Со закривен нож

IDEAL 1038

335 49Евро

Испратете барање

58 см ширина на сечење Калибрирана предна карпа Капацитет на сечење до 50 листови Презаточваем секач "Солинген" Автоматски сигурносен штит до 5 години гаранција *

Корисно

Која гилотина е подобра?

Коja гилотина е по-добра? Гилотина со валјак, сабја или прав секач? Многумина од нас се поставуваат на ова прашање кога т ...

До статијата

Опис
ПРОФЕСИОНАЛНА ГИЛОТИНА СО ВИСОК КАПАЦИТЕТ НА СЕЧЕЊЕ И НАЈВИСОКА ПОГОДНОСТ ЗА РАБОТА Саблената гилотина модел IDEAL1038 е наменета за сечење на до 40 листови хартија (70 гр. / м2). Гилотина е разграфена на милиметри и инчи за речиси сите стандардни формати од А6 до А3. На неа може да се сече освен хартија: слики, ламинат материјали, картон, и др. Голема погодност се монтирани држачи на хартија во предниот дел на гилотина кои држат листови соочува и соодветно прават самиот форматирање точно.
Присуството на алат за сечење до 1 мм ширина, заедно со предниот запирот - прошируваат можностите за користење на гилотина и ја прават погодна за секој професионалец, за секаква работа. Нешто повеќе за да биде исклучен можен брак при сечење на Ideal 1038 има монтиран посебен блокатор. Задниот ограничувач може да биде прицврстен на секое положба на работната површина. Гилотината има вграден калибриран со точност до милиметар преден панел, овозможува да се намали токму од двете страни на инцизиви.
Ideal 1038, како и сите други рачни гилотина Идеал, во согласност со Европскиот систем за стандардизација на сигурността- се опремени со заштитен штит, кој се крева и спушта заедно со инцизиви. На овој начин тој обезбедува и појасна позиција на смолкнување. По потреба резците на IDEAL можат бидат протерани. Сето ова го прави рачни гилотина Ideal 1038 економични, сигурен и со многу голем рок на експлоатација.
Последното што сакаме да додадеме за оваа гилотина е дека производителот нејзини - германската фирма Krug & Priester е можеби еден од ретките производители кои целосно се затворени циклуси на производство. Тоа значи дека практично сите елементи за да биде оваа гилотина направена, се направени во фабриките на фирмата. Нема асемблиране или пренесување на одговорноста кон надворешни фирми. Токму затоа квалитетот на гилотина IDEAL и EBA е стандард за сите.
* ПС. Ако 24 месеци гаранција ви се гледаат малку, ќе ви дадеме повеќе - 5 ГОДИНИ! * Стандардна гаранција е 2 години, против еднаш доплата гаранцијата може да се зголеми на 5 години.

Технически параметри
 • Максимална ширина на сечење до 385 мм
 • Макс. листови за сечење (70 gr./m²)¹ 50 листови
 • Начин на стискање на хартијата рачно
 • Големина на плочата за работа (Ш x Д) 356 x 403 мм
 • Разграфени формати на плочата A4, A5, A6
 • Мерна скала мм / инч
 • Мерачи на гилотина (Ш x Д x В) 410 x 575 x 260 мм
 • Димензии на кутијата (Ш x Д x В) 000 x 000 x 00 см
 • Тежина нето 9 кг.
 • EAN 4019364105005
 • Овој производ број 10381000

1Во зависност од спецификацијата на материјалот. 2Техничките податоци и дизајнот се приближни. Можна промена во цените и техничките параметри без претходна најава. 3 ("Тестирана безбедност") или GS сертификат е доброволно сертификација на ел. Техника во Германија. Ова покажува дека опремата одговара на германските (ако има такви и европските) барања за безбедност за овој тип уреди. Главната разлика помеѓу GS и CE ознаката е дека почитувањето на европските барања за безбедност при GS е тестирана и сертифицирана од државно одобрен независно тело, додека СЕ ознаката е доброволна изјава на самиот производител, дека стоките му одговара на европските стандарди. ПСНие се стремиме описот, сликите и спецификациите да бидат целосно автентични. За жал, поради големиот број на артикли кои се нудат, e неизбежнo понекогаш да се појавуваат неточности. Ве молиме кажете ни ако забележите таква. Благодариме.

Видео
Брошури и рекламни материјали
Препорачани репроматериjал
Корисно

Која гилотина е подобра?

Коja гилотина е по-добра? Гилотина со валјак, сабја или прав секач? Многумина од нас се поставуваат на ова прашање кога т ...

До статијата