Со прав нож

IDEAL 6660

8631 69Евро

Испратете барање

Оптимално решение

Висока ефикасност

Контрола на екран на допир

Инфрацрвен заштитен екран

99 програми и секоја со 99 чекори

Нов начин на сечење

Целосно произведен во Германија

Корисно

Која гилотина е подобра?

Коja гилотина е по-добра? Гилотина со валјак, сабја или прав секач? Многумина од нас се поставуваат на ова прашање кога т ...

До статијата

Опис
IDEAL 6660 е целосно опремена програмабилна гилотина. Способена е за сечење на целиот опсег на материјали во големи формати до B3. Целосно електронското работење и на ножот и на стегачот нудат перформанси на сечење без напор. Додека функцијата пред-стегање им овозможува на операторите да ја проверат положбата на сечењето пред да го активираат ножот. Изборните странични маси овозможуваат проширување на работната површина што обезбедува корисен дополнителен обработлив простор околу операторот и дополнително ја зголемува продуктивноста.
Нова генерација на професионални гилотини со EASY-CUT *, автоматско стегање, програмабилно моќно задно усогласен со екран осетлив на допир, инфра-црвена светлина завеса за безбедност. Гилотината е опремена со нов патентиран систем за активирање на сечење EASY-CUT (* активиран од двете страни за удобно и безбедно сечење). Ергономската работна висина од 94 см обезбедува безобѕирно, беспомошно работење.
Подобрен SGS (безбедност при работа): Постојано активирана инфрацрвена безбедносна завеса за повисока безбедност; заштитно покритие на задниот дел; главниот прекинувач и безбедносниот клуч за заклучување; електронски контролирана операција со двојна рака во реално време; Контроли од 24 волти (низок напон); патентиран принцип на безбеден погон; автоматско враќање на сечилото и стегање на вентилот од која било положба; диск-сопирачка за моментално запирање на сечилото; вклучен е седло за заштита на сечилото;
прилагодување на длабочината на сечењето на сечилото од надворешната страна на машината; лесна промена на сечилото и контратравање од предната страна на гилотината без отстранување на капаците. Електрично поврзување на задните тркала со екран на допир за лесно подесување, повеќејазични инструкции на операторот и дигитален екран.
Програмабилна "EJECT" функција за исфрлање хартија. Дијагностички систем за самодијагностика со грешки на екранот. Електронска рачка за рачно позиционирање на задното растојание со контрола на брзината на брзината (од многу бавно до многу брзо). Електромеханички прицврстувачки вентил и секач. Оптички приказ на линијата за сечење со светли и издржливи LED диоди. Трифазен LED светло за предно светло. Автоматски вентил за компресија.
Двострано порамнување на хартијата (напред и назад). Сечилото изработено од германски висококвалитетен челик. Масив челичен водич за сечилка и прилагодливи водилки за сечива. Цврста, масивна, целосно метална конструкција. Поставете со држач, полица за складирање, практичен држач за алат е вклучен во сетот. 100% произведени во фабриката IDEAL. Опција: Ние нудиме две странични раце за поголема работна површина за дополнителни трошоци.
Мерења во cm или инчи (прикажување од 1 / 10mm или 1/100 инчи). 99 програми со 99 чекори во секоја програма (до 15 повторувања може да се интегрираат во програмата како единствен чекор). Програмата започнува автоматски. Касета со 10 копчиња за меморирање на мерењето. Пред-програмиран за големини на хартија од A3 до A6. MEMORY копче за повторливи сечи. Автоматска функција "SET" за да се однесува на мерењето користејќи го копчето "START".
Квалитетот не паѓа од небото! Доаѓа од Krug & Priester - производител на семејна компанија и победник на IDEAL и EBA брендовите. Што се однесува до квалитетот на нашите производи, не оставаме ништо на случајност. Имаме политика на одржливост преку традиција и убедување. Повеќе од 70 години - и за многу години следните. Сите наши производи се замислени во Германија. Сите наши производи се произведени во Германија, откако Вилхелм Круг и Лудвиг Прийстър ја најдоа компанијата на 1 јули 1951 година. До ден -денес, ние, Krug & Priester , ги развиваме и произведуваме нашите производи исклучиво во нашето седиште во Балинген во подножјето на Свабијаните Алпи - со скоро 90 % вертикално производство. Производите Krug & Priester се особено лесни и удобни за употреба, оставајќи повеќе време да се фокусирате на клучните работи на вашата деловна активност, затоа што нудиме постојан квалитет и издржливост на работите што ги произведуваме!

Технически параметри
 • Стандардна гаранция до 2 години
 • Пондена гаранция до 5 години
 • Максимална ширина на сечење до 650 мм
 • Височина на сечене 80 мм
 • Сечење и притискање на хартијата електро-механично
 • Длабочина на работната плоча позади 610 мм
 • Минимална големина за обрежување 25 мм
 • Димензии (Ш х Д х В) 992 х 1220 х 129 мм
 • Димензии със страничните рамена (Ш х Д х В) 1565 х 1220 х 1293 мм
 • Ток / мощност 230 V / 50 Hz / 1,42 кВата
 • Нето тегло + страничните рамена 312 / 321 кг.
 • EAN 4019364355110
 • Артикулен номер 66613111
 • GS сертификат1 да

Спецификациите и дизајнот се приближни. Страничните краци се нарачуваат посебно. Можна промена на цените и техничките параметри без најава. 1 "Geprüfte Sicherheit" ("Безбедносно тестирано") или GS сертификат е Тоа е доброволна сертификација на електрична опрема во Германија. Ова покажува дека опремата ги исполнува германските (ако е применливо и европските) барања за безбедност за овој тип на уред. Главната разлика помеѓу GS и CE ознаката е во тоа што усогласеноста со европските безбедносни барања за GS се тестира и сертифицира од независно тело одобрено од државата, додека CE ознаката е доброволна изјава на самиот производител дека неговата стока ги исполнува европските стандарди. 

ПС. Ние се стремиме да обезбедиме описот, фотографиите и спецификациите да бидат целосно автентични. За жал, поради големиот број на понудени артикли, неизбежно е повремено да се појавуваат неточности. Ве молиме известете ни ако забележите еден. Ви благодарам.

Додатоци
Удобна, но не задолжителна опција за подобра и поефикасна работа е присуството на странични продолжни краци за гилотина. Тие ви помагаат поефективно да ја ставите - преместите - сортирате хартијата со која работите. тие исто така може да се купат по факт, а нивната инсталација е лесна и не бара посебни технички способности. Ве молиме распрашајте се за точниот модел и број на дел за да се осигурате дека сте го купиле точниот држач за гилотина.
Агол на усогласување или тропана хартија пред да биде отсечена со гилотина. Висината на аголот е специјално прилагодена на висината на сечење на гилотината и затоа може да ја стави во секачот. Изработено е од импрегниран држач со пластична подлога подолу за да се обезбеди униформа удар. Препорачано ако сакате да го намалите бракот во вашата деловна активност.
Резци за гилотина Krug & Priester (гилотина EBA и IDEAL) и RC Systems. Сечилото е изработено од големобрз челик (High Speed Steel - HSS), материјал за висок капацитет и непречено функционирање. Тој има незаменлива острина и сечење со висока издржливост. Произведен со голема прецизност во модерен фабрика во Германија. Погоден за сечење на сите видови хартија, плочи, фолии, гума и други материјали за печатење и хартиената индустрија.
Држач за промена на гилотина / држач. Специјално дизајниран да ја минимизира веројатноста за повреда. Лесно е да се отстрани сечење или да се транспортира за заострување ако немате топови.
Оригиналниaта лаjсна за гилотина е направена од специјален материјал, кој одговара на целта да го заштити максимумот на работ на сечилото за сечене. Врз основа на нашето искуство со користење на фабричкиот стап за сечење е продолжување на „животот“ на сечилото помеѓу 20-30%, пред да се демонтира за повторно острина.
Видео
Препорачани репроматериjал
Корисно

Која гилотина е подобра?

Коja гилотина е по-добра? Гилотина со валјак, сабја или прав секач? Многумина од нас се поставуваат на ова прашање кога т ...

До статијата