Ново

Заокружување на аголот

CYKLOS Corner Rounder CCR 40

968 91Евро

Испратете барање

Стабилна конструкција на хеви метал

Лесно заменливи агли на: 4,6,9,12,18 мм

Исто така, ги намалува тенки метали, ПВЦ, пластика, полиестер, кожа, итн.

Бесконечно прилагодливи двигатели за точност на сечење

Пространо работно поле и фиока за отпад

Лесен за користење

Корисно

Виткање / биговане - разлики

Која е разликата помеѓу виткање и биговане на хартија? Виткање е процес на виткање на листовите хартија за производство на ...

До статијата

Опис
Секогаш е добро да имате машина која комбинира многу варијанти во себе. На овој начин можете да бидете флексибилни во вашите идеи за тоа како да му понудите на вашиот клиент печатен производ со пријатна и репрезентативна визија. Cyklos CCR40 - машината за заокружување - е добро решение кога треба да направите медиуми со различен формат и состав. Широкиот спектар на радиуси понудени, заедно со сечење на 45 степени и полу -лунар за зидни календари - овозможуваат оваа машина да биде многу ефикасна и корисна. Уредот е воден од „професионална“ употреба и понудената работна висина од 40 мм е повеќе од доволна за да ги опфати бизнис-картички одеднаш, на пример.
Стандарди за квалитет Нарачувањето на нашиот производ ви овозможува да се опуштите, да бидете обезбедени во знаењето што ги користиме само испробани и тестирани суровини. Тие се движат од висококвалитетен челик за нашите единици за сечење и лопати, сè до најмалите завртки. Деталите исто така ја прават разликата за апликациите. Не можете само да ја видите, туку и да ја почувствувате нашата интелигентна технологија. Производите на Cyklos се особено лесни и удобни за употреба.
Тешката стабилни машина за агли, моделот Cyklos CCR 40 е дизајнирана да обезбеди квалитетно заокружување на различните типови медиуми. Сето ова се постигнува преку различните заменливи алатки за сечење. Оваа машина за заокружување прави обични правоаголни печатени материјали во впечатливи, професионални производи што гледаат со мазни заоблени агли. Уредот е погоден за различни типови: визит-картички, картички за игра, брошури, каталози, менија и многу повеќе. Висококвалитетниот челик на алатките исто така овозможува да се намалат тенок метал, ПВЦ, летање, лепенка, полиестер, кожа и многу повеќе.
Доводот за триење е прилагодлив, во зависност од обликот и густината на медиумот, но може да се направат и други фини прилагодувања. Висината на товарење на работниот простор за хранење е - 40 мм. Целата конструкција на машината овозможува лесно чистење на сечињата, како и одржување и подмачкување на деловите на CCR 40. Механизмот за погон е прилагоден на можноста да се користи од оператори со мала физичка сила и да заштеди енергија при работа. Долгата рака за иницирање заокружување се пресметува на таков начин што на операторот му е удобно да работи во секое време. Важно е уредот за заокружување да се стави на стабилна маса за да се обезбеди безбедност. Ве молиме, не заборавајте да ја чистите машината во одредени интервали, така што животниот век на уредот како целина и на алатката за заоблување е што е можно подолг.
Што значи Cyklos? Зошто Cyklos и што е Choltice? Cyklos нема врска со велосипеди или возење велосипед, иако многу луѓе сè уште мислат така. Името излегува од терминот „cyclo-стил“, кој е извлечен од процес што се повторува циклично. Овој термин се користи долго време во нашата фабрика за производство на дупликати шаблони, што беше наш главен бизнис пред да стане форма за производство на машини за процеси на завршна обработка во 1990 -тите. Што е со Чолтице? Чолтице е мало село со прекрасен замок и прекрасен парк, поставен на околу 12 км југо -западно од Пардубис во срцето на Чешката Република. Самата фабрика се наоѓа малку надвор од селото. Ова е Cyкlos Choltice ;-)
За да се осигураме дека сите наши машини и уреди ќе бидат добиени од корисникот во целина, цврста фабрика форма, ние исто така обрнуваме внимание на пакувањето.. Тој е солидно и доволно сигурно за да обезбеди непречено патување до каде било во земјата!

Технически параметри
 • Модел машина за заокружување на агли и сечење
 • Гаранција1 од 1 до 50 месеци
 • Макс. висина на заокружување2 до 40 мм
 • Понудени радии 4, 6, 9, 12, 18 мм
 • Други видови право сечење 28 мм (за сечење агол од 45°)
 • Метод на работа рачно
 • Макс. агол за заокружување 18 мм (за постери)
 • Мин. агол за заокружување 4 мм (за визит-картички)
 • Вклучено во комплектот3 един алат по ваш избор
 • Димензии на машината (ШxДxВ) 700 x 400 x 800 мм
 • Димензии на пакувањето (ШxДxВ) 540 x 400 x 380 мм
 • Тежина нето 16,5 кг. / бруто 18 кг.

1 Зависи од типот на медиумот. Густината може да биде под влијание на собната температура.
2 Единично биговане А4 формат. Времето на биговане зависи од искуството на операторот и оперативните поставки.
3 Стандардно се вклучени во пакувањето.

П.С. Спецификациите и дизајнот се приближни. Можна промена на цените и техничките параметри без најава. 

Забелешка. Ние се стремиме да обезбедиме описот, фотографиите и спецификациите да бидат целосно автентични. За жал, поради големиот број на понудени артикли, неизбежно е повремено да се појавуваат неточности, особено кога информациите се преведуваат од/на повеќе јазици. Ве молиме известете ни ако забележите нещо. Ви благодараме.

Додатоци
Лесна замена на алатките за заокружување. Постојат неколку видови на располагање. Погледнете ја брошурата на машината прикачена на статијата за да го видите описот на различните типови. Челик со висок квалитет на алатка исто така овозможува тенок метал (лист), ПВЦ, ПВЦ, полиестер, кожа и многу повеќе.
Видео
Брошури и рекламни материјали
Препорачани репроматериjал
Корисно

Виткање / биговане - разлики

Која е разликата помеѓу виткање и биговане на хартија? Виткање е процес на виткање на листовите хартија за производство на ...

До статијата