Со закривен нож

IDEAL 1058

431 35Евро

Испратете барање

58 см ширина на сечење Калибрирана предна карпа Капацитет на сечење до 40 листови Презаточваем "Солинген" секачи Автоматски сигурносен штит до 5 години гаранција *

Корисно

Зошто HSS-тип за челик се користи за гилотина?

HSS e -> со голема брзина челик (акроним од. High Speed Steel) Со голема брзина челик (ХСС или HSS) е подгрупа на јаглерод ...

До статијата

Опис
ПРОФЕСИОНАЛНА ГИЛОТИНА СО ВИСОК КАПАЦИТЕТ НА СЕЧЕЊЕ И НАЈВИСОКА ПОГОДНОСТ ЗА РАБОТА Саблената гилотина модел IDEAL1058 е наменета за сечење на до 40 листови хартија (70 гр. / М2). Гилотина е разграфена на милиметри и инчи за речиси сите стандардни формати од А6 до А3. На неа може да се сече освен хартија: слики, ламинат материјали, картон, и др. Голема погодност се монтирани држачи на хартија во предниот дел на гилотина кои држат листови соочува и соодветно прават самиот форматирање точно.
Работните делови на гилотина се целосно метални, притоа резците се направени од "легендарната" при челик марка Солинген. Благодарение на тоа ќе бидете сигурни дека таа ќе се справи со секаков обем работа. По потреба резците на IDEAL1058 можат бидат протерани. Сето ова го прави рачни гилотина IDEAL1058 економични, сигурен и со многу голем рок на експлоатација.
Таа доаѓа до вас со 24 месеци гаранција! Присуството на алат за сечење на тесни ленти со минимална ширина - 1 милиметар, обединети со предниот запирот - прошируваат можностите за употреба на уредот и го прави погоден за работа за секој професионалец, за секаква работа. Нешто повеќе за да биде исклучен можен брак при сечење, IDEAL1058 има монтиран посебен блокатор.
Задниот ограничувач може да биде прицврстен на секое положба на работната површина. Калибрација преден запирот на рачката, овозможува да обрезувате и од предната страна на ножот - не само од задниот. Гилотина IDEAL1058, како и сите други рачни гилотина IDEAL, во согласност со Европскиот систем за стандардизација на безбедноста "СЕ" - се опремени со заштитен штит, кој се крева и спушта заедно со инцизиви. На овој начин тој обезбедува и појасна позиција на смолкнување.
Последното што сакаме да додадеме за оваа гилотина е дека производителот нејзини - германската фирма Krug & Priester е можеби еден од ретките производители кои целосно се затворени циклуси на производство. Тоа значи дека практично сите елементи за да биде оваа гилотина направена, се направени во фабриките на фирмата. Нема асемблиране или пренесување на одговорноста кон надворешни фирми. Токму затоа квалитетот на гилотина IDEAL и EBA е стандард за сите.
* ПС. Ако 24 месеци гаранција ви се гледаат малку, ќе ви дадеме повеќе - 5 ГОДИНИ! * Стандардна гаранција е 2 години, против еднаш доплата гаранцијата може да се зголеми на 5 години.

Технически параметри
 • Максимална ширина на сечење до 580 мм
 • Макс. листови за сечење (70 gr./m²)¹ 40 листови
 • Начин на стискање на хартијата рачно
 • Големина на плочата за работа (Ш x Д) 356 x 604 мм
 • Разграфени формати на плочата A4, A5, A6, Б5, Letter, A3
 • Мерна скала мм / инч
 • Мерачи на гилотина (Ш x Д x В) 410 x 260 x 790 мм
 • Димензии на кутијата (Ш x Д x В) 000 x 000 x 00 см
 • Тежина нето 14 / 15.2 кг.
 • EAN 4019364105005
 • Овој производ број 10581000

¹ Во зависност од спецификацијата на материјалот. ² Техничките податоци и дизајнот се приближни. ³ Можна промена во цените и техничките параметри без претходна најава..4"Geprüfte Sicherheit"("Тестирана безбедност") илиGS сертификате доброволно сертификација на ел. Техника во Германија. Ова покажува дека опремата одговара на германските (ако има такви и европските) барања за безбедност за овој тип уреди. Главната разлика помеѓу GS и CE ознаката е дека почитувањето на европските барања за безбедност при GS е тестирана и сертифицирана од државно одобрен независно тело, додека СЕ ознаката е доброволна изјава на самиот производител, дека стоките му одговара на европските стандарди. ПС. Ние се стремиме описот, сликите и спецификациите да бидат целосно автентични. За жал, поради големиот број на артикли кои се нудат, e неизбежнo понекогаш да се појавуваат неточности. Ве молиме кажете ни ако забележите таква. Благодариме.

Видео
Брошури и рекламни материјали
Препорачани репроматериjал
Корисно

Зошто HSS-тип за челик се користи за гилотина?

HSS e -> со голема брзина челик (акроним од. High Speed Steel) Со голема брзина челик (ХСС или HSS) е подгрупа на јаглерод ...

До статијата