри без најава.
2 "
Geprüfte Sicherheit" ("Безбедносно тестирано") или GS сертификат е доброволна сертификација на електрична опрема во Германија. Ова покажува дека опремата ги исполнува германските (ако е применливо и европските) барања за безбедност за овој тип на уред. Главната разлика помеѓу GS и CE ознаката е во тоа што усогласеноста со европските безбедносни барања за GS се тестира и сертифицира од независно тело одобрено од државата, додека CE ознаката е доброволна изјава на самиот производител дека неговата стока ги исполнува европските стандарди. 

ПС. Ние се стремиме да обезбедиме описот, фотографиите и спецификациите да бидат целосно автентични. За жал, поради големиот број на понудени артикли, неизбежно е повремено да се појавуваат неточности. Ве молиме известете ни ако забележите еден. Ви благодарам.

Додатоци
Удобна, но не задолжителна опција за подобра и поефикасна работа е присуството на странични продолжни краци за гилотина. Тие ви помагаат поефективно да ја ставите - преместите - сортирате хартијата со која работите. тие исто така може да се купат по факт, а нивната инсталација е лесна и не бара посебни технички способности. Ве молиме распрашајте се за точниот модел и број на дел за да се осигурате дека сте го купиле точниот држач за гилотина.
Агол на усогласување или тропана хартија пред да биде отсечена со гилотина. Висината на аголот е специјално прилагодена на висината на сечење на гилотината и затоа може да ја стави во секачот. Изработено е од импрегниран држач со пластична подлога подолу за да се обезбеди униформа удар. Препорачано ако сакате да го намалите бракот во вашата деловна активност.
Резци за гилотина Krug & Priester (гилотина EBA и IDEAL) и RC Systems. Сечилото е изработено од големобрз челик (High Speed Steel - HSS), материјал за висок капацитет и непречено функционирање. Тој има незаменлива острина и сечење со висока издржливост. Произведен со голема прецизност во модерен фабрика во Германија. Погоден за сечење на сите видови хартија, плочи, фолии, гума и други материјали за печатење и хартиената индустрија.
Држач за промена на гилотина / држач. Специјално дизајниран да ја минимизира веројатноста за повреда. Лесно е да се отстрани сечење или да се транспортира за заострување ако немате топови.
Оригиналниaта лаjсна за гилотина е направена од специјален материјал, кој одговара на целта да го заштити максимумот на работ на сечилото за сечене. Врз основа на нашето искуство со користење на фабричкиот стап за сечење е продолжување на „животот“ на сечилото помеѓу 20-30%, пред да се демонтира за повторно острина.
Видео
Препорачани репроматериjал
Корисно

Зошто HSS-тип за челик се користи за гилотина?

HSS e -> со голема брзина челик (акроним од. High Speed Steel) Со голема брзина челик (ХСС или HSS) е подгрупа на јаглерод ...

До статијата