За термо укоричување

Fastbind PurEva XT

Испратете барање

Работи со ПУР и ЕВА лепак Подвързва хартиени тела со меки и тврди корици Едноставен за употреба и одржување Нов начин на рошене на хартијата Лесна и брза промена без брак

Корисно

Структурен делот на хартијата

ВИСТИНСКИОТ ИЗБОР НА ХАРТИЈА Обрните внимание на процесите кои следат печатење: - Густите обложувања предизвикуваат поте ...

До статијата

Опис
Fastbind PurEva XT нуди на дигитални следпечатни решенија компактно и флексибилно Сè-во-едно решение за висок квалитет на изработка на книги со PUR и EVA залепяне. Сега секој може да се искористи предностите на прстен ПУР лепак со исклучително ниски инвестиции и да го користите како бонус за сите нивни потреби обврзувачка само една машина: благодарение на својот интегриран куќиште - во системот, Фастбинд Пурева ХТ произведува без напор книги и со меки, и со тврд повез, за ​​да имате повисоки приходи и да сте пофлексибилни во своето портфолио.
Порано, за да обврзувачка книги со тврди корици на книги се бараше да имаат посебни знаења, вештини и / или тешки машини. Веќе не. Фастбайнд термоподвързващите машини се сметаат за најпознатите разноврсна перфектни биндер на пазарот. Дури кориснички тврд повез книги можат лесно да бидат направени во формати до A3 + и со дебелина до 50 мм, или до 920 страници *!
Нов патентиран лепилен механизам! Со традиционалните ПУР машини, одржување може да биде скапа и одзема време, што е тешко да се обезбеди сигурен завршувањето процес и да се испочитуваат роковите пред клиентите. Иновативниот лепилен механизам на Fastbind PurEva XT може лесно да се чисти и дури да се менува, благодарение на економичните касети со лепак, што го прави возможно да лепила од EVA nа PUR лепак за секунди. Електронско регулирање на температурата со едно копче при префрлање меѓу видовеte лепило исто е погодност.
Лесни за работа. Полесно учат да работат се неа отколку со канцеларии копир! Секој може да направи книга со професионален квалитет или да подврза биланси за неколку секунди. Нема фиксно време или посебна поставка за форма на саканата издание. Fastbind PurEva XT се подесува за книги со дебелина од 2 до 1000 страници (за 70 гр. Хартија). Околу 20 секунди трае целиот процес на книговезка, без разлика на дебелината и формата на книжен тело!

Технически параметри
  • Капацитет книги / час² 60 - 180
  • Максимална ширина на книгата до 455 мм
  • Макс. висина на книгата 320 мм
  • Макс. дебелина на тялото на книгата до 5 см
  • Макс. дебелина на корицата³ 400 гр / м²
  • Напрежение / Hz / Ампери 220-240 / 50-60 / 3,8А
  • Димензии на машината (Ш х Д х В) 107 x 60 x 64 см
  • Димензии на кутията (Ш х Д х В) 120 x 80 x 90 см
  • Тегло нетно / бруто 90/ 98 кг

¹ Времето за изработка зависи од искуството на операторот. ² Времето за изработка зависи од искуството на операторот и материјалота ³ Во зависност од спецификацијата на материјалот. Техничките податоци и дизајнот се приближни. Можна промена во цените и техничките параметри без претходна најава.. 4 "Geprüfte Sicherheit" ("Тестирана безбедност") или GS сертификат е доброволно сертификација на ел. Техника во Германија. Ова покажува дека опремата одговара на германските (ако има такви и европските) барања за безбедност за овој тип уреди. Главната разлика помеѓу GS и CE ознаката е дека почитувањето на европските барања за безбедност при GS е тестирана и сертифицирана од државно одобрен независно тело, додека СЕ ознаката е доброволна изјава на самиот производител, дека стоките му одговара на европските стандарди. ПС. ПС. Ние се стремиме описот, сликите и спецификациите да бидат целосно автентични. За жал, поради големиот број на артикли кои се нудат, e неизбежнo понекогаш да се појавуваат неточности. Ве молиме кажете ни ако забележите таква. Благодариме.

Додатоци
Комплет обврзувачка на тврд повез Овој комплет се состои од посебна притискателна јазиче и игличка водич за придржување на тврдата корица. Намената му е да ви олесни за обврзувачка на изданија со тврд повез, како начинот на работа е идентичен со оној на обврзувачка на мат. Само користење на овој комплет, можете да бидете сигурни дека вашата посакувана книга со тврди корици ќе има овој професионален изглед вид - така како што си ја претставувате.
Видео
Корисно

Структурен делот на хартијата

ВИСТИНСКИОТ ИЗБОР НА ХАРТИЈА Обрните внимание на процесите кои следат печатење: - Густите обложувања предизвикуваат поте ...

До статијата