За фотоалбуми

Fast Book

Испратете барање

Целосно автоматизирана машина за укоричување

Работи со фото-хартија и дигитални хартија за печатење

Целосно автоматизирани туткање, виткање, притисок и лепење

2 автоматски хранилки за странице и картон

Обврзувачки за совршено панорамско отварянье на фотографијата

Дизајнирана за работа со едно промена

Комплетна автоматско поставување и работа

Нова технологија за различни видови на хартија

Корисно

Фастбинд система

Главни предности: Флексибилна апликација: меки и тврди корици, записници, тефтери од А6 до А3 формат Ефикасна, дури и п ...

До статијата

Опис
На зголемената побарувачка за панорамски распоред дизајн и висок квалитет отпечатоци може да биде задоволен со новиот fastBook Основниот систем понудени од страна на обработка на слика решенија. Целосно автоматизирана машина за укоричување произведува фото книги, календари и честитки со LayFlat-технологија. Со fastBook Basic, фото хартија и дигитална хартија може да се обработи.
Со ласерско-акутна прецизност. е дизајниран, изграден и калибриран со јапонско инженеринг и изработка на најдобар можен начин. Стабилната целосно метална машина одржува високото ниво на точност и завршувањето квалитет секој пат.
Интуитивно управување Благодарение на вградениот 17,8 см екран на допир, овозможува на операторите да дефинираат програмите за работа и работат со машината интуитивно и веднаш.
е последната генерација на машината за сечење / биговане / перфорација со учество на технологии и знаења складирани од ставање на првичниот АероКът во 2009 година.
Прецизно сечење Универзалниот електронски нож е опремен со специјални сензори, коjи препознаваат обележувачите за сечење напечатени врз хартијата. На тој начин секој лист хартија може да биде идеално отсечен по овие обележувачи, независно од геометријата на хартијата ако мрдаат при печатење или густината.
Големo проширување. На има способност да перфорира хартиjа и преку и во должината с додавање на опционалните алати перфорирање. С комплетниот пакет ние нудиме целосна флексибилност и погодност на машината.
Врховното оружје за сваки дигитални принтер. Aero Cut Prime е идеално решение за финално завршување, особено на краток рок дигитално печатени апликации, како што се бизнис картички, поштенски картички, покани, честитки, флаери, карти и многу повеќе. Aero Cut Prime заштедува време и трошоци за сите печатарски продавници, агенциjе, комерцијални печатачи итн
Инструментот за биговане. Во овој модел се користи сопствена развој на Учида кој да не го оштетува на тонерот на листови. Регулирањето на бига (има 5 различни нивоа) ви овозможува да работат со хартија со различна густина.
Алати за надолжно сечење / гилотиниране. располага со 2 единечни сечила за сечење, за да можат да сечат горната и долната ограничување на листовите. Уште имаат и други 2 двокреветни резци за надолжно сечење, коjи обрежуват центарот на листови и отстапуваат отпад во корпата за отпадоци. Доверлива гилотина може да сече листови до 400 гр/м2 густина. Сите острици: за попречно и надолжно сечење во гилотина се самозаточващи се.

Технически параметри
 • Type Stand alone unit
 • In-feed system Upper belt suction feed
 • Book block height 152 x 330 mm
 • Book block width 152 x 457 mm
 • Open book width305 x 916 mm
 • Thicknessmax. 30 mm
 • Paper Thickness0,2 - 0,26 mm
 • Cardboard thickness: Up to 0.35 mm
 • Performance (152 x 152 mm) up to 250 sheets/h
 • Performance (305 x 305 mm) up to 200 sheets/h
 • Position setting Fully automatic
 • Feed out Receiving tray
 • Compressed air 0.6 MPa / 100 liter / minute
 • Dimensions (W x D x H) 176 х 100 х 150 cm
 • Power supply 240 / 50-60Hz, 800W
 • Net weight 450 kg.
1 The technical data is approximate. 2 Possible changes in price without a notice. PS. We strive description, photos and specifications to be completely authentic. Unfortunately, due to the large number of items that are available, it is inevitable that sometimes errors appear. Please, let us know if you notice a mistake. Thank you in advance.
Видео
Брошури и рекламни материјали
Корисно

Фастбинд система

Главни предности: Флексибилна апликација: меки и тврди корици, записници, тефтери од А6 до А3 формат Ефикасна, дури и п ...

До статијата