Со прав нож

IDEAL 4305

1054 40Евро

Испратете барање

До 60 месеци гаранција! *

За формати до А3

435 мм длабочина и 430 широчина!

Секач од челик "Солинген"

Можеби највисок квалитет на изработка

Сече хартија со дебелина до 40 мм

Корисно

Која гилотина е подобра?

Коja гилотина е по-добра? Гилотина со валјак, сабја или прав секач? Многумина од нас се поставуваат на ова прашање кога т ...

До статијата

Опис
Професионална рака гилотина за секој што сака да биде сигурен во крајниот производ. Без компромис во изработката и безбедноста. Производителот е единствениот во Европа што правигилотини како што се вели од „А до Ш“:. Од најмалите детали до целокупното собрание.
Ергономски дизајнирана за лесна употреба, оваа едноставна гилотина обезбедува без напор перформанси со функции за прицврстување на дејствување со моментално дејствување што го прави идеален за корисниците со краток рок, низок волумен. IDEAL 4305 се нашите најпопуларни рачно управувани гилотини за секторот за образование, домашни канцеларии и занаетчиски пазари.
Зошто да изберете ИДЕАЛ? Квалитетот на производот прави сè различно, брендот IDEAL има завидна позиција на пазарот за намалување на хартијата на светот. Долготрајноста и прецизноста се карактеристични карактеристики на овие исклучителни слуги за сечење хартија - и ова е нешто што го прави IDEAL за повеќето корисници првиот избор на гилотина. Висок квалитет и сигурност на IDEAL е резултат на децениско искуство и инженерска компетентност, што тие ги докажуваат секој пат. * ПС. Ако 12 месеци гаранција ви се гледаат малку, ќе ви понудиме повеќе - 5 ГОДИНИ! Против еднаш доплата гаранцијата може да се зголеми на 5 години. * Моделите EBA 4305 и IDEAL 4305 се целосно идентични.
Со IDEAL 4305 можете да сечете до 500 листови 70 гр. / М2 или хартија до 40 мм дебелина. Цврстата метална конструкција, сечилото од високо квалитетен челик тип "Солинген", лесното регулирање и утврдување на точниот износ на сечење со точност од десетина од милиметар - Ви гарантираат спокојство и ефикасност.
Овој модел гилотина е со практични и безбедни функции кои го олеснуваат работата со неа. На пример: секача се менува за неколку минути благодарение на вклучени во комплетот алат. "СБР" - Систем за безбедност при сечење Сите производи на IDEAL покриваат можно највисоките стандарди за заштита при работа. Проѕирниот капак кој е напред, затвора работниот простор напред, одделно од тоа тој се закочи за време на работа, за да се заштити прстите на раката.
Квалитетот не паѓа од небото! Доаѓа од Krug & Priester - производител на семејна компанија и победник на IDEAL и EBA брендовите. Што се однесува до квалитетот на нашите производи, не оставаме ништо на случајност. Имаме политика на одржливост преку традиција и убедување. Повеќе од 70 години - и за многу години следните. Сите наши производи се замислени во Германија. Сите наши производи се произведени во Германија, откако Вилхелм Круг и Лудвиг Прийстър ја најдоа компанијата на 1 јули 1951 година. До ден -денес, ние, Krug & Priester , ги развиваме и произведуваме нашите производи исклучиво во нашето седиште во Балинген во подножјето на Свабијаните Алпи - со скоро 90 % вертикално производство. Производите Krug & Priester се особено лесни и удобни за употреба, оставајќи повеќе време да се фокусирате на клучните работи на вашата деловна активност, затоа што нудиме постојан квалитет и издржливост на работите што ги произведуваме!
Што уште вклучува во себе IDEAL 4305: Транспарентен заштитен капак позади и напред; Безбедносен лост за непожелна паѓање на секача; Лесно и безбедно менување на секача; Секачи од челик "Солинген"; Целосно направена од метал; Тврда / стабилна фиксација на ножа; Рамномерно стискање на хартијата; 100% произведена од фабриката во Германија.

Технически параметри
 • Стандардна гаранција до 1 години
 • Понудена гаранција до 5 години
 • Максимална ширина на сечење до 430 мм
 • Височина на сечење 40 мм
 • Сечење и стискање на хартијата рачно
 • Длабочина на плочата позади 340 мм
 • Минимален износ за обрежување 47 мм
 • Димензии (Ш x Д x В) 72 x 57 x 47 см
 • Нето тежина 44 кг.
 • Тежина нето + Метална стојалка 44 + 10 кг.
 • ЕАН 4019364203008
 • Овој производ број 43060000

¹Во зависност од спецификацијата на материјалот.
²Техничките податоци и дизајнот се приближни.
³Можна промена во цените и техничките параметри без претходна најава..

4"Geprüfte Sicherheit"("Тестирана безбедност") или GS сертификате доброволно сертификација на ел. Техника во Германија. Ова покажува дека опремата одговара на германските (ако има такви и европските) барања за безбедност за овој тип уреди. Главната разлика помеѓу GS и CE ознаката е дека почитувањето на европските барања за безбедност при GS е тестирана и сертифицирана од државно одобрен независно тело, додека СЕ ознаката е доброволна изјава на самиот производител, дека стоките му одговара на европските стандарди.

ПС. Ние се стремиме описот, сликите и спецификациите да бидат целосно автентични. За жал, поради големиот број на артикли кои се нудат, e неизбежнo понекогаш да се појавуваат неточности. Ве молиме кажете ни ако забележите таква. Благодариме.

Додатоци
Цврстата метална стојалка за стабилна работа на гилотина. Објаснување! Гилотина може да се користи и без држач!
Агол на усогласување или тропана хартија пред да биде отсечена со гилотина. Висината на аголот е специјално прилагодена на висината на сечење на гилотината и затоа може да ја стави во секачот. Изработено е од импрегниран држач со пластична подлога подолу за да се обезбеди униформа удар. Препорачано ако сакате да го намалите бракот во вашата деловна активност.
Оригиналниaта лаjсна за гилотина е направена од специјален материјал, кој одговара на целта да го заштити максимумот на работ на сечилото за сечене. Врз основа на нашето искуство со користење на фабричкиот стап за сечење е продолжување на „животот“ на сечилото помеѓу 20-30%, пред да се демонтира за повторно острина.
Резци за гилотина Krug & Priester (гилотина EBA и IDEAL) и RC Systems. Сечилото е изработено од големобрз челик (High Speed Steel - HSS), материјал за висок капацитет и непречено функционирање. Тој има незаменлива острина и сечење со висока издржливост. Произведен со голема прецизност во модерен фабрика во Германија. Погоден за сечење на сите видови хартија, плочи, фолии, гума и други материјали за печатење и хартиената индустрија.
Држач за промена на гилотина / држач. Специјално дизајниран да ја минимизира веројатноста за повреда. Лесно е да се отстрани сечење или да се транспортира за заострување ако немате топови.
Видео
Препорачани репроматериjал
Корисно

Која гилотина е подобра?

Коja гилотина е по-добра? Гилотина со валјак, сабја или прав секач? Многумина од нас се поставуваат на ова прашање кога т ...

До статијата