Ново

Перфорација

Uchida AeroDieCut

38379 97Евро

Испратете барање

Автоматска машина за штанцање

Брзина до 1000 листови/час

Работи со „стандардни“ матрици

Лесно одржување и управување

Непосредна промена на задачата

Работи со 365 x 515 mm медиуми

Интуитивна контрола

Удри во 2 различни начини на ист лист

Можно е автоматско сортирање

Можно е автоматско раздвојување на отпадот

Корисно

Структурен делот на хартијата

ВИСТИНСКИОТ ИЗБОР НА ХАРТИЈА Обрните внимание на процесите кои следат печатење: - Густите обложувања предизвикуваат поте ...

До статијата

Опис
Јасен и лесен (за конфигурирање на нарачки) контролен панел. Во него можете да зачувате до 100 сопствени записи за индивидуални нарачки / задачи. Благодарение на вградениот екран на допир од 10,2 см, AeroDieCut му овозможува на операторот да ја постави потребната програма за работа. Работењето на машината е интуитивно и лесно.
Врвно оружје за завршување на производството од дигитални печатари. AeroDieCut е идеално решение за завршување на операциите, особено на нарачки со дигитално печатење од мала серија: како што се визит карти, картички, покани, честитки, етикети, билети, купони, брошури, воблери и многу повеќе. Оваа јапонска машина заштедува време и трошок за која било печатница, центар за копирање.
Модерна употреба на традиционални матрици за штанцање. AeroDieCut користи традиционални матрици за штанцање, бидејќи тие се созреани во технологијата, лесни за добивање, економични и квалитетот на завршувањето е одличен. AeroDieCut комбинира традиционални и нови технологии за да им донесе ново искуство на нашите клиенти.
Uchida AeroDieCut е идеален за производство на големи и разновидни количини кутии, етикети и персонализирани предмети како што се визит карти, налепници, воблери, значки, честитки, пликови, ваучери / купони, карти за играње и многу повеќе. Ви гарантира професионален квалитет и брза брзина на работа.
Фидер за доставување медиуми. Патентираниот механизам за напојување со вшмукување обезбедува конзистентно напојување на хартија. Фидерот има ултразвучен сензор за откривање и спречување на двојно напојување на листовите на машината, како и сензор за ознаката за сечење, што треба да го компензира поместувањето на сликата при печатење. Благодарение на ова, AeroDieCut може да работи со сите видови хартија, вклучувајќи лакирана, ламинирана или со густина до 400 g / m2.
Безбедна, интуитивена, компактна. Во минатото, машините за штанцање беа големи, тешки и можеа да се користат со децении, но за нив беа потребни искусни оператори, многу тестирање и прилагодување, а тие беа пред сè опасни. AeroDieCut е дизајниран да го користи секој и каде било, со фокус на безбедноста на операторот и минимални механички поставки, за да заштеди време и пари. Лангри, ви нуди вистинска авангардна машина за завршна обработка.
Uchida AeroDieCut е опремена со посебен система за брза промена на матриците - за само неколку минути, и овозможува целосна дигитална контрола (при извршување на нарачката) при сечење, перфорација и раздвојување.
Со еден удар - два зајаци! Единствена можност за истовремено штанцања на исти печатени медиуми на 2 различни начини (до 5 повторувања / лист) и од 2 различни матрици. За повеќе, видете го видеото во статијата. Uchida AeroDieCut ви овозможува да комбинирате извршување на 2 различни наредби за штанцања без да влијаете на секоја од нив.
Со ласерско-акутна прецизност. AeroDieCut е дизајниран, изграден и калибриран со јапонско инженеринг и изработка на најдобар можен начин. Стабилната целосно метална машина одржува високото ниво на точност и завршувањето квалитет секој пат.
Машината е дизајнирана да ги задоволува потребите на денешните апликации за дигитално печатење, вклучувајќи мали, средни и големи нарачки за обработка на точки матрица на печатени медиуми. Машината може да работи и со синтетичка хартија, филмови, ламинирани материјали и многу повеќе.
Ако сте ги прочитале сите информации за Uchida AeroDieCut досега - зошто да не ни се јавите за повеќето тајни информации во врска со тоа?
Нов, редизајниран концепт за штанцање како процес што е идеален за мали и нестандардни работи. Клиентите сакаат нивните печатени материјали да бидат подготвени „за вчера“, да бидат персонализирани и во потребната количина. Без разлика дали станува збор за уникатно дизајнирани деловни картички, брошури, ваучери или кутии. AeroDieCut нуди ова да биде можно, лесно и многу брзо.
Оваа машина за удирање има патентиран автоматски уред за издвојување на исечените медиуми од отпад, заштедувајќи многу време и труд и помага да се забрза сортирањето и собирањето на добиената серија. Достапно како опција.

Технически параметри
 • Тип машина за автоматско штанцање
 • Понудени можности сечење, биговање, перфорациa во едно поминување
 • Позиција за поставување совршено автоматски
 • Макс. големина на листот за напојување (Ш x Д) 365 x 515 мм
 • Мин. големина на листот за напојување (Ш x Д) 297 x 420 мм
 • Макс. величина пробушеног папира (Ш к Д) 310 x 485 мм
 • Големина на табла за штанцање (Ш x Д) 350 x 550 мм
 • Дебелина на плочата за штанцање 18 мм
 • Висина на секачите 23.3-23.8 мм
 • Макс, тежина на хартијата 400 гр/м2
 • Мин. тежина на хартијата 120 гр/м2
 • Максимална брзина на штанцање 1000 листови / час
 • Повеќекратно притискање до 5 пати/лист
 • Макс. капацитет на товарење 100 мм
 • Механизам за хранење три-вшмукуваш горни ремен (патентиран)
 • Опции за хранење страничен удар, прилагодување на закосување, странично усогласување
 • Регистрирање на напојувањето со хартија ултрасонично откривање на двојно напојување
 • Регистрација на марката за сечење интегрирана
 • Излез на обработените медиуми во фиоката за примање
 • Управување и контрола 10,2 см екран на допир во боја
 • Капацитет на меморијата 100 програми
 • Табла за матриците включена
 • Сепаратор на отпад опција
 • Подвижна лента испорака опција
 • Димензии на машината (Ш х Д х В): 270 x 107 x 110 см
 • Преклопување 240 / 50-60 Гц; 400W
 • Нето тежина 410 кг.

Дизајнот и спецификациите се предмет на промена без претходна најава. Ние се обидуваме да описи, слики и спецификации на производи се целосно автентични. За жал, се должи на голем број на предмети што се нудат, тоа е неизбежно дека ние понекогаш крадат грешка. Ве молиме кажете ни ако забележите грешка. Ви благодариме

Додатоци
Појас транспортер испорака (вклучен во цената на машината).
Посебен работен штанд и решетка за уредување и складирање на матрици и метални плочи.
Видео
Брошури и рекламни материјали
Корисно

Структурен делот на хартијата

ВИСТИНСКИОТ ИЗБОР НА ХАРТИЈА Обрните внимание на процесите кои следат печатење: - Густите обложувања предизвикуваат поте ...

До статијата