ролни

PLASTI 1100

5492 66Евро

Испратете барање

Широкоформатен ламинатор - 1100 мм

Линеарен ретрактор - комплет за навивање правев студеното ламиниране полесно

Медиуми до 8 мм - овозможува монтажа на лесни панели

Независна контрола на греењето на долниот ролери за унилатерална ламиниране

Топло / ладно насока на поднесување, брзина и температурата - сите од еден контролен панел

Корисно

Подвързва се побрзо отколку што се испечатите

Системот за лепен на книги Фастбаjнд ви овозможува да залепите до три книги во минута. Продуктивноста на даден печатач, печате ...

До статијата

Опис
Mamo Plasti 1100 e барабански ламинатор дизајниран за употреба со филмови за топло и ладно ламиниране, така и за еден слој или билатерално ламиниране, што според нас го прави флексибилни и универзален..Со системот за греење на вратилата е можно да се користат речиси сите филмови за топло и ладно ламиниране. И топлинските ролери со инфрацрвени отпорници контролирани од микропроцесорски систем овозможуваат подобра дистрибуција на топлина, со што се намалува времето за загревање.
Контролниот панел е лесен и удобен за користење. Избраната температура е поставена, ролерите се фиксираат и работната брзина се постигнува брзо. Контролата на брзината го следи протокот на филмот напред и назад, со вграден анти-џем механизам. Plasti 1100 ќе го запечати секој филм со просечна брзина од еден метар во минута.
Неговите двојни загревање ролни создаваат притисок врз термичкиот филм, подот врвот и дното, на тој начин овозможувајќи за монтирање како на сјајна, така и на мат финиш во исто време. Другите 2 ладни ролки на излезната страна го подобруваат квалитетот на ламинирањето благодарение на дополнителниот притисок. На овој начин, не мора да го менувате ролетот за работа, само ставете го печатот во машината на која било површина и активирајте го процесот.
Plasti 1100 може да се користи со 25, 57 или 75 мм внатрешни ореви благодарение на вклучените адаптери. Други посебни карактеристики се: - Независно активирање на вентилаторите за ладење - Механичко прилагодување на затегнатоста на филмот со страничен приклучок - Силиконски ролери за подобра дистрибуција на топлина - Прилагодување на притисокот на рачниот ролери со максимален отвор од 5 мм.

Технически параметри
 • Макс. ширина филма 1050 мм
 • Макс. медиумска ширина за каширане 1100 мм
 • Густина на материјал 8 мм
 • Дебелина на филма за работа (µm) 25-250
 • Диаметър на валовете 74 мм
 • Макс. брзина на движење од 2 м / мин.
 • Контрола на температурата0 - 170 о С
 • Вклучено / исклучено на дефинирани оси на 1-p и 2-p, ламиниране да
 • Прилагодување на дупката, обратен мотор, индикатор за режим на подготвеност да
 • Контролен екран. Претходно програмирани позиции да
 • Моќ 2700 Вата
 • Тековна (V) фреквенција (Hz) 220-240 V / 50-60Hz
 • Димензии на машината (Ш x Д x В) 137 x 52 x 117 см
 • Тежина 155 кг

Техничките податоци се приближни. Можна е промена во цените и техничките параметри без претходна најава. ПС. Ние се стремиме описот, сликите и спецификациите да бидат целосно автентични. За жал, поради големиот број на артикли кои се нудат, e неизбежно понекогаш да се појавуваат неточности. Ве молиме кажете ни ако забележите таква. Благодариме..

Брошури и рекламни материјали
Препорачани репроматериjал
Корисно

Подвързва се побрзо отколку што се испечатите

Системот за лепен на книги Фастбаjнд ви овозможува да залепите до три книги во минута. Продуктивноста на даден печатач, печате ...

До статијата