Ново

Тврди корици / кутии

Grafcut GC-480 PRO 4

Испратете барање

Полуавтоматска машина

Автоматски ги затвора сите 4 страни на корицата

За корици на книги, папки, дипломи...

Макс. големина: 48 x 77 cm (отворено)

Мин. големина: 14 x 14 cm (отворено)

Континуиран процес

Брзина 240 - 300 парчиња / час

Работи со топол и ладен лепак

Макс. дебелина на медиум за ламинирање 80 - 300 гр./м2

Волумен на резервоарот со лепак - 4 литри

Вграден вакум

Корисно

Корици за книги / албуми

Понекогаш треба да се користат обвивки кои одговараат точно на одобрениот корпоративниот стил (боја, дизајн, итн), но понекогаш ...

До статијата

Опис
Машината за изработка на корици GRAFCUT GC-480 PRO е развиена врз основа на долгогодишно искуство во имплементација на слични уреди од странски добавувачи во полски печатници и работилници за врзување книги. Нашата цел беше да создадеме уред способен да ја пополни празнината помеѓу повеќе автоматизирани машини и поевтини уреди со слаб квалитет и ниска флексибилност во однос на можните материјали. Како работи машината: Операторот рачно го подава корицата до машината за лепење каде автоматски се нанесува лепак. Покриениот лист размачкан со лепак го поставува операторот на масата, а потоа рачно додава слепенка и плоча на 'рбетот. Операторот го притиска педалот и случајот се преместува во вртење во модул. Првиот дел затвора 2 рабови, следните агли се затворени. Случајот се спушта во моторизиран подвижен лента што го турка во второ претворање во затворањето на следните 2 рабови. Обвивките што ја напуштаат машината се веднаш употребливи. За време на вртењето во функција, капакот се притиска преку систем на ролери за вода што го отстранува воздухот. Тоа е се.
GRAFCUT GC-480 PRO 4 е полуаутоматска машина за правење корици. Машина е напреден модел на машини за правење тврда корица во различни формати и големини, ги менува и затвора сите 4 страни и агли со еден премин, благодарение на двата вртења. Целиот воздух од капакот е исцеден во текот на процесот за да излезе рамно и со изглед на подесија. Десктопот ви овозможува да работите со различни материјали со различни својства. Има централно осветлување на LED за позиционирање и моторизиран транспортер со апсорпција што се движи во и надвор.
Ефикасноста е до 240 - 300 книги / час со 1 човек операција. Повеќето поставки се извршуваат автоматски на екранот на допир. Конверзијата трае само неколку минути. Обуката е кратка, а работата со неа е лесна. GRAFCUT GC-480 PRO 4 може да работи со ламинатни тешки или канцелариски календари или други цврсти картон или производи од кожа.
Лепливиот дел интегриран во машината држи 4 литри и ја шири облеката на идниот капак / кутија со брзина до 16 метри во минута. Опремата овозможува и ламинирање на медиумите не само со топол, туку и со лепак на ладна вода. Користените календари за притискање GRAFCUT GC-480 PRO 4 овозможуваат цврсто и сигурно лепење на труден и тврд материјал за покривање на картон (вистинска кожа, на пример). Делот за лепило со ширина од 520 мм е дизајниран да работи со медиум со дебелина помеѓу 80-300 гр/ м2 (со додаток може да има дебелина до 5 мм). На овој начин имате широк спектар за набавка и производство на сопствени производи што можат да се отпечатат на кој било печатач со формат SRA3.
Модулот за лепило за лепило се користи за покривање со тенок слој лепак на рамни површини како што се хартија, кожа, ПВЦ. Машината може да работи со топол лепак, што овозможува употреба на органски лепила од животинско потекло, со што се елиминира ризикот од распаѓање на облеката поради можна голема количина на вода во лепилото - без да се бара долго време за притискање на готовиот капак. , намалувајќи го времето потребно за чистење на машината на апсолутен минимум. Предложената машина има едноставна контрола, големи и издржливи ролери изработени од нерѓосувачки челик, стандардно опремени со претходно загревање за да се спречи кондензација на вода на листот. Доводот на вода од резервоарот се активира со притискање на копче. Сето ова ја прави работата што е можно поедноставна и елиминира многу потенцијални проблеми што се јавуваат при работата на таквите уреди.
Тоа е погодно, меѓу другото, за производство на книги за тврд повез, обложки за фото книги, сопствени книжни врски, дигитални книги за печатење, CD/DVD кутии, загатки, врзива, клипови, игри на одбори за друштвени игри и панели во различни големини и големини. Може да додаде до 6 предмети (достапно како стандард со 3).
Широка и пријатна табела за позиционирање. Работната маса ви овозможува да работите со различни материјали со различни својства. За разлика од многу други решенија на пазарот, делот за автоматско преклопување облека и календарирање на навлаките е без комплицирани поставки и овозможува обработка на ламинирани медиуми во целиот опсег на дебелини наведени во спецификацијата. Користениот модул не бара воздушно поврзување (компресор) и е многу тивок во споредба со слични уреди, иако има вакуум на целата површина на масата, за да не се „трча“ облеката на капакот.
Соодветна облека може да биде: дигитално печатени листови, ламинирани медиуми, текстил, ПВЦ, полиуретан, итн.
Grafcut GC-480 PRO 4 параметри: Екран на допир во боја за поставки и дијагностика; Моторизирани ролки за вртење на работ на облеката и притискање на картона на него. Машината не бара купување на воздушен компресор. Тивко работење. Моторизирана, вакуумска маса (вклучена е пумпата) за поместување и вадење на корицата. Можност за само притискање или вртење и притискање. Централно позадинско LED осветлување под масата. Позиционер на маса за позиционирање на облеката. Нога педала за ножни штипки. Горна полица за ставање облека и картона.
Инсталирањето на сигурни компоненти е основа на секоја квалитетна машина, така што производителот вгради стабилна електроника GRAFCUT GC-480 PRO, електрични компоненти и механички делови. Сето ова е направено за да се обезбеди долга и зафатена употреба.
Grafcut е марка секачи за хартија и други машини за завршна обработка дизајнирани и целосно произведени од компанијата Grafmasz во Полска (ЕУ). Ние сме искусни производители на машини за графички уметности со 40 години практика во индустријата за конвертирање хартија.

Технически параметри
 • Мин. големина на отворен корица ¹(Ш x Д) 14,5 x 14,5 см
 • Макс. Големина на отворен облик ¹(Ш x Д) 48 х 77 см
 • Ширина на грба Мин: 10 / Макс: 100 мм
 • Мин. дебелина лепенката до 1,5 мм
 • Макс. дебелина на лепенката ² 4 mm
 • Преклопувачки материјал за покривање Мин: 10 / Макс: 20 мм
 • Видови на материјали за покривање текстил, ламинатна хартија, еко кожа, ПВЦ полиуретан
 • Дебелина на покривниот материјал од 80 до 300 гр/м²
 • Капацитет на резервоарот за лепак4 литра / животински лепак
 • Продуктивност  240 - 300 парчиња / час
 • Времеза загревање / лепилото 15 мин / органично лепило
 • Вакуумни воздух има
 • контрола 17,8 осетлив на додир екран
 • Ел. моќност 3,8kW; 400 волти; 3 фази, 50/60Hz
 • Димензии на машината (Ш x В x Д) 299 х 194 х 117 см
 • Тежина нето / бруто 900/988 кг.

¹ Во зависност од спецификацијата на материјалот. ² Можност за работа со различни дебелини на картон на истата корица. ³ Ладно лепило само за каширане Дизајнот и спецификациите се предмет на промена без претходна најава. Ние се обидуваме да описи, слики и спецификации на производи се целосно автентични. За жал, се должи на голем број на предмети што се нудат, тоа е неизбежно дека ние понекогаш крадат грешка. Ве молиме кажете ни ако забележите грешка. Ви благодариме.

Додатоци
Дополнителен модул што овозможува минување на цврсти (многу густи) медиуми. Медиумите одат директно преку него.
Видео
Брошури и рекламни материјали
Препорачани репроматериjал
Корисно

Корици за книги / албуми

Понекогаш треба да се користат обвивки кои одговараат точно на одобрениот корпоративниот стил (боја, дизајн, итн), но понекогаш ...

До статијата