Вируси и бактерии. Како?

Вируси и бактерии. Како?

Што можеме да сториме за да се заштитиме себеси и другите?

Прочистувачите на воздухот IDEAL помагаат да се ограничи ширењето на патогени.

 

КОРОНАВИРУСИ . ПРЕНОС, ТРЕТМАН. ШТО ДА ЗНАЕТЕ?

. Како се пренесува SARS - CoVid-19? Експертите работат врз основа на тоа дека вирусот се пренесува од човек на човек со инфекција капка по капка, главно преку респираторни секрети. Како и кај другите коронавируси, најдобрите капки плунка или слуз се пренесуваат преку кашлање, кивање, зборување или директен контакт со телото од страна на луѓе кои имаат вирус. Поголемите капки се спуштаат и се пренесуваат во радиус од еден метар. Помалите капки остануваат суспендирани во воздухот подолго време и во некои околности може да предизвикаат инфекција, дури и на долги растојанија. Врз основа на прелиминарната проценка на СЗО, новиот вирус SARS-CoV-19 може да преживее и на површини неколку часа. Може да има ризик од инфекција дури и за време на периодот на инкубација - пред да се појават првите специфични симптоми. Ова претставува особен ризик за време на летовите, кога ќе присуствуваат на саеми или на меѓународни состаноци. Кои се симптомите? Според последните податоци, по период на инкубација помеѓу еден и четиринаесет дена, може да се појават типични симптоми на вирусна респираторна инфекција. Симптомите можат да напредуваат од вообичаена инфекција слична на грип (студ, кашлица, течење на носот) до сериозен случај на пневмонија (висока температура, кашлица, останување без здив). Од друга страна, флегма или главоболка се ретки. Може да има ризик од инфекција дури и пред да се појават какви било симптоми. Според СЗО, во моментов нема „познати ефективни терапевти“ кои се специфични за самиот коронавирус. Луѓето кои имаат вирусни симптоми се лекуваат под карантински услови. Как можете да се предпазите от инфекция? Како и кај вирусот на грип, најдобриот начин да се заштитите е да избегнете контакт со лица заразени со вирусот, да ги миете рацете редовно и темелно и да го зајакнете вашиот имунолошки систем преку вежбање, здрава диета и доволно спиење. Општо да се намали концентрацијата на вируси во затворен простор, препорачуваме да користите прочистувачи на воздухот. ШТО Е HEPA ФИЛТЕР - ЧИТАЈ ОВДЕ. .

Како помагаат прочистувачите на воздухот IDEAL AP PRO?

Општ концепт зад прочистувачите на воздухот IDEAL AP PRO е значително да се намали концентрацијата на загадувачи, вируси и бактерии во воздухот во затворен простор. Ова не дозволува коронавирусите да се пренесат на луѓето на прво место и на крајот да се разболат.

Благодарение на нивните високо ефикасни повеќестепени филтри, моделите на АП PRO ги елиминираат патогените и загадувачите во затворено просторија - и не ги ослободувајте повторно.

Сеопфатното сертифицирање на микробиолошка хигиена ја потврдува ефикасноста на прочистувачите на воздухот IDEAL AP PRO. Тие се одобрени за употреба во здравствени установи. „Собраните“ вируси остануваат целосно во филтерот, што значи дека воздухот што поминувал низ прочистувачот на воздухот веќе не содржи вируси. (Институт Шварцкопф во соработка со Институтот за хигиена на Мејнфранкен). Сертифициран и препорачан од ECARF (Европска фондација за истражување за алергија). Покрај тоа, нашата филтерска серија е оценета од државната независна германска унија на потрошувачи (Stiftung Verbraucherinstitut) со највисок можен рејтинг (број 7-8 / 2018) меѓу другите 12 модели од 7 производители. Повеќе за ова може да се најде преку овој линк.    

СПОКОJСТВО

ЗА ВАС, ВАШИТЕ РАБОТНИЦИ - И ВАШИТЕ БИЗНИС ПАРТНЕРИ

Факт е: постои преостанат ризик да бидат заразени од луѓе кои имаат коронавирус, но сè уште не покажуваат никакви симптоми. Ова може да се случи за време на летови, при посета на саеми или на меѓународни состаноци. Што можат компаниите да сторат за активно да ги заштитат своите вработени (и деловни партнери)? Ризикот од пренесување од човек на човек не е лесен за избегнување. Но, сè уште можеме да сториме нешто. Намалувањето на концентрацијата на вируси во воздухот во затворено може да биде ефикасно дополнување на пакетот мерки. Со инсталирање на прочистувачи на воздухот во простории за состаноци, канцеларии, лоби и други вообичаени простории. Нашите производи ефикасно ја зголемуваат чистотата на воздухот. Со цел да се подобри квалитетот на воздухот во затворен простор, создавање здрава и удобна канцеларија и околина за живеење е многу ефикасна. Ставете го прочистувачот на воздухот за да го исчистите воздухот на околината. Во принцип, прочистувач на воздухот што го прочистува PM2.5 од загадување се препорачува да се користи во случај на сериозно загадување на воздухот или загадување на затворен простор, што може да обезбеди добар ефект на чистење.   Източник: www.ideal.de