Ново

Со прав нож

GRAFCUT G52H

10074 27Евро

Испратете барање

Целосно хидраулична гилотина

Работна ширина - 52 см

Точна и сигурна

Заштитен екран со IR заштита

100 програми и секоја со по 100 чекори

Само-дијагностицирање и најавување

Корисно

Структурен делот на хартијата

ВИСТИНСКИОТ ИЗБОР НА ХАРТИЈА Обрните внимание на процесите кои следат печатење: - Густите обложувања предизвикуваат поте ...

До статијата

Опис
Автоматска хидраулична гилотина произведена во Полска од компанијата Grafcut. Нудејќи ја оваа високо-квалитетна гилотина за сечење хартија, ние се трудиме да ги задоволиме потребите на индустријата за печатење. GRAFCUT 52H е дизајниран да биде широко користен во бизнисот со печатење (или офсет или дигитален), бидејќи има висока ефикасност и одлични перформанси во комбинација со соодветна цена и висок квалитет.
Хидрауличниот прецизен погон не само што е прецизен, туку и многу удобен: притисокот на стегање е бесконечно прилагодлив и програмиран со допирање на екранот на таблетот. Интуитивно работење со многу прилагодени опции за поставување: осветлување на работната површина. Индикатор за линија на сечење. Осветленост на екран на допир. Притисок на вентилот под притисок. Читањата на мерењата може да се вклучат во секое време (во mm, cm, инчи). Сите прегледи на екранот се прикажуваат централно: време; притисок на компресија; осветлување на маса за сечење; индикатор за линија за сечење; функции на звучник. Состојбата на инфрацрвената заштита итн.
Програмабилна гилотина GRAFCUT 52H од следната генерација - за подобрување на ефикасноста и продуктивноста преку попаметна работа. Добре дизајнирани дигитални функции, интуитивни контроли и лесна за употреба. Уживајте во оптимизирани работни процеси и беспрекорна прецизност. Програмабилна гиљотина следеће генерације - за побољшање ефикасности и продуктивности паметнијим радом.
Длабочината на сечењето се прилагодува со електронски контролиран замаец со ергономска рачка. Лесна замена на сечилото и контра-ножот од предниот дел на гилотина. Брзо електрично погонско усогласување на задниот дел со екран на допир за лесно поставување, повеќејазични упатства за операторот.
Единиците за мерење можат да се менуваат во секое време. Изборот е помеѓу mm / инч (точност на приказот до 1/10 mm или 1/100 инч). Сто програми што содржат по 100 чекори може да се зачуваат. Програмата работи автоматски. Директен внес на мерења преку нумеричка тастатура за рачно работење. Вграден калкулатор (четири основни аритметички операции). Автоматско SET функција за референтно мерење. Функцијата EJECT - за исфрлање хартија - може да се интегрира во програмите за сечење.
Без разлика дали сте почетник или „стара коска“, работата со гилотина никогаш не била полесна. Со други зборови, тука се среќавате со „ПРЕЦИЦИЈА“. Јасно дефинирани рабови на секое сечење, прецизно истрошено и водено сечило со електронска контрола на лажниот размавта, комбинирано со рачно фино прилагодување на задното порамнување.

Технически параметри
 • Максимална дужина сечива до 520 мм
 • Дебљина блока 80 мм
 • Точност на сечење 0,1 мм
 • Длабочина на сечење 530 мм
 • Резање папира хидраулично
 • Притисок папира хидраулично
 • Мин. притисок прибл. 250 daN
 • Макс. притисок прибл. 1000 daN
 • Најмал рез 22 мм без лажна стегалка
 • Најмал рез 40 мм со лажна стегалка
 • Висина на предната табела 904 мм
 • Должина на предната табела 466 мм
 • Заштита при работа IR заштитен
 • Боја на куќиште RAL7004 - сигнал сив
 • Димензија на странични табели 350 x 400 мм
 • Напајање/ Hz / Макс. јачина струје 230 V 50 Hz / 2кW
 • Димензије гиљотината (Ш х Д х В) 833 x 1215 x 1244 мм
 • Димензии со странични маси (Ш х Д х В) 1533 x 1215 x 1244  мм
 • Нетно/Бруто маса 350 / 426 кг.

1 Технички подаци су приближне. Евентуалне промене у цени без најаве.

 "Geprüfte Sicherheit" ("Тестирано за безбедност") или GS сертификат је марка за добровољна сертификација на електричне опреме. То је знак да опрема испуњава немачки и, ако их има, европски, сигурносни захтјеви за такве уређаје. Главна разлика између GS и CE ознаке, jе да је испуњавање Европски сигурносни захтјеви за GS jе тестирано и оверено од стране државног одобрени независног тело, док СЕ ознака је добровољна декларација од стране произвођача да је производ у складу са европским стандардима. Тестирање за GS тсертификат jе доступен је од разних лабораторија као што су, DGUV, тест TÜV, NEMKO и IMQ и други.

ПС. Ми се труди да описи, слике и спецификације производа буду поптуно веродостојни. Назалост, услед великог броја артикала у понуди, неизбежно је да нам се понекад поткраду сам греске. Љубазно Вас молимо да нам се јавите уколико приметите грешку. Хвала.

Додатоци
Челичен секач, развиен за потребите на печатење.
Нож за шалтер за гилотина GRAFCUT 52H. Направен е од специјален материјал што ја штити круната на сечилото и го зголемува животниот век на машината.
Агол на порамнување на хартијата пред и по сечењето.
Комплет за странични раце (лево и десно) за GRAFCUT 73H. Зголемете ја работната површина и подобрете ја ефикасноста на операторот.
Видео
Брошури и рекламни материјали
Препорачани репроматериjал
Корисно

Структурен делот на хартијата

ВИСТИНСКИОТ ИЗБОР НА ХАРТИЈА Обрните внимание на процесите кои следат печатење: - Густите обложувања предизвикуваат поте ...

До статијата