За термо укоричување

Fastbind Secura

3405 44Евро

Испратете барање

За канцеларии и рекламни агенции

За 20 сек. Книга за лепак до 4 см и формат А4+

Немате брак на работа

Универзален систем за лепење

Гаранција до 5 години *

Корисно

Подвързва се побрзо отколку што се испечатите

Системот за лепен на книги Фастбаjнд ви овозможува да залепите до три книги во минута. Продуктивноста на даден печатач, печате ...

До статијата

Опис
Буџетскиот решениjе. Ниска цена на обврзувачка - ок 3-4 евроцента! Финската машина за лепене на книги - Секура, може да извршува сите основни функции на термо лепењето на хартија материјали со тврда, мека, проѕирна корици или дури без корица - без оглед на формата на телото и со дебелина до 4 см. Не треба да купувате било какви резерви од нас или од кој и друг производител. Можете да користите какви било материјали за корица или книжно тело. Нема брак. Подвързва секакви хартија, картон, дури и ПВЦ материјали. Лепи така цврсто дека можете да отворате книгата на 180 степени, да ја ксерокопирате, подгъвате без да се грижиш.
Уникатниjат ротирачки метод за лепене, претвора Fastbind Secura во најдобар флексибилни системи за книговезка работа, креирана до овој момент. Уредот може брзо да прави книги со различни видови корици или без корица. Се случува за не повеќе од 20 секунди (од моментот во кој се стави тело за лепене до моментот во кој веќе ќе можете да пребарувате готовата книга). Вршење се одлични и за обврзувачка на перфориран тефтери, проекти и друга документација на фирме.
Fastbind Secura ви прави независни од секое загриженост за потрошен материјал. Ние ви покаже како буквално од секој материјал да можете да правите корица и како да обврзувачка сè што е некој вид хартија или ПВЦ. На неа ќе може да работи секој и секогаш, без оглед на неговото искуство, кориците ќе бидат со идеални прави рабови и цврсто тврд повез. Секура е со многу едноставна конструкција, нема електроника или нешто друго што да бара посебно одржување.
Производство на готови документи за Perfect Binder Secura е исто така неверојатно брзо и лесно. Не постои постави време, а нема потреба да се прилагоди на машината за различни големини документ или дебелини. Не е потребно дупчење или повторно споредување на документот и со користење на Secura разумно квалификувани оператор лесно може да произведува околу 180 документи на час сите на обврзувачки цена од околу 3-4 евроцента по документ. За разумна цена, канцеларија корисници може да се добие "престиж систем за документ продукција", кој е економски, едноставно, разноврсна и способен за производство на високо квалитетни безбедна документи и извештаи, без разлика што на барање брзо, евтино и импресивно!

Технически параметри
  • Капацитет број на вртежи / час¹ до 450 бр.
  • Капацитет книги / час² до 180 бр.
  • Максимална ширина на книгата до 310 мм
  • Макс. висина на книгата 235 мм
  • Макс. дебелина на тялото на книгата до 4 см
  • Макс. дебелина на корицата³ 400 гр / м²
  • Напрежение / Hz / Ампери 220-240 / 50-60 / 3,0А
  • Димензии на машината (Ш х Д х В) 66 x 37 x 43 см
  • Димензии на кутията (Ш х Д х В) 71 x 41 x 51 см
  • Тегло нетно / бруто 28 / 31 кг

¹ Времето за изработка зависи од искуството на операторот. ² Времето за изработка зависи од искуството на операторот и материјалота ³ Во зависност од спецификацијата на материјалот. Техничките податоци и дизајнот се приближни. Можна промена во цените и техничките параметри без претходна најава.. 4 "Geprüfte Sicherheit" ("Тестирана безбедност") или GS сертификат е доброволно сертификација на ел. Техника во Германија. Ова покажува дека опремата одговара на германските (ако има такви и европските) барања за безбедност за овој тип уреди. Главната разлика помеѓу GS и CE ознаката е дека почитувањето на европските барања за безбедност при GS е тестирана и сертифицирана од државно одобрен независно тело, додека СЕ ознаката е доброволна изјава на самиот производител, дека стоките му одговара на европските стандарди. ПС. ПС. Ние се стремиме описот, сликите и спецификациите да бидат целосно автентични. За жал, поради големиот број на артикли кои се нудат, e неизбежнo понекогаш да се појавуваат неточности. Ве молиме кажете ни ако забележите таква. Благодариме.

Додатоци
Комплет обврзувачка на тврд повез Овој комплет се состои од посебна притискателна јазиче и игличка водич за придржување на тврдата корица. Намената му е да ви олесни за обврзувачка на изданија со тврд повез, како начинот на работа е идентичен со оној на обврзувачка на мат. Само користење на овој комплет, можете да бидете сигурни дека вашата посакувана книга со тврди корици ќе има овој професионален изглед вид - така како што си ја претставувате.
Тример за обрежување на меки корици. Оваа дополнителна приклучок овозможува многу лесно и најважно точно, да се намали вишокот дел на корицата. Покрај оваа предност, нешто во врска со целата операција е дека нема потреба да мерите и правите примероци, за да стане смолкнување совршено и точно. Треба само да вметнете штрчат крај на корицата во процепот на тример и да поминете еднаш рачката од едниот крај до другиот. Готово! Не само дека за ок. 20 сек. сте обврзувачка содржината, но и веднаш сте поредени корицата
Видео
Препорачани репроматериjал
Корисно

Подвързва се побрзо отколку што се испечатите

Системот за лепен на книги Фастбаjнд ви овозможува да залепите до три книги во минута. Продуктивноста на даден печатач, печате ...

До статијата