Со закривен нож

IDEAL 1110

1676 60Евро

Испратете барање

Од А2 формата 110 см ширина на сечење Стискање со педалата Висок капацитет на сечење - 20 листови Дополнителна експанзија површина Автоматски сигурносен штит До 5 години гаранција *

Корисно

Избор на гилотина, совети

На што да се обрне внимание при изборот на гилотина?? Која гилотина е подобра? Со ролери, саблен или прав инцизив? Мн ...

До статијата

Опис
Уникатната ПРОФЕСИОНАЛНА гилотина за големи формати со држач. Саблената гилотина модел IDEAL 1110 е наменета за сечење на картони, офсет плочи за печатење , флексографски форми и тн. Природно може и да сече хартија (до 20 листови 70 гр. / м2).
Работните делови на гилотина се целосно од метал, притоа резците се направени од "легендарната" за челик марка Солинген. Благодарение на тоа ќе бидете сигурни дека таа ќе се справи со секаков обем работа. По потреба резците на Моделот можат бидат протерани. Сето ова го прави рачни гилотина Идеал 1110 економични, сигурен и со многу голем рок на експлоатација.
Располагање со гаранција до 60 месеци (под одредени услови). Гилотина, која може да сече со максимална точност бидејќи има уред за сечење на тесни ленти со минимална ширина - 1 милиметар. Тоа заедно со предниот запирот - проширува можностите за употреба на уредот и ги прави погодни за секој професионалец, за секаква професионална работа.
Практична маса за продолжување. Она jе особено практичен: зашто склопувачка маса продолжување поддржува сече кога има сечење наголеми формати.Задниот ограничувач може да биде заглавува на секое локација на работната површина.
За већу удобност монтиран испод педале вам омогућава да у потпуности концентрише на својим радним захваљујући транспарентном компресије уређај који аутоматски пресе медијима у њу сечења. Последња ствар коју желите да додате у овом гиљотине је да је произвођач - Немачка компанија Круг & Приестер је можда један од ретких произвођача који су потпуно затворен производни циклус.
Тоа значи дека практично сите елементи за да биде оваа гилотина направена, се направени во фабриките на фирмата. Нема асемблиране или пренесување на одговорноста кон надворешни подизведувачи. Токму затоа квалитетот на гилотина IDEAL и EBA е репер за сите.

Технически параметри
 • Максимална ширина на сечење до 1100 мм
 • Макс. листови за сечење (70 gr./m²)¹ 20 листа
 • Начин на стискање на хартијата сo педал
 • Големина на масата за работа (Ш x Д) 760 x 1100 мм
 • Разграфени формати на масатаA4, A5, A6, В5, Letter, A3, A2
 • Мерна скала мм/ инч
 • Димензии на гилотината (Ш х Д х В) 830 x 1390 x 1360 мм
 • Димензии на кутијата (Ш х Д х В) 000 x 000 x 000 см
 • Тежина нето/ бруто 60 / 64 кг.
 • EAN4019364109003
 • Број производа 11101100

¹ Взависимост од материјалот. Техничките податоци и дизајнот се приближни. Можна промена во цените и техничките параметри без претходна најава. ПС. Ние се стремиме описот, сликите и спецификациите да бидат целосно автентични. За жал, поради големиот број на артикли кои се нудат, e неизбежнo понекогаш да се појавуваат неточности. Ве молиме кажете ни ако забележите таква. Благодариме.

Видео
Брошури и рекламни материјали
Препорачани репроматериjал
Корисно

Избор на гилотина, совети

На што да се обрне внимание при изборот на гилотина?? Која гилотина е подобра? Со ролери, саблен или прав инцизив? Мн ...

До статијата