Со закривен нож

IDEAL 1080

1221 07Евро

Испратете барање

Од А3+ формата 80 см ширина на сечење Стискање со педалата Висок капацитет на сечење - 20 листови Дополнителна експанзија површина Автоматски сигурносен штит До 5 години гаранција *

Корисно

Избор на гилотина, совети

На што да се обрне внимание при изборот на гилотина?? Која гилотина е подобра? Со ролери, саблен или прав инцизив? Мн ...

До статијата

Опис
Професионална гилотина со голем формат за резане со држач. Саблената гилотина модел Моделот IDEAL 1080 е наменета за сечење на картони, офсет печатење плочи, флексографски форми итн Секако може и да сече хартија (до 20 листови 70 гр. / М2). На работната површина на гилотина се нанесени најчесто користени формати од А6 до А3. Работните делови на гилотина се целосно од метал, притоа резците се направени од "легендарната" при челик марка Солинген. Благодарение на тоа ќе бидете сигурни дека таа ќе се справи со секаков обем работа. По потреба резците на Моделот можат бидат протерани. Сето ова го прави рачни гилотина Идеал 1080 економични, сигурен и со многу голем рок на експлоатација.
Таа доаѓа до вас со 30 месеци гаранција! * Гилотина, која може да сече со максимална точност бидејќи има уред за сечење на тесни ленти со минимална ширина - 1 милиметар. Тоа заедно со предниот запирот - проширува можностите за употреба на уредот и ги прави погодни за секој професионалец, за секаква професионална работа.
Нешто повеќе за да биде исклучен можен брак при сечење, Идеал 1080 има монтиран посебен блокатор. Задниот ограничување може да биде прицврстен на секое положба на работната површина. За поголема удобност монтираната одоздола педал ви овозможува целосно да се концентрирате на вашата работа, благодарение на проѕирниот притискателно уред кој автоматски притиска медиумите за време на сечењето нејзините.
Идеал 1080, како и сите други рачни гилотина идеал, во согласност со Европскиот систем за стандардизација на безбедноста "СЕ" - се опремени со заштитен штит, кој се крева и спушта заедно со инцизиви. На овој начин тој обезбедува и појасна позиција на смолкнување.
Последното што сакаме да додадеме за оваа гилотина е дека производителот нејзини - германската фирма Krug & Priester е можеби еден од ретките производители кои целосно се затворени циклуси на производство. Тоа значи дека практично сите елементи за да биде оваа гилотина направена, се направени во фабриките на фирмата. Нема асемблиране или пренесување на одговорноста кон надворешни подизведувачи. Токму затоа квалитетот на гилотина IDEAL и ЕВА е репер за сите.

Технически параметри
 • Максимална ширина на сечење до 800 мм
 • Макс. листови за сечење (70 gr./m²)¹ 20 листа
 • Начин на стискање на хартијата сo педал
 • Големина на масата за работа (Ш x Д) 605 x 800 мм
 • Разграфени формати на масатаA4, A5, A6, В5, Letter, A3
 • Мерна скала мм/ инч
 • Димензии на гилотината (Ш х Д х В) 670 x 1080 x 1215 мм
 • Димензии на кутијата (Ш х Д х В) 000 x 000 x 000 см
 • Тежина нето 55 / 58.5 кг.
 • EAN4019364108006
 • Број производа 10801100

¹ Взависимост од материјалот. Техничките податоци и дизајнот се приближни. Можна промена во цените и техничките параметри без претходна најава. ПС. Ние се стремиме описот, сликите и спецификациите да бидат целосно автентични. За жал, поради големиот број на артикли кои се нудат, e неизбежнo понекогаш да се појавуваат неточности. Ве молиме кажете ни ако забележите таква. Благодариме.

Видео
Брошури и рекламни материјали
Препорачани репроматериjал
Корисно

Избор на гилотина, совети

На што да се обрне внимание при изборот на гилотина?? Која гилотина е подобра? Со ролери, саблен или прав инцизив? Мн ...

До статијата