Со прав нож

EBA 7260

17752 16Евро

Испратете барање

Гаранција до 50 месеци! Хидраулична контрола Постепено прилагодлив притисок (250-2000 килограми) Вреќите ја насочуваат електромеханичката контрола на задната траса Прецизно позиционирање (брзина на задната страна 53 мм/с) Сечилото изработено од висококвалитетен челик HSS

Корисно

Која гилотина е подобра?

Коja гилотина е по-добра? Гилотина со валјак, сабја или прав секач? Многумина од нас се поставуваат на ова прашање кога т ...

До статијата

Опис
Хидраулична гилотина EBA/IDEAL 7260 има стегач на сечилото, Easy-Cut, програмабилна моќност на задната рампа за регулирање на допир и инфра-црвена светлосна завеса за безбедност на предната страна. Хидраулични ножеви и прстиња. Опремен со најновиот, патентиран систем за активирање на сечилото (EasyCut) со држела за полесно и безбедно сечење. Сеопфатен безбедносен пакет ЦБА: IR задно светло завеса; задно седиште; главен прекинувач кој може да се заклучи; електронски контролирана операција со две раце.
Зачувува 99 програми со 99 чекори секоја, како секој чекор одделно може да вклучува во себе до 9 повторувачки движења. Ножот е опремен со контролна табла што овозможува да се водат доводот за храна како што е слично на EP серијата. Гилотината има нумеричка тастатура на својата конзола за да ги внесе саканите параметри за сечење (координати).
24 волти управување (низок напон); безбедносен диск; автоматско враќање на сечилото и размавта од која било положба; алат за менување на сечилото; прилагодување на длабочината на сечилото на надворешноста на машината; лесно сечење на сечилото за сечење и менување на counterblade од предниот дел на машината без отстранување на капаци. Педалата за означување на линијата за сечење со премехаешко механичко притискање на хартијата. Оптичка линија за сечење со светли и издржливи LED диоди.
Електрични задни нагодувања за контрола со сензор за допир за лесно прилагодување, повеќејазични инструкции на операторот и дигитален дисплеј. Мерења во cm или инчи (точни до 1/10 mm или 1/100 инчи). 99 програми со 99 чекори во секоја програма (до 15 повторувачки слотови може да се интегрираат во програмата како единствен чекор). Програмата започнува автоматски. 10 тастатура за поставување на мерење. Пред-програмирани мерења за A3 до А6 стандардни големини на хартија. Ресетирајте го копчето за повторливи слотови. Автоматска функција SET за да го пријавите мерењето користејќи го копчето за стартување. Редактирана EJECT функција - за туркање хартија. Систем за самодијагностика со индикации на грешки при прикажување.
Копче за прилагодување за непречено прилагодување на притисокот (min 200 / max 1100 daN) и манометар. Лажни вентил за деликатна операција. Масивна влезна маса изработена од алуминиум со нерѓосувачки челик. Сечилото изработено од висококвалитетен челик ХСС. Хидрауличен пресек за сечење со висока точност на сечење. Држач за алуминиумски лимови од лиеøе и прилагодливи водилки за сечива. Алуминиумска завртка за прицврстување. Прилагодлива длабочина на сечилото. Робусна рамка од леано железо на машината. Тркала на тркала. И покрај практичниот држач и аголот за редење. Достапен е опционален сет на странични панели (лево и десно). Квалитет "Made in Germany". Оваа гилотина е целосно идентична со гилотинот IDEAL 7260.

Технически параметри
  • Максимална дужина сечива до 720 мм
  • Дебљина блока¹ 80-78 мм
  • Папир стезање аутоматично / хидраулично
  • Узки рез 35 мм
  • Дубина стола задња / предња страна 720 / 530 мм
  • Димензија на гилотината/ сталак (Ш х Д х В) 131 x 150 x 134 см
  • Димензија на кутиjата(Ш х Д х В) 180 x 210 x 172 см
  • Струја / Моќност 230 V 50 Hz / 1900 W
  • Тежина нето 628 кг.
  • Артикулен броj72613131

¹ Взависно од материајала. Технички подаци су приближне. Евентуалне промене у цени без најаве. 2 "Geprüfte Sicherheit" ( "Тестирано безбедност") или GS сертификат е доброволно сертификација на ел. техника во Германија. Ова покажува дека опремата одговара на германските (ако има такви и европските) барања за безбедност за овој тип уреди. Главната разлика помеѓу GS и CE ознаката е дека почитувањето на европските барања за безбедност при GS е тестирана и сертифицирана од државно одобрен независен орган, додека СЕ ознаката е доброволна изјава на самиот производител, дека стоката му одговара на европските стандарди. Тестирањето за GS сертификат е достапно во различни лаборатории, како на пример, DGUV, тест на TÜV, NEMKO и IMQ и др. ПС. Ми се труди да описи, слике и спецификације производа буду поптуно веродостојни. Назалост, услед великог броја артикала у понуди, неизбежно је да нам се понекад поткраду сам греске. Љубазно Вас молимо да нам се јавите уколико приметите грешку. Хвала.

Видео
Брошури и рекламни материјали
Препорачани репроматериjал
Корисно

Која гилотина е подобра?

Коja гилотина е по-добра? Гилотина со валјак, сабја или прав секач? Многумина од нас се поставуваат на ова прашање кога т ...

До статијата