Тврди корици / кутии

Darix Evolution Turbo

Испратете барање

Целосно автоматска линија

Прави различни големини

Макс. големина: 46/90 cm (отворен)

Континуиран процес

Брзина; 20 корици / мин.

Корисно

Планирање на тврдата корица

Со машините што ги нудиме за изработка на тврди корици, кутии, папки и слично, можно е да се изработуваат производи од сите обл ...

До статијата

Опис
Целосно автоматичнa машина за правење корици или единечни каширани плочи. Може да работи различни големини за кратки / средни нарачки. Високо стандардно ниво и точност / прецизност. Брза и лесна промена на работата додека работи преку компјутеризиран систем и едноставни операции.
Ефикасноста е до 1.200 книги / час со 1 човек операција. Повеќето поставки се извршуваат автоматски на екранот на допир. Конверзијата трае само неколку минути. Обуката е кратка, а работата со неа е лесна. DARIX-TURBO може да работи со ламинатни тешки или канцелариски календари или други цврсти картон или производи од кожа. Машината може да произведува и многу специјални производи, како кутии или структури со отворени прозорци и крилја.
Тоа е погодно, меѓу другото, за производство на книги за тврд повез, обложки за фото книги, сопствени книжни врски, дигитални книги за печатење, CD кутии, загатки, врзива, клипови, игри на одбори за друштвени игри и панели во различни големини и големини. Може да додаде до 6 предмети (достапно како стандард со 3).
Интегрираната во машината секција за мачкање со лепак држи 20 кг и намачкани облека на идната корица / кутија. Опремата овозможува и да се кашират (само) медиуми и со лепак на водена основа. Соодветни облека можат да бидат: дигитално печатени листови, ламинат медиуми, лен материјал или пластични облоги. Употребеното лепило со држи цврсто дури тежок и тврд покрива материјал кон картон (природна кожа пр.). Лепилната секција е со вграден вискозиметър за автоматско регулирање на вискозитетот на лепилото преку компјутеризирана амбиент, со комплет од лепилен миксер и сензор известување нивото на лепилото, како и автоматско доставување на вода за одржување на вискозитетот на лепилото за време на работа.
Италијанската компанија SAMED INNOVAZIONI srl специјализира во производство на различни полуавтоматски и целосно автоматски машини за завршна обработка на хартија. Компанијата има голем број на патенти и подобрувања во пост-печатените производни процеси.

Технически параметри
 • Мин. големина на отворен корица ¹(Ш x Д) 19 x 16 см
 • Макс. Големина на отворен облик ¹(Ш x Д) 46 х 90 см
 • Ширина на грба Мин: 10 / Макс: 100 мм
 • Мин. дебелина лепенката до 1,5 мм
 • Макс. дебелина на лепенката ² 6 mm
 • Преклопувачки материјал за покривање Мин: 15 / Макс: 30 мм
 • Видови на материјали за покривање Текстил, ламинатна хартија, вештачка кожа, ПВЦ полиуретан
 • Дебелина на покривниот материјал од 80 до 400 гр/м²
 • Капацитет на резервоарот за лепак³ 20 кг. животински лепак
 • Продуктивност до 20 парчиња / мин
 • Тајмер за загревање на лепилото за програмирање на префрлување
 • Компримиран воздух 6 бара 800 л/ч
 • Вискозиметр за автоматска контрола на вискозитетот на лепилото
 • Ел. моќност 10 kW; 400 волти; 3 фази + G + N 50 / 60Hz
 • Димензии на машината (Ш x В x Д) 280 x 200 x 180 см
 • Тежина нето / бруто 1700 / 1800 кг.

¹ Во зависност од спецификацијата на материјалот. ² Можност за работа со различни дебелини на картон на истата корица. ³ Ладно лепило само за каширане Darix Evolution Turbo™ система е патентирана. Дизајнот и спецификациите се предмет на промена без претходна најава. Ние се обидуваме да описи, слики и спецификации на производи се целосно автентични. За жал, се должи на голем број на предмети што се нудат, тоа е неизбежно дека ние понекогаш крадат грешка. Ве молиме кажете ни ако забележите грешка. Ви благодариме.

Видео
Брошури и рекламни материјали
Препорачани репроматериjал
Корисно

Планирање на тврдата корица

Со машините што ги нудиме за изработка на тврди корици, кутии, папки и слично, можно е да се изработуваат производи од сите обл ...

До статијата