Тврди корици / кутии

Darix Evolution Light

Испратете барање

Полуавтоматска машина за тврди корици

Капацитетот е до 240 корици/час

Промена на форматот трае околу 2 минути

Табела за светло

Работи во различни големини

Макс. големина: 46/90см (отворено тело)

Брзина; мин. 4 корици/мин

Корисно

Корици за книги / албуми

Понекогаш треба да се користат обвивки кои одговараат точно на одобрениот корпоративниот стил (боја, дизајн, итн), но понекогаш ...

До статијата

Опис
Darix Evolution Light Book Cover Maker е погоден за креирање на корици за книги за фото книги, обичаи за обложки на книги, прекривки за каталозите, дигитални печатени книги, календари, CD кутии, игри на табла, загатки и видео клипови од мали и средни печатени работи. Неговиот капацитет е до 240 тела / час. Производството на кориците / кутии е автоматизирано, отколку со Darix Board: од полагањето на картон врз платното, сите фази на изработка се автоматизирани, a готовата вредност корица се појави автоматски. Менувањето на обликот или типот на капакот / кутијата трае околу 2 минути.
Лепење. Интегрираната машина за ширење на лепак го протрива идната корица / кутија за да може потоа да се залепи на лепенката на поединечните страни. Соодветни облека можат да бидат: дигитално печатени листови, ламинат медиуми, лен материјал или пластични облоги. Користи топло лепило, со што држи цврсто дури тежок и тврд покрива материјал кон картон.
Свиткување на рабовите на корицата со четки. Патентираното преклопување на облека на корицата на неговите четири страни е направено со две четки од Darix Evolution Light машината. Автоматски се склопува на четири страни. Притискањето на книговодственото корица/кутиjа се врши автоматски, наместо со рака. Можете дури и да произведувате корици за книги со прозорци или неправилна надворешна контура.
Откако облеката од двете страни на идната корица (горниот и долниот дел) се преклопени на обвивката, корицата се транспортира десно и се ротира на другите две страни (левата и десната), овозможувајќи првиот дел од машината да се осводоби и да започне производство на следната корица / кутија. Darix Evolution Light има и вакуумски ремени на напојната маса, обезбедуваат прецизно позиционирање и движење на корицата / кутијата. Сето ова дава минимална брзина на производство од 4 капаци во минута.
Интегрираната во машината секција за мачкање со лепак држи 20 кг и намачкани облека на идната корица / кутија. Опремата овозможува и да се кашират (само) медиуми и со лепак на водена основа. Соодветни облека можат да бидат: дигитално печатени листови, ламинат медиуми, лен материјал или пластични облоги. Употребеното лепило со држи цврсто дури тежок и тврд покрива материјал кон картон (природна кожа пр.). Како опција, вискометар за автоматско прилагодување на вискозноста на лепилото може да се вгради во адхезивниот дел со помош на компјутеризирано прилагодување, комплет за мешање на лепак и сензор за ниво на лепак, како и автоматско снабдување со вода за одржување на вискозноста на лепилото при работа.
SAMED INNOVAZIONI srl специјализира во производство на машини за лепење, тврд повез и други машини за производство на кутии. Со акцент на брзо се движат работни места за едноставна и непроблематична работа. Патентираната система на ротирачки четки со бранешеглава глава обезбедува совршено вклучување на широк спектар на материјали, вклучувајќи ги и капалите за сечење или покривните покривки ...

Технически параметри
 • Мин. големина на отворен корица ¹(Д x В) 19 x 16 см
 • Макс. Големина на отворен облик ¹(Ш x Д) 46 х 90 см
 • Ширина на грба Мин: 6 / Макс: 100 мм
 • Мин. дебелина лепенката до 1,5 мм
 • Макс. дебелина на лепенката ² 6 mm
 • Преклопувачки материјал за покривање Мин: 15 / Макс: 30 мм
 • Видови на материјали за покривање Текстил, ламинатна хартија, вештачка кожа, ПВЦ полиуретан
 • Дебелина на покривниот материјал од 80 до 400 гр/м²
 • Капацитет на резервоарот за лепак ³ 5 кг. животински лепак
 • Продуктивност до мин. 4 парчиња / мин
 • Тајмер за загревање на лепилото за програмирање на префрлување
 • Компримиран воздух 6 бара 800 л/ч
 • Вискозиметр опциjа
 • Ел. моќност 5 kW; 400 волти; 3 фази + G + N 50 / 60Hz
 • Димензии на машината (Ш x В x Д) 230 x 200 x 150 см
 • Тежина нето / бруто 1400 / 1600 кг.

¹ Во зависност од спецификацијата на материјалот. ² Можност за работа со различни дебелини на картон на истата корица. ³ Ладно лепило само за каширане Darix Evolution Turbo™ система е патентирана. Дизајнот и спецификациите се предмет на промена без претходна најава. Ние се обидуваме да описи, слики и спецификации на производи се целосно автентични. За жал, се должи на голем број на предмети што се нудат, тоа е неизбежно дека ние понекогаш крадат грешка. Ве молиме кажете ни ако забележите грешка. Ви благодариме.

Видео
Брошури и рекламни материјали
Препорачани репроматериjал
Корисно

Корици за книги / албуми

Понекогаш треба да се користат обвивки кои одговараат точно на одобрениот корпоративниот стил (боја, дизајн, итн), но понекогаш ...

До статијата