Слайдер начална

Fastbind Elite XT

4797 50Евро

Испратете барање

За книги на широк формат Универзалниот систем за поврзување До A3 + и дебелина од 5 см До 5 години гаранција* Нема подесување или корекција формата книги

Корисно

Подвързва се побрзо отколку што се испечатите

Системот за лепен на книги Фастбаjнд ви овозможува да залепите до три книги во минута. Продуктивноста на даден печатач, печате ...

До статијата

Опис
Најниска цена на обврзувачка При овој вид УРЕДИ - ок 2-3 цента! Произведената во Финска, Фастбинд Елит може да подврза секакви хартиени материјали со тврда, мека, проѕирна корица или дури без корица - без оглед на формата на телото и со дебелина до 4 см! Не треба да купувате било какви консумативи од нас или од кој и друг производител. Можете да користите какви било материјали за корица или тело на книгите. Нема брак. Подвързва секаква хартија, картон, дури и ПВЦ материјали. Книговезването е така цврсто дека можете да отворате книгата на 180 степени, да ја ксерокопирате, подгъвате без да се грижите.
ПРАВИТЕ различни видови лепење на книги за 20 секунди. Фастбайнд Елит ви обезбедува голема флексибилност на примена. Со неа брзо може да залепите книги со тврди и со меки корици, транспарентни корици, тефтер, азбучници, може дури и да лепите ленти на книжнот тело. Зошто да купувате различни видови мешини за кноговезване, кога Ви треба само едно?
Структурно растворање на хартија. Fastbind Elite ХТ се карактеризира со исклучителната систем за структурно растворање на влакната на хартијата - СРХ (на англ. Paper Grain Opening- PGO). За разлика од другите постојни модели кои се стругаат со многу врева и прашина, СРХ раствора структурата на влакното на листови речиси бесшумно и практично без никаков прав! Операторот може да го контролира бројот на потезите потребни за да се обезбеди стабилно обврзувачка. Ножот за обрежување на насловните (Кол. опција) овозможува корицата да биде отсечен идеално еднакви без да е потребна гилотина.
Лесни за работа. Полесно се учат да работат се неа отколку со канцеларска копирна машина! Секој може да направи книга со професионален квалитет или да подврза биланси за неколку секунди. Нема фиксно време или посебна поставка за форма на саканата издание. Fastbind Elite ХТ се подесува за книги со дебелина од 2 до 1000 страници (за 70 гр. Хартија). Околу 20 секунди трае целиот процес на обврзувачка, без разлика на дебелината и формата на книжен тело!

Технически параметри
  • Капацитет број на вртежи / час¹ до 450 бр.
  • Капацитет книги / час² до 180 бр.
  • Максимална ширина на книгата до 455 мм
  • Макс. висина на книгата 320 мм
  • Макс. дебелина на тялото на книгата до 5 см
  • Макс. дебелина на корицата³ 400 гр / м²
  • Напрежение / Hz / Ампери 220-240 / 50-60 / 3,0А
  • Димензии на машината (Ш х Д х В) 105 x 52 x 57 см
  • Димензии на кутията (Ш х Д х В) 115 x 61 x 69 см
  • Тегло нетно / бруто 53 / 70 кг

¹ Времето за изработка зависи од искуството на операторот. ² Времето за изработка зависи од искуството на операторот и материјалота ³ Во зависност од спецификацијата на материјалот. Техничките податоци и дизајнот се приближни. Можна промена во цените и техничките параметри без претходна најава.. 4 "Geprüfte Sicherheit" ("Тестирана безбедност") или GS сертификат е доброволно сертификација на ел. Техника во Германија. Ова покажува дека опремата одговара на германските (ако има такви и европските) барања за безбедност за овој тип уреди. Главната разлика помеѓу GS и CE ознаката е дека почитувањето на европските барања за безбедност при GS е тестирана и сертифицирана од државно одобрен независно тело, додека СЕ ознаката е доброволна изјава на самиот производител, дека стоките му одговара на европските стандарди. ПС. ПС. Ние се стремиме описот, сликите и спецификациите да бидат целосно автентични. За жал, поради големиот број на артикли кои се нудат, e неизбежнo понекогаш да се појавуваат неточности. Ве молиме кажете ни ако забележите таква. Благодариме.

Додатоци
Комплет обврзувачка на тврд повез Овој комплет се состои од посебна притискателна јазиче и игличка водич за придржување на тврдата корица. Намената му е да ви олесни за обврзувачка на изданија со тврд повез, како начинот на работа е идентичен со оној на обврзувачка на мат. Само користење на овој комплет, можете да бидете сигурни дека вашата посакувана книга со тврди корици ќе има овој професионален изглед вид - така како што си ја претставувате.
Видео
Корисно

Подвързва се побрзо отколку што се испечатите

Системот за лепен на книги Фастбаjнд ви овозможува да залепите до три книги во минута. Продуктивноста на даден печатач, печате ...

До статијата