Со прав нож

IDEAL 4300

717 18Евро

Испратете барање

Мала и компактна

Должина на сечење 430 мм

Удобна и точна до микрон

Секача е од челик "Солинген"

До 5 години гаранција!

Корисно

Зошто HSS-тип за челик се користи за гилотина?

HSS e -> со голема брзина челик (акроним од. High Speed Steel) Со голема брзина челик (ХСС или HSS) е подгрупа на јаглерод ...

До статијата

Опис
Најпосле поволна алтернатива за оние кои стартуваат бизнис! Овој основен модел содржи квалитетот на брендот и сигурноста на "Произведено во Германија" и ви обезбеди мирна безаварийна работа, така како што очекувате. IDEAL е единствениот производител на гилотина во Европа, кој произведува апсолутно сите потребни делови и компоненти во својата фабрика во гр. Балинген.
Со IDEAL 4300 можете да сечете хартија до 20 мм дебелина. Цврстата метална конструкција, сечилото од високо квалитетен челик тип "Солинген", лесното регулирање и утврдување на точниот износ на сечење - Ви гарантираат спокојство за време на експлоатацијата нејзините. Овој модел гилотина е со практични и безбедни функции кои го олеснуваат работата со неа. На пример: секачи се менува за неколку минути благодарение на вклучени во комплетот алат.
"СБС" - безбедносни системи за сечење - е безбедносен пакет овозможува апсолутната оперативна безбедност за време на сечење и сервисирање. Централните елементи на "СБС" транспарентен капак на безбедноста на работната површина, и опфаќа над задните табели на сите гилотини. IDEAL 4300 канцелариска гилотина се опремена со безбедни елементи во пред бирото, кое се закочува механички време на сечење.
транспарентен заштитен капак на задната маса, безбедна и удобна промена на инцизиви од предната страна на гилотина, без да ја размонтираат ништо машината; контраножът од тефлон може лесно да биде заменувајќи од кон надворешната страна, без да се ви рацете под сечилото; лесна корекција на длабочина на сечење. Безбедно регулирање на сечилото со патентирана заштита од преоптоварување. Притискателна вентил обезбедува оптимална стискање, дури и при сечењето на индигирани хартија.
Што уште вклучува во себе IDEAL 4300: - Транспарентен заштитен екран позади и напред - Безбедносен лост за непожелна паѓање на сечивото - Лесно и безбедно менување на ножа - Секач од челик "Солинген" - Целосно направени од метал - Тврда / стабилна фиксација на ножот - Рамномерно притисане врз хартијата - На 100% произведена од фабриката во Германија
* ПС. Ако 24 месеци гаранција ви се гледаат малку, ќе ви понудиме повеќе - 5 ГОДИНИ! * Моделите EBA 4300 и IDEAL 4300 се целосно идентични.

Технически параметри
 • Стандардна гаранција до 2 години
 • Понудена гаранција до 5 години
 • Максимална ширина на сечење до 430 мм
 • Височина на сечење 20 мм
 • Сечење и стискање на хартијата рачно
 • Длабочина на плочата позади 340 мм
 • Минимален износ за обрежување 47 мм
 • Димензии (Ш x Д x В) 72 x 57 x 47 см
 • Нето тежина 30.5 кг.
 • ЕАН 4019364203008
 • Овој производ број 43000000

¹ Во зависност од спецификацијата на материјалот. ² Техничките податоци и дизајнот се приближни. ³ Можна промена во цените и техничките параметри без претходна најава..4"Geprüfte Sicherheit"("Тестирана безбедност") илиGS сертификате доброволно сертификација на ел. Техника во Германија. Ова покажува дека опремата одговара на германските (ако има такви и европските) барања за безбедност за овој тип уреди. Главната разлика помеѓу GS и CE ознаката е дека почитувањето на европските барања за безбедност при GS е тестирана и сертифицирана од државно одобрен независно тело, додека СЕ ознаката е доброволна изјава на самиот производител, дека стоките му одговара на европските стандарди. ПС. Ние се стремиме описот, сликите и спецификациите да бидат целосно автентични. За жал, поради големиот број на артикли кои се нудат, e неизбежнo понекогаш да се појавуваат неточности. Ве молиме кажете ни ако забележите таква. Благодариме.

Додатоци
Метална стојалка за добре прицврстена гилотина. ВАЖНО! Машина може да се користи без став, но тоа е една област која ќе се постави за да издржат тежина и не потресена
Видео
Брошури и рекламни материјали
Препорачани репроматериjал
Корисно

Зошто HSS-тип за челик се користи за гилотина?

HSS e -> со голема брзина челик (акроним од. High Speed Steel) Со голема брзина челик (ХСС или HSS) е подгрупа на јаглерод ...

До статијата