ролни

PLASTI 350 EVO

9594 99Евро

Испратете барање

Полу-автоматски ламинатор

Продуктивност - 900 SRA3/час

Може да лакира и да испечати златно

Брзина - 7 метри / мин

Пневматски притисок

Самостојно прилагодливи шахти

За медиуми со ширина од 350 мм

Прифатливо и ефикасно решение

Италијански дизајн и технологија

Корисно

Што да биде: биговане или свиткување?

Дали е важно и што е исправно? Еден од проблемите во дигиталниот печат е дека во процесот заснован на печатење со тонер, и ...

До статијата

Опис
PLASTI 350 EVO - ПРОФЕСИОНАЛЕН ПОЛУАВТОМАТСКИ ЛАМИНАТОР за еднострана ламиниране со механички притисок и контрола на неговото работење. Дизајниран за дигитално печатење, но може да работи со OPP филмови за офсет. Оригиналниот систем против само-намотување на ламинирани медиуми. дозволува употреба на тенки ламинати, со што се максимизира вредноста на филмската ролна.
Интелегентен контролен интерфејс - MSC (Mamo Smart Control interface). Машината се контролира преку MSC® Интерфејс, што подразбира лесна употреба и сигурност обезбедени од европските квалитетни компоненти на оваа 100% италијанска машина. PLASTI 350 EVO, ви овозможува однапред да ја пресметате преку MSC® можната потрошувачка на филм за ламинирање, како и можната добивка за секоја индивидуална нарачка. Ова вклучува пресметка за доставените примероци, бракот или листот што останува по завршувањето на работата и од кој започнувате да ламинирате наутро.
PLASTI 350 EVO, ви овозможува однапред да ја пресметате преку MSC® можната потрошувачка на филм за ламинирање, како и можната добивка за секоја индивидуална нарачка. Ова вклучува пресметка за доставените примероци, бракот или листот што останува по завршувањето на работата и од кој започнувате да ламинирате наутро.
Прилагодлив постојан механички притисок. Комбинацијата на ламинатно вратило обложено со тефлон од 75 мм, моќен механички притисок и сензор за температура без контакт што ја детектира реалната температура на ламинирање на површината на ролната - обезбедува неверојатна врска дури и при максимална брзина од 7 м/мин. Тефлонскиот слој на ламинатното вратило прави брзи и лесни операции за негово чистење, како и за одржување во работна состојба.
Нема потреба да го направите изборот, PLASTI 350 EVO расте со вашиот бизнис и може да се надополни со машина за целосно автоматско напојување со голем куп кога вашиот работен проток и количини ќе го бараат тоа. Како и да е, од време на време хранењето со раце може да биде сепак подобра опција. Кога многу кратки работи или неправилна и комплицирана хартија нема смисла да трошите време на автоматско прилагодување на фидер, само одделете го фидерот од ламинаторот и набрзина напојте ги листовите рачно.
Никој не сака да се помири со доцнењето на аутсорсингот овие денови. Вашиот брза нарачка не е секогаш брза за подизведувачот, а за да бидете конкурентни, треба да бидете брзи и ефикасни. Стандардниот вграден систем за „де-виткање“ дополнително гарантира дека излезните ламинирани медиуми остануваат рамни и не се навиваат. Овој квалитет е особено вреден ако одлучите да ја користите машината за да понудите златно печатење и лакирање (опциjа) на ламинирани и не-ламинирани медиуми.
Квалитет преку сигурни компоненти. Инсталирањето на сигурни компоненти е основа на секоја квалитетна машина, затоа производителот MAMO вгради стабилна електроника PLASTI 350 EVO, електрични компоненти и механички делови. Сето ова е направено без да се заборави дизајнот ;-)

Технически параметри
 • Тип ламинатор полуавтоматско еднострано ламинирање
 • Функционирање рачно хранење, автоматски поделба и сортирање
 • Продуктивност / час око 900 листова SRА3
 • Макс. ширина папира за ламинација 350 мм
 • Макс. ширина филма 340 мм
 • Макс. густина везивања 500 гр/м2
 • Мин. густина везивања око 120 гр/м2
 • Макс. брзина кретања 7 метара/мин.
 • Регулација температуре 0 - 170 °С
 • Време загревања 5-10 мин *
 • Притисак на осовине механички и подесив
 • Феед медија за ламинацију рачно из фидера
 • Излаз и раздвајање медија аутоматски и подесивно
 • Калкулатор за цена / профитвклучени
 • Дополнителна опцијадржач за 3000м ролери
 • Дополнителна опцијадел за премотување при злато печатење/лакирање
 • Управљање Интелегентен интерфејс за управување - MSC
 • Ваздушни компресор није потребан
 • Моќ 900 Вата
 • Тековна (V) фреквенција (Hz) 220-240 V / 50-60Hz
 • Димензии на машината (Ш x Д x В) 1700 x 750 x 1420 мм
 • Тежина нето 150 кг. / бруто 161 кг.

Техничките податоци се приближни. Можна е промена во цените и техничките параметри без претходна најава. ПС. Ние се стремиме описот, сликите и спецификациите да бидат целосно автентични. За жал, поради големиот број на артикли кои се нудат, e неизбежно понекогаш да се појавуваат неточности. Ве молиме кажете ни ако забележите таква. Благодариме..

Додатоци
Држач за серпентина - горен и долен - за филм за рани од 3000 метри (како што е прикажано на главната слика) е идеален за намалување на трошоците за ламиниране, со користење на стандарден OPP филм дизајниран за офсет печатење, благодарение на посилниот притисок обезбеден од пневматскиот систем, (адхезијата може да варира во зависност од фолијата и печатениот материјал).
Нема потреба од избор, PLASTI 350 EVO расте со вашата деловна активност и може да се надополни во целосно автоматски фидер кога тоа го бара вашиот работен тек и количини. Сепак, повременото хранење со рацете сепак може да биде подобра опција. Кога треба да се користат многу мали или неточни типови - нема смисла да одвоите време за автоматско прилагодување на фидер, само одделете го фидерот од ламинаторот и брзо нахранете ги листовите рачно.
Комплет златотисак печатење. На оваа машина е можно да се направат медиуми со делумно или целосно лакирање, заедно со златно печатење. Сето ова благодарение на изборниот комплет за премотување калем.
Видео
Препорачани репроматериjал
Корисно

Што да биде: биговане или свиткување?

Дали е важно и што е исправно? Еден од проблемите во дигиталниот печат е дека во процесот заснован на печатење со тонер, и ...

До статијата