За фотоалбуми

PHOTOFAST HOT MELT

Испратете барање

Целосно автоматизирана машина за фото-албуми

Работи со фото и дигитални хартија

Целосно автоматизирани редење, притисок и лепење

2 автоматски хранилки за странице и картон

Обврзувачки за совршено панорамско отварянье на фотографијата

Дизајнирана за работа со едно промена

Комплетна автоматско поставување и работа

Нова технологија за различни видови на хартија

Корисно

Структурен делот на хартијата

ВИСТИНСКИОТ ИЗБОР НА ХАРТИЈА Обрните внимание на процесите кои следат печатење: - Густите обложувања предизвикуваат поте ...

До статијата

Опис
Зголемената побарувачка за панорамски распоред и високо квалитетна фотографија може да се исполнат со новиот PhotoFast систем понуден од компанијата Samed Innovations, Италија. Целосно автоматска машина за правење премиум фото книги, календари и честитки, каталози итн.
Страници се отвораат широко - за целосно визуелно влијание. Зголемената побарувачка за панорамски распоред без визуелна загуба на сликата во центарот страницата, бара врвни решенија во бизнисот со книги со висока додадена вредност. Така нареченото "Lay-Flat" поврзување ви нуди огромни можности за привлекување на нови клиенти. Оваа технологија се повеќе се користи за првокласни фото книги, high-end презентации, каталози и брошури.
Photofast е целостен автоматски производител на сликови блокови, кој се прават по технологијата Lay-Flat. Машината може да направи фото книги не само со лепење на Слика-Слика, туку и со Слика-Картон - Слика). Photofast автоматски внесува поединечни листови и картони во машината, ги притиска и ги собира по еден со еден с хот-мелт лепило. Растојанието до сликата-картона-сликата е секогаш 2мм. Што го заработувате: Прекрасна рендерирање на сликата во панорамска форма и со висок квалитет.
Има два независни ремени за доставуваане. Од една лента се поднесува однапред преклопено слика, а од другата се "снабдува" картонска подлошка (ако се сака да има таква) за мешаат потребната цврстина на готовиот блок (албум). Можно е да се соберат без картон - слика за слика! Првата илустрација се поднесува без нанесување на лепак, тогаш втората или картонска влошка е веќе намачкана со термопластичен лепило. Залепени страници се собираат во машината за автоматска компресија со вертикално позиционирање на готови производи.
При секое внесување на секој следен размачкан лист, автоматскиот притисок на машината го притиска врз останатите страници. Ова осигурува индивидуално лепење на секоја страница и подлога во книгата. Кога поставуваат нарачка, веќе завршеното тело за книга се одделува од следното креирано тело со не лепена првата страница од следната книга, со што PhotFast може да работи автоматски додека не се заврши одреденото количество книги.
Сите работни процеси се контролираат преку контролниот екран со менување на работата, индивидуалните параметри и / или поставувањата стануваат непотребни со било какви алатки. Реновирањето се врши во секунди од екранот, што го прави машинското учење лесно и брзо, така што секој член на работниот тим може да работи со потребните знаења и вештини.

Технически параметри
 • Тип устройство самостоjтелно тeло
 • Подаваща система горно подаване с ремъци
 • Мин. формат на тялото (ВхШ) 152 x 160 мм
 • Макс. формат на тялото (ВхШ) 480 x 400 мм
 • Макс. ширина на отвореното тяло 960 x 400 мм
 • Медиумска густина макс. 350 гр/м²
 • Густина картонамакс. 400 гр/м²
 • Работна брзина до 1800 циклуси /час
 • Нагодувања за нарачки целосно автоматски
 • Вчитување од 2 одделни коцки
 • Начин на исхрана двоен посебен сепаратор
 • Разграничител автоматски, с 2мм растојание
 • Фиксиране и натиск веднага при изхода
 • Поднесување на медиумите и/или картона компјутеризирано
 • Менување на задачите лесно, без алати
 • Нанесување на лепилото со загревањи валове
 • Вид лепило хот-мелт
 • Компресор со воздух прибл. 200 Nl/h 6 BAR
 • Димензии (Ш x Д x В) 200 х 160 х 200 см
 • Напојување 400 Volts 3Phases+G+N 50/60 Hz, 7kW
 • Тежина нето/бруто 800 / 1000 кг.

1 Техничките податоци и дизајнот се приближни. 2 Можни промени во цените и техничките параметри без претходна најава. Ве молиме имајте во предвид дека ова е модуларна конфигурација и може да варира. ПС. Ние се стремиме да описот, фотографиите и спецификациите да бидат потполно автентични. За жал, поради големиот број предмети кои се нудат, понекогаш неминовностите се невистинити. Ве молиме известете ни дали забележите некој од овие. Ви благодарам.

Видео
Брошури и рекламни материјали
Препорачани репроматериjал
Корисно

Структурен делот на хартијата

ВИСТИНСКИОТ ИЗБОР НА ХАРТИЈА Обрните внимание на процесите кои следат печатење: - Густите обложувања предизвикуваат поте ...

До статијата