Со прав нож

KAYM 115 PLS

Испратете барање

Ширина на сечење 115 см

Рачни, полу- и целосно автоматски режими

LCD екран на допир од 25 см

Долг работен век

Прилагодлив хидрауличен горен стегач

1000 програми x 65 чекори на програмата секоја од нив

Програма за сечење со иста големина (бесконечно)

Ел. заклучена заштита со моментална сопирачка на моторот

Ултра мазна не'рѓосувачка површина на табелата

Чувствително позиционирање на задната траса

Автоматска ориентација на задната траса

Следење на екранот и одржување на електрични или механички проблеми

Подолг век на траење на сечилото

Брза и лесна замена на сечилото

Јасно видлива ЛЕР на линијата ја покажува исечената линија

Едновремено леано тело за поголема стабилност

Корисно

Зошто HSS-тип за челик се користи за гилотина?

HSS e -> со голема брзина челик (акроним од. High Speed Steel) Со голема брзина челик (ХСС или HSS) е подгрупа на јаглерод ...

До статијата

Опис
Високи стандарди за безбедност. Гилотината е опремена со електронска безбедносна бариера. Ослободувањето на ножа за сечење се активира со притискање на две копчиња. Движењето надолу на сечилото е запрено веднаш штом ќе се ослободи едно од копчињата. Светлосна бариера има свој мониторинг и е целосно електронска и без одржување. Постојано се активира и мора да се провери пред секое намалување. Механичкото безбедносно завртка е дополнителна карактеристика против двојно јамка на сечилото. Како стандард, се следат сите карактеристики на гилотинот и, во случај на оштетување, се прикажуваат на екранот.
Прецизен вретено на задниот усогласување. KAYM 115 PLS има прецизен погон за задната траса преку вретеното што е поврзано со цврст кружен водич. Овој возач може да преземе голем товар со мали загуби. Важно е да се знае дека ако операторот случајно заврти вретено премногу силно, тоа нема да доведе до нарушување на задниот усогласување. Со ова високо прецизно уред можете да преместувате задниот усогласување со брзина до 92 мм назад или напред.
Точното и непречено сечење е хидраулично. На овој начин, времето на престој на сечилото во долниот момент може да се прилагоди с материјалот за сечење. Широкиот опсег на поставки овозможува да се прилагоди притисокот за секој материјал со помош на копче за ротирање. Светли LED диоди ја означуваат линијата на сечење. Тоа е јасно видливо за операторот. Благодарение на новата алатка за замена на ножа (каде што имате прилагодлив лифт на сензорот) со автоматско прилагодување, операторот може да ја заврши работата брзо и лесно. Не е потребно прилагодување на држачот на сечилото и исклучување на гилотина.
Екран на допир во боја се користи за визуелизација на сите оперативни функции. Јасните симболи ја прават машината лесна и интуитивна за употреба. Креирање програми за сечење се врши рачно (или преку менито) и интуитивно преку блок-програмирање. За да се оптимизира квалитетот на сечењето, времето пред притискање со вентилот може да се прилагоди според материјалот. Се прикажува само актуелната моментов информации за тековната задача и извршни дејствија.
Гилотинот KAYM 115 PLS може да се користи рационално како самостојна единица или да се интегрира во вашиот систем за после печатење. Покрај стандардната опрема, можете да нарачате голем број на опции за нашиот тример за хартија. Врз основа на вашите специфични потреби, можеме да ја надоградиме вашата гилотина KAYM и да ја оптимизираме за вашите работни текови.
Ние сме посветени да понудиме квалитетна гилотина за намалување на хартија KAYM 115 PLS во разни модификации за да ги задоволиме потребите на печатарската индустрија. Оваа гилотина за хартија е широко користена и ценена во печатење бизнис, бидејќи с висока ефикасност и одлични перформанси. KAYM 115 PLS има цврста конструкција и е погоден за сечење на различни материјали, како на пр. хартија, картон, лепенка, неутрализирани табли за печатено коло или друг сличен материјал за сечење. Современата техника на сечење вградена во машината ви овозможува рационално да исечете различни производи и големини.
Тоа е квалитетна машина направена да биде сигурна и издржлива. Ова е самостоен уред за рачно, полуавтоматско и целосно автоматско сечење хартија / печатени производи. KAYM 115 PLS има голем екран на допир со допир од 25 см, за да му овозможи на операторот да користи максимум. сите можности на гилотинот. Ултра мазната, направена од нерѓосувачки челик површина на плочата на KAYM 115 PLS е опремена со воздушни струи, овозможувајќи лесна работа.

Технически параметри
 • Должина на сечење 1150 мм
 • Висина на сечење (без лажна плоча)¹ 165 мм
 • Длабочина на поднесување 915 мм
 • Дължина на преднат аплоча 1150 мм
 • Тесен рез без лажна плоча, рачно 25 мм
 • Тесен пресек со лажна плоча, автоматски 85 мм
 • Висина на работната маса 900 мм
 • Производна брзина (при директна команда) 45 цикъла/мин.
 • Стегање Хидрауличко / автоматско
 • Мин / Макс притисок на плочата 150 / 4.500 daN
 • Број резци во комплетот 2 парчиња
 • Димензии на секачот (Д х Ш х Дебелина) 1.400 x 140 x 12 мм
 • Запас за сечење на сечилата до 45 мм
 • Заменување на сечилото со вграден приклучок за замена
 • автономна контрола достапна
 • Управување интерактивно преку екран на допир 25 см/em>
 • Програми за работа до 1000 со по 75 редови секоја од нив
 • Програмирање азбучно и дигитално
 • Работен јазикосновен бугарски + 6 повеќе
 • Режими за работа рачни, полуавтоматски и автоматски
 • Електроника Интернет / Ентернет + USB
 • Конструкцијацелосно излиени куќиште за повисока стабилност
 • Димензиите на гилотинот (Ш х Д х В) 3376 х 2570 х 1860 мм
 • Напојување / Моќност на гилотина 380 V 50 Hz / 5,5 kW
 • Моќност на задната изедначување400 V 50 Hz / 0,75 kW
 • Нето тежина 3000 кг.
 • Опција автоматски странични фидери и лифтови
 • Опција автоматски режим отстранување и собирање на исечоци
 • Опција пневматско воздушно перниче

¹ Взависно од материајала. Технички подаци су приближне. Евентуалне промене у цени без најаве. 2 "Geprüfte Sicherheit" ( "Тестирано безбедност") или GS сертификат е доброволно сертификација на ел. техника во Германија. Ова покажува дека опремата одговара на германските (ако има такви и европските) барања за безбедност за овој тип уреди. Главната разлика помеѓу GS и CE ознаката е дека почитувањето на европските барања за безбедност при GS е тестирана и сертифицирана од државно одобрен независен орган, додека СЕ ознаката е доброволна изјава на самиот производител, дека стоката му одговара на европските стандарди. Тестирањето за GS сертификат е достапно во различни лаборатории, како на пример, DGUV, тест на TÜV, NEMKO и IMQ и др. ПС. Ми се труди да описи, слике и спецификације производа буду поптуно веродостојни. Назалост, услед великог броја артикала у понуди, неизбежно је да нам се понекад поткраду сам греске. Љубазно Вас молимо да нам се јавите уколико приметите грешку. Хвала.

Видео
Препорачани репроматериjал
Корисно

Зошто HSS-тип за челик се користи за гилотина?

HSS e -> со голема брзина челик (акроним од. High Speed Steel) Со голема брзина челик (ХСС или HSS) е подгрупа на јаглерод ...

До статијата