Со прав нож

KAYM THREE KNIFE TRIMMER

Испратете барање

Рачни и целосно автоматски режими

Серво систем за автоматско прилагодување на страничните ножеви со мерен екран

Функции за работа со еден нож или два ножеви за други процеси на пост-печатење

Прилагодлив хидрауличен горен стегач

Способност да заштедите до 1000 програми

Електрично заклучена моторна сопирачка со моментална сопирачка

Пренесувач на отпад

Моторизиран појас за одведување и испорака на блокот

Следење и контрола на екранот за електрични или механички проблеми

Брза промена на горниот стегач без алатки

Корисно

Избор на гилотина, совети

На што да се обрне внимание при изборот на гилотина?? Која гилотина е подобра? Со ролери, саблен или прав инцизив? Мн ...

До статијата

Опис
Тространа, целосно хидраулична гилотина за сечење хартиени тела со висина до 125 мм. Ова е квалитетно изработена хидраулична гилотина со целосно тело од леано железо и ги претставува најновите случувања во оваа област. Гилотината KAYM е изградена да биде сигурна и издржлива. Тоа е полуавтоматски самостоен уред за тристрано отсекување на купишта хартија или врзани тела на книги. Нуди 2 начини на работа и креирање до 1000 индивидуални рецепти за работа.
На барање може да биде и на македонски јазик! Гилотината KAYM има голем екран на допир од 24,5 cm управуван со PLC контрола. Контролниот екран на допир служи за визуелизација на сите работни функции, како и за одржување на машината. Јасно разбирливите симболи/наредби ја прават машината лесна и интуитивна за ракување за секој оператор со основно знаење. Може да се складираат до 1000 индивидуални рецепти за работа.
KAYM TR 46X30 PLS има хидрауличен погон на подножјето и секачите. Тој е компактен и стабилен, дизајниран да биде верен асистент на секој бизнис во областа на офсет и/или дигитално печатење. Благодарение на хидрауликата, сите медиуми и материјали може да се исечат со оваа машина: или фино, каде што притисокот на вратичката треба да биде многу „благ“ или тврд/картонски, што бара силен и стабилен притисок за да се добие остар, директно сечење од три страни.
Инсталирањето на сигурни компоненти е во срцето на секоја квалитетна машина, така што производителот Kaym Machine има инсталирано професионална електроника и електрични компоненти, како и механички делови во гилотина. Сето ова е направено за да се обезбеди долга и зафатена употреба.Покрај стандардната опрема, можно е да се нарачаат и голем број опции за оваа професионална тристрана гилотина. Врз основа на вашите специфични потреби, можете да ја надградите вашата тристрана гилотина KAYM за да ја оптимизирате за вашите работни текови.
Прецизно и „нежно“ возење во два главни режими на работа! Првиот режим е т.н „Континуиран режим“ каде што завршената книга за сечење (или книги) автоматски се турка на задната страна кај транспортерот (опција) или производната маса за собирање. Другата опција е да изберете „Режим за враќање (на книгата)“. Книгата потоа рачно се става во фаќачот, автоматски се отсекува, а потоа автоматски се враќа кај операторот, од каде што се истоварува и се вчитува следната серија.
Релативно честа појава на пазарот за дигитално печатење е ситуација кога последната фаза од производството на книги - отсекувањето е компромитирана кога се користи стандарден прав нож/гилотина. Тесната надолжна клапа нема форма на нововрзана книга и често ја израмнува на рабовите (каде што е залепена) и може да откине дел од рабовите на книгата. Единствената опција (ако може да се направи) е да се намали притисокот, но тоа може да резултира со губење на контролата врз книгата и да предизвика нејзино поместување при сечењето. KAYM TR 46X30 PLS може да се програмира да прави два одделни резови на книгата: првиот „грубо“ ја форматира, а вториот „нежно ја бричи“ (во рамките на милиметар). На овој начин, совршено исечените врзани книги излегуваат со притискање на копче.
Ова не само што го зголемува абењето на гилотинот, потребно е и драгоцено време на машината, бидејќи книгата треба да се сврти 3 пати! Нашата тристрана гилотина за сечење KAYM има цела површина заграда што ја држи книгата или остава цврсто место во текот на целиот процес на сечење, каде што двете страни и водечкиот раб се сечат скоро истовремено. Наше мислење е дека ова е вистинската алатка за работа!
Првата гилотина за сечење хартија „Made in Turkey“ ја произведе KAYM во 1957 година и оттогаш сме единствениот турски производител на гилотини за сечење хартија. KAYM MAKINE е основана во 1945 година како компанија за производство на машини за општа намена. Тогашната компанија „БУЈУККАЈНАК“ ја основале тројца браќа и до 1957 година, покрај производството на гилотини, се произведувале и многу други индустриски машини. По 1957 година, производството на гилотини за сечење хартија е избрано како главен предмет на специјализација и оттогаш компанијата секогаш е активна само во овој сектор. Под раководство на втората генерација на семејството Бујукаинак во компанијата, започна производството на хидраулични и електрични машини, кои се основата на бизнисот со гилотина овие денови. Од 1995 година, фабриката KAYM произведува електронски и програмирани машини за сечење хартија кои се во согласност со стандардот ISO 9001 и барањата за употреба во ЕУ. Компанијата ги поседува правата на голем број оригинални решенија за патент во областа на машинството.

Технически параметри
 • Максимална дужина сечивадо 720 мм
 • Макс. големина за обрежување 460 x 300 мм
 • Мин. големина за обрежување 100 х 100 мм
 • Висина исечка 125 мм
 • Брзина на производство 25 ком/мин
 • Притискање хидраулично / автоматско 
 • Мин. / Макс. притисок на вентилот 3 / 25 кN
 • Број на иножове 3 парчиња
 • Димензии на ножовете 1 ком. (425x115x10) и 2 бр.(63x115x10) мм
 • Залиха за мелење на ножовете до 35 мм
 • Автономно управување/ активирање на секоја мачка достапна
 • Контролирајте интерактивно преку екранот од 24,5 см
 • Програми за работа до 1000 со 75 реда секоја од нив
 • Режими за работа рачни и полуавтоматски
 • Електроника Интернет и Еnternet + USB
 • Изградбата целосно от леано железо
 • Гилотин пилиња (ШхД) 210 x 160 x 195 см
 • Гилотин струја / моќност 230 V 50 Hz / 5,5 kW
 • Тежина нето 900 кг.
 • Опции сепаратор и транспортер

¹ Взависно од материајала. 2 "Geprüfte Sicherheit" ( "Тестирано безбедност") или GS сертификат е доброволно сертификација на ел. техника во Германија. Ова покажува дека опремата одговара на германските (ако има такви и европските) барања за безбедност за овој тип уреди. Главната разлика помеѓу GS и CE ознаката е дека почитувањето на европските барања за безбедност при GS е тестирана и сертифицирана од државно одобрен независен орган, додека СЕ ознаката е доброволна изјава на самиот производител, дека стоката му одговара на европските стандарди. Тестирањето за GS сертификат е достапно во различни лаборатории, како на пример, DGUV, тест на TÜV, NEMKO и IMQ и др.

Техничките податоци се приближни. Можна промена на цената и техничките параметри без претходна најава. Можни ненамерни грешки при преводот на текстот од оригиналот. Сликите се илустративни..

ПС. Ние се стремиме да обезбедиме описот, фотографиите и спецификациите да бидат целосно автентични. За жал, поради големиот број на понудени артикли, неизбежно е повремено да се појавуваат неточности. Ве молиме известете ни ако забележите еден. Ви благодараме.

Видео
Брошури и рекламни материјали
Препорачани репроматериjал
Корисно

Избор на гилотина, совети

На што да се обрне внимание при изборот на гилотина?? Која гилотина е подобра? Со ролери, саблен или прав инцизив? Мн ...

До статијата