Ново

Тврди корици / кутии

Grafcut GC-760 XL PRO

19405 87Евро

Испратете барање

Полуавтоматска машина за големи формати

За корици, рекламни штандови, штандови, кутии, папки...

Макс. големина: 80 x 107 cm (отворено).

Континуиран процес

Брзина - 120 парчиња / мин.

Работи со топол и ладен лепак

Корисно

Планирање на тврдата корица

Со машините што ги нудиме за изработка на тврди корици, кутии, папки и слично, можно е да се изработуваат производи од сите обл ...

До статијата

Опис
Машината за изработка на корици Grafcut GC 760 XL PRO BG е развиена врз основа на долгогодишно искуство во имплементација на слични уреди од странски добавувачи во печатарски куќи и студија за книговезење. Нашата цел беше да создадеме уред способен да го премости јазот помеѓу повеќе автоматизирани машини и поевтини уреди со слаб квалитет и ниска флексибилност во однос на можните материјали. Во споредба со моделите COMPACT и 460 PRO, верзијата XL PRO е проширена со автоматска единица за преклопување на облеката за врзување со голем формат и автоматско калндерирање за да може да се произведуваат различни ламинирани производи на голема површина.
Grafcut GC-760 XL PRO е полуавтоматска производна линија со голем формат (800 x 1070 mm) за изработка на тврди корици, луксузни кутии, облека за штандови, рекламни штандови и други ламинирани табли. Може да работи со различни големини и за кратки / средни патеки. Нуди високо стандардно ниво и точност/прецизност на процесот. Линијата овозможува брзи и лесни промени на работата додека работи преку компјутеризиран систем без потребни алатки.
Лепливиот дел интегриран во машината држи 4 литри и ја шири облеката на идниот капак / кутија со брзина до 16 метри во минута. Опремата овозможува и ламинирање на медиумите не само со топол, туку и со лепак на ладна вода. Користените календари за притискање Grafcut GC-760 XL PRO овозможуваат цврсто и сигурно лепење на труден и тврд материјал за покривање на картон (вистинска кожа, на пример). Делот за лепило со ширина од 520 мм е дизајниран да работи со медиум со дебелина помеѓу 80-300 гр/ м2 (со додаток може да има дебелина до 5 мм). На овој начин имате широк спектар за набавка и производство на сопствени производи што можат да се отпечатат на кој било печатач со формат SRA3.
Ефикасноста е до 120-180 книги / час со 1 човек операција. Повеќето поставки се извршуваат автоматски на екранот на допир. Конверзијата трае само неколку минути. Обуката е кратка, а работата со неа е лесна. Grafcut GC-760 XL PRO може да работи со ламинатни тешки или канцелариски календари или други цврсти картон или производи од кожа.
Тоа е погодно, меѓу другото, за производство на книги за тврд повез, обложки за фото книги, сопствени книжни врски, дигитални книги за печатење, CD/DVD кутии, загатки, врзива, клипови, игри на одбори за друштвени игри и панели во различни големини и големини. Може да додаде до 6 предмети (достапно како стандард со 3).
Широка и пријатна табела за позиционирање. Работната маса ви овозможува да работите со различни материјали со различни својства. За разлика од многу други решенија на пазарот, делот за автоматско преклопување облека и календарирање на навлаките е без комплицирани поставки и овозможува обработка на ламинирани медиуми во целиот опсег на дебелини наведени во спецификацијата. Користениот модул не бара воздушно поврзување (компресор) и е многу тивок во споредба со слични уреди, иако има вакуум на целата површина на масата, за да не се „трча“ облеката на капакот.
Соодветна облека може да биде: дигитално печатени листови, ламинирани медиуми, текстил, ПВЦ, полиуретан, итн.
Инсталирањето на сигурни компоненти е основа на секоја квалитетна машина, така што производителот вгради стабилна електроника GRAFCUT GC-760 XL PRO, електрични компоненти и механички делови. Сето ова е направено за да се обезбеди долга и зафатена употреба.
Grafcut е марка секачи за хартија и други машини за завршна обработка дизајнирани и целосно произведени од компанијата Grafmasz во Полска (ЕУ). Ние сме искусни производители на машини за графички уметности со 40 години практика во индустријата за конвертирање хартија.

Технически параметри
 • Мин. големина на отворен корица ¹(Ш x Д) 14,5 x 14,5 см
 • Макс. Големина на отворен облик ¹(Ш x Д) 800 х 1070 мм
 • Ширина на грба Мин: 10 / Макс: 100 мм
 • Мин. дебелина лепенката до 1,5 мм
 • Макс. дебелина на лепенката ² 4 мм
 • Преклопувачки материјал за покривање Мин: 10 / Макс: 20 мм
 • Видови на материјали за покривање текстил, ламинатна хартија, еко кожа, ПВЦ полиуретан
 • Дебелина на покривниот материјал од 80 до 300 гр/м²
 • Капацитет на резервоарот за лепак4 литра / животински лепак
 • Продуктивност до 20 парчиња / мин
 • Времеза загревање / лепилото 15 мин / органично лепило
 • Вакуумни воздух има
 • контрола 17,8 осетлив на додир екран
 • Ел. моќност 3,8kW; 400 волти; 3 фази, 50/60Hz
 • Димензии на машината (Ш x В x Д) 187 x 180 x 112 см
 • Тежина нето / бруто 650 / 705 кг.

¹ Тоа зависи од видот на материјалите и вештината на операторот. ² Тестирани вредности. Материјалите надвор од овој опсег треба да се проверат пред да се купат. ³ Ладен лепак само за ламинирање. Можно е да се работи со ладен лепак на температура од 0°C, на пример при изработка на завршни хартии (форзаци / end-papers).

Дизајнот и цената се предмет на промена без претходна најава. Сликите се илустративни. Можни ненамерни грешки во преводот од оригиналот.

ПС. Ние се обидуваме да описи, слики и спецификации на производи се целосно автентични. За жал, се должи на голем број на предмети што се нудат, тоа е неизбежно дека ние понекогаш крадат грешка. Ве молиме кажете ни ако забележите грешка. Ви благодариме.

Додатоци
Дополнителен модул што овозможува минување на цврсти (многу густи) медиуми. Медиумите одат директно преку него.
Видео
Препорачани репроматериjал
Корисно

Планирање на тврдата корица

Со машините што ги нудиме за изработка на тврди корици, кутии, папки и слично, можно е да се изработуваат производи од сите обл ...

До статијата