За термо укоричување

Print-To-Seal

Испратете барање

Целосно прилагодување при печатење

Персонализација на предниот, задниот и внатрешниот дел на надворешниот коверт

Висока безбедност на податоците

Додавање на дополнителна влошка

Може да организира и прикачува дополнителни печатени страници

Неколку опции за конфигурација

Дозволува софтверот да креира поврзани документи

Универзална апликација

Корисно

Што да биде: биговане или свиткување?

Дали е важно и што е исправно? Еден од проблемите во дигиталниот печат е дека во процесот заснован на печатење со тонер, и ...

До статијата

Опис
Print & Seal на шведската компанија Плокматик е упатно и ефикасно решение за производство на различни запечатени печатени материјали што уредот може или директно да се закачи кон излезот на секој печатач или да биде самостојно тело. Иновативно решение за создавање на тврд повез и залепени / запечатени печатени производи како: брошури, прилагодени во боја печатени писма / фактури / класифицирани извадоци / ваучери / покани / коверти со пин кодови и мн. итн, со поврзување на тонерот со печатачот. Освен тоа, овој принцип на запечатување е ефикасна замена на цените на постојните начини на запечатување на различни материјали кои досега се изработени со специјална хартија (претходно обложени со лепило чувствително на притисок).
Print & Seal се состои од два блока како стандард; оној што перфорира и се држи на кратката страна, а втората што го прави истото со долгата страна на листот. Ако сакате, можете да изберете да користите само на главниот уред и да произведувате производи кои се залепени врз само од кон кратката страна на листот. Дојде на чело производствена функционалност Print-To-Seal, нуди неколку достапни конфигурации за запечатување преку тонер: тројно свиткување на медиумот, половина или рамно запечатување на медиумот. Сето ова се случува со импресивна брзина од 9.000 / час!
Оптималната густина на хартија е во опсег од 80 до 130 g / m2 и се прави речиси секоја постоечка хартија и технологијата може да се интегрира со било кое решение за печатење базирано на тонер на пазарот! Производителот, исто така, нуди медиумски решенија до 200 g на барање. Оваа технологија создава широк спектар на апликации и е вистинско решение за транспозиција на белата хартија на нешто ново. Форматот за работа може да биде од SRA3 + до А4 (# 10 / DL до рамна големина). Варијантите на формат C4 и C5 исто така може да вклучуваат сортирање на повеќе страници, како и инсерти со контрола за вметнување.
Практично сите печатачи веќе може да печати речиси до работ на лисја, а тоа се користи (преку печатење на широка, пет милиметарска тонер лента по должината на работ на хартијата) како средство за обврзувачка на поединечните листови во едно тело. Кога лист е отпечатен, тој се збира (тројно, двојно, половина) и потоа се изложува на Спот загревање. Сегашниот тонер за ласерско печатење е изработен од 98% пластика и затоа се може да се топи и на тој начин да се лепи рабовите на листовите заедно во едно. Склопен и "лепење" помагало се поднесува во перфориран уред кон собирачи на излезот од машината и потоа е подготвено да биде испратено на примачот.
Развиена технологија за запечатување со тонер на Plockmatic е во состојба да работи како и со традиционалните хартија / медиуми користат за запечатување или слични подлоги, така и со сите стандардни наменети хартија и картон соодветни за печатење врз нив со тонер. Замислете колку време, материјал и работен ресурс можат да бидат заштедени со ова функционално решение! Квалитетот и брзината се загарантирани затоа што доаѓаат во исто време.

Технически параметри
 • Брзина / време¹ 9000 бр./час
 • Формати на работа SRA3 + до А4
 • Густина на хартија¹ 80-120 г / м²
 • Вид на хартија за работа¹ хром мат / сјај. офсет
 • Поврзување со печатар директна (in-line)
 • Запечатување со било кој тонер за ласерски печатач
 • Топлински зони 3 на двата агли за исхрана
 • Мерач² за контрола и вметнување
 • Продуктивност³ 150 листови / мин
 • Савиање 2 секции, макс. 3 пати
 • Перфорација стандарден со 3 тркала
 • Поднесување / одделување и отстранувања преку ремени / автоматски
 • Управување во печатачот или директно
 • Фиока за собирање на готови производи да, стандард
 • Внесувач во офлајн операција     опција
 • Доп. греење глави или перфорација  може, опција
 • Ел. параметри 230V / 10A + - 10%, 2.2kW
 • Димензии на машината (ДxШxВ) 102 x 41 x 123/203 cm
 • Тежина (со Модул 1 / Модул 1 и 2) 65/95 кг

¹Други можни формати, големини на хартија или типови виткање по барање. ² Опција. ³ За двојно преклопување и запечатување. 4 Технички податоци и дизајн се приближни. Ве молиме имајте во предвид дека ова е модуларна конфигурација и може да варира. Можни промени во цените и техничките параметри без претходна најава. Ние се обидуваме да описи, слики и спецификации на производи се целосно автентични. За жал, се должи на голем број на предмети што се нудат, тоа е неизбежно дека ние понекогаш крадат грешка. Ве молиме кажете ни ако забележите грешка. Ви благодариме.

Видео
Брошури и рекламни материјали
Корисно

Што да биде: биговане или свиткување?

Дали е важно и што е исправно? Еден од проблемите во дигиталниот печат е дека во процесот заснован на печатење со тонер, и ...

До статијата