ролни

PLASTI 350 PNEU

19669 26Евро

Испратете барање

Автоматски ламинатор

Продуктивност - 1300 SRA3/час

Може да лакира и да испечати златно

Брзина - 10 метри / мин

Пневматски притисок

Самостојно прилагодливи шахти

За медиуми со ширина од 350 мм

Прифатливо и ефикасно решение

Италијански дизајн и технологија

Корисно

Корици за книги / албуми

Понекогаш треба да се користат обвивки кои одговараат точно на одобрениот корпоративниот стил (боја, дизајн, итн), но понекогаш ...

До статијата

Опис
Никој не сака да се помири со доцнењето на аутсорсингот овие денови. Вашиот брза нарачка не е секогаш брза за подизведувачот, а за да бидете конкурентни, треба да бидете брзи и ефикасни. Стандардниот вграден систем за „де-виткање“ дополнително гарантира дека излезните ламинирани медиуми остануваат рамни и не се навиваат. Овој квалитет е особено вреден ако одлучите да ја користите машината за да понудите златно печатење и лакирање (опциjа) на ламинирани и не-ламинирани медиуми.
Независно регулирани загреани шахти преку инфрацрвено греење контролирано од микропроцесор, давајќи подобра дистрибуција на топлина меѓу шахтите. Овој начин на контрола на топлината на ламинирачките валјаци го зачувува квалитетот на печатењето од задната страна на листот во случај да е ламинирана само едната страна на листот.
Интегриран постојан пневматски притисок. Благодарение на пневматскиот притисок, на оваа машина може да се користат и стандардни офсет ламинати од 3000 m OPP (држачите се по избор). Ова ќе ги минимизира трошоците за ламиниране, истовремено обезбедувајќи совршен резултат (брзината на ламинирането и резултатот може да варираат во зависност од користените материјали). Ролерите со дијаметар од 75 mm обезбедуваат совршени резултати дури и при максимална брзина.
Квалитет преку сигурни компоненти. Инсталирањето на сигурни компоненти е основа на секоја квалитетна машина, затоа производителот MAMO вгради стабилна електроника PLASTI 350 PNEU, електрични компоненти и механички делови. Сето ова е направено без да се заборави дизајнот ;-)
Неговите двојни загревање ролни создаваат притисок врз термичкиот филм, подот врвот и дното, на тој начин овозможувајќи за монтирање како на сјајна, така и на мат финиш во исто време. На овој начин, не мора да го менувате ролетот за работа, само ставете го печатот во машината на која било површина и активирајте го процесот.
Контролната табла е лесна и удобна за употреба. Таа е идеална за машина што ја користат повеќе оператори со основно познавање на ламиниране. Избраната температура е поставена, ролните се фиксираат и работната брзина се постигнува брзо. Контролата на брзината го следи протокот на филмот и напред и назад, со вграден механизам за затнување. PLASTI 350 PNEU има јасен и удобен контрола екран во боја, преку кој буквално сите процеси можат да се прилагодат за да се создадат квалитетни ламинирани медиуми. Преку неа, машината му помага на секој оператор да понуди медиуми ламинирани со професионален квалитет. Не е проблем да се работи со машината од страна на оператор со основно познавање на ламиниране. Поставките се јасни и интуитивни за да се избегнат ненамерни грешки при работа.
PLASTI 350 PNEU - ПРОФЕСИОНАЛЕН АВТОМАТСКИ ЛАМИНАТОР за разноврсно и континуирано вчитување, дизајниран за дигитално печатење, но може да работи со OPP филмови за офсет. Оригиналниот систем против само-намотување на ламинирани медиуми. дозволува употреба на тенки ламинати, со што се максимизира вредноста на филмската ролна.

Технически параметри
 • Типа ламинатор с аутоматско брање, ламинирање, одвајање и сортирање
 • Продуктивност / сат око 1300 листова SRА3
 • Макс. ширина папира за ламинација 350 мм
 • Макс. ширина филма 340 мм
 • Макс. густина везивања 400 гр/м2
 • Мин. густина везивања око 150 гр/м2
 • Макс. брзина кретања 10 метара / мин.
 • Регулација температуре 0 - 150 ° С
 • Време загревања 5-15 мин *
 • Притисак на осовине пнеуматски и подесив
 • Феед медија за ламинацију аутоматски из контролног панела
 • Излаз и раздвајање медија аутоматски и подесиво
 • Укључено/Искључено осовина за једнострано и обострано каширање да
 • Управљање додирним екраном во боjа
 • Потребан ваздушни компресор није укључен
 • Моќ 2200 Вата
 • Тековна (V) фреквенција (Hz) 220-240 V / 50-60Hz
 • Димензии на машината (Ш x Д x В) 1700 x 750 x 1420 мм
 • Тежина нето 180 кг. / бруто 192 кг.

Техничките податоци се приближни. Можна е промена во цените и техничките параметри без претходна најава. ПС. Ние се стремиме описот, сликите и спецификациите да бидат целосно автентични. За жал, поради големиот број на артикли кои се нудат, e неизбежно понекогаш да се појавуваат неточности. Ве молиме кажете ни ако забележите таква. Благодариме..

Додатоци
Држач за серпентина - горен и долен - за филм за рани од 3000 метри (како што е прикажано на главната слика) е идеален за намалување на трошоците за ламиниране, со користење на стандарден OPP филм дизајниран за офсет печатење, благодарение на посилниот притисок обезбеден од пневматскиот систем, (адхезијата може да варира во зависност од фолијата и печатениот материјал).
Комплет златотисак печатење. На оваа машина е можно да се направат медиуми со делумно или целосно лакирање, заедно со златно печатење. Сето ова благодарение на изборниот комплет за премотување калем.
Препорачани репроматериjал
Корисно

Корици за книги / албуми

Понекогаш треба да се користат обвивки кои одговараат точно на одобрениот корпоративниот стил (боја, дизајн, итн), но понекогаш ...

До статијата