Фастбинд система

Фастбинд система
Главни предности: Флексибилна апликација: меки и тврди корици, записници, тефтери од А6 до А3 формат Ефикасна, дури и при обврзувачка само 1 книга Секогаш висок квалитет Практични работи без брак Долг живот и безаварийност Термозалепянето на книгата е поврзано со многу претходат го процеси: пишување на текстот, планирањето на неговото распоредување на лисја, печатење на книжнето тело и обликување на корицата, усогласување, обрежување и сл. Еден печатен материјал почва да се дефинира од нас како книга, дури по залепянето на печатеното тело кон корицата и само тогаш секој може да ја користи. Затоа е толку важно машината обврзувачка да е способна да брзо прави само висококвалитетни книги, бидејќи во спротивно сиот ви претходен труд оди нахалост ... НЕ треба да планираат да прават ПРИМЕРОЦИ, за да знаете што ќе се добие. При секое обврзувачка вие треба да сте убедени дека ќе имате висококвалитетно направена книга. Машините Фастбайнд се развиени да функционираат само кај овие високи критериуми. Во завршен вид, книгата мора да е удобна за употреба. Книжно тело кое треба да биде подврзано се става меѓу двете притисни плочи (слика 1), кои има стопери, за да се обезбеди правилно му располагање и здравото му се задржуваат. Алатот се затвора токму на дебелината на печатеното тело, како најсигурно го фиксира. Печатеното тело се ротира со гръбчето нагоре (слика 2). Патентираната систем за отворање на влакното на хартијата (Сиситема за Рошене на Хартиjата / Paper Grain Opening) на Фастбайнд разрошва хартија површина и открива хартиени влакна за да се зголеми површината која ќе се покрие со лепило. Лепилото продира одозгора и се притиска во гръбчето на печатената тело, непосредно во хартиени влакна и меѓу надувување листови, обезбедувајќи доброто и најсигурни лепење на страниците. Печатената тело се враќа назад со гръбчето надолу, назад во првобитна положба. Корицата се позиционира точно и силно се притиска кон печатеното тело истовремено со тоа од двете страни со помош на уникатното превиткуваат уред кој автоматски се прилагодува кон дебелината на книжното тело. Можете да ги користите било каков материјал за правење на корици. Пожелно е корицата да биде однапред бигована само еднаш, а вториот биг се добива сам за време на монтирање на корицата кон печатената тело. За повеќе информации, ве молиме погледнете го делот "корисни", дел "обврзувачка"