Ново

Заокружување на аголот

CYKLOS Electric Corner Rounder ECR 40

1918 83Евро

Испратете барање

Ново компактно решение

Голем избор на агли - 4,6,9,12,18 мм

Специјален нож за полумесечина на календари

Сече и леки метали, ПВЦ, пластика, полиестер, кожа итн.

Движење напојувано со електрична енергија

Пространа работна површина и фиока за отпад

До 40% побрзо

Лесен за користење

Корисно

Структурен делот на хартијата

ВИСТИНСКИОТ ИЗБОР НА ХАРТИЈА Обрните внимание на процесите кои следат печатење: - Густите обложувања предизвикуваат поте ...

До статијата

Опис
Секогаш е добро да имате машина која комбинира многу варијанти во себе. На овој начин можете да бидете флексибилни во вашите идеи за тоа како да му понудите на вашиот клиент печатен производ со пријатна и репрезентативна визија. Cyklos CCR40 - машината за заокружување - е добро решение кога треба да направите медиуми со различен формат и состав. Широкиот спектар на радиуси понудени, заедно со сечење на 45 степени и полу -лунар за зидни календари - овозможуваат оваа машина да биде многу ефикасна и корисна. Уредот е воден од „професионална“ употреба и понудената работна висина од 40 мм е повеќе од доволна за да ги опфати бизнис-картички одеднаш, на пример.
Тешката стабилни машина за агли, моделот CYKLOS Electric Corner Rounder ECR 40 е дизајнирана да обезбеди квалитетно заокружување на различните типови медиуми. Сето ова се постигнува преку различните заменливи алатки за сечење. Оваа машина за заокружување прави обични правоаголни печатени материјали во впечатливи, професионални производи што гледаат со мазни заоблени агли. Уредот е погоден за различни типови: визит-картички, картички за игра, брошури, каталози, менија и многу повеќе. Висококвалитетниот челик на алатките исто така овозможува да се намалат тенок метал, ПВЦ, летање, лепенка, полиестер, кожа и многу повеќе.
Доводот за триење е прилагодлив, во зависност од обликот и густината на медиумот, но може да се направат и други фини прилагодувања. Висината на товарење на работниот простор за хранење е - 40 мм. Целата конструкција на машината овозможува лесно чистење на сечињата, како и одржување и подмачкување на деловите на CYKLOS Electric Corner Rounder ECR 40. Механизмот за погон е прилагоден на можноста да се користи од оператори со мала физичка сила и да заштеди енергија при работа. Важно е уредот за заокружување да се стави на стабилна маса за да се обезбеди безбедност. Ве молиме, не заборавајте да ја чистите машината во одредени интервали, така што животниот век на уредот како целина и на алатката за заоблување е што е можно подолг.
Сите електрични производи што ги нудиме ги исполнуваат највисоките барања за безбедност и доверливост. Со CYKLOS Electric Corner Rounder ECR 40, операторот не може да го активира процесот освен ако двете раце не ги притиснат двете странични копчиња. Овој едноставен метод му дава мир на операторот дека секое ненамерно движење околу делот за сечење нема да резултира со повреда. Одделно, машината е опремена со електрична заштита од преоптоварување, што помага да се избегне колку што е можно нејзино оштетување, особено кога има „искушение“ да се стави поголем волумен на медиум за заокружување ;-)
Стандарди за квалитет Нарачувањето на нашиот производ ви овозможува да се опуштите, да бидете обезбедени во знаењето што ги користиме само испробани и тестирани суровини. Тие се движат од висококвалитетен челик за нашите единици за сечење и лопати, сè до најмалите завртки. Деталите исто така ја прават разликата за апликациите. Не можете само да ја видите, туку и да ја почувствувате нашата интелигентна технологија. Производите на Cyklos се особено лесни и удобни за употреба.
Што значи Cyklos? Зошто Cyklos и што е Choltice? Cyklos нема врска со велосипеди или возење велосипед, иако многу луѓе сè уште мислат така. Името излегува од терминот „cyclo-стил“, кој е извлечен од процес што се повторува циклично. Овој термин се користи долго време во нашата фабрика за производство на дупликати шаблони, што беше наш главен бизнис пред да стане форма за производство на машини за процеси на завршна обработка во 1990 -тите. Што е со Чолтице? Чолтице е мало село со прекрасен замок и прекрасен парк, поставен на околу 12 км југо -западно од Пардубис во срцето на Чешката Република. Самата фабрика се наоѓа малку надвор од селото. Ова е Cyкlos Choltice ;-)
За да се осигураме дека сите наши машини и уреди ќе бидат добиени од корисникот во целина, цврста фабрика форма, ние исто така обрнуваме внимание на пакувањето.. Тој е солидно и доволно сигурно за да обезбеди непречено патување до каде било во земјата!
И покрај неговата компактна големина, поединечните делови на CYKLOS Electric Corner Rounder ECR 40 се произведуваат на такви индустриски машини за обработка на метали. Употребата на дигитално исцртување на поединечните делови, во комбинација со дигитална реална контрола на машината, осигурува дека секој дел од кримпер е точна копија на идејниот дизајн на инженерите на Cyclos и реално ги исполнува пресметаните обем на работа и време. Затоа нудиме до 60 месеци гаранција на машината, за да можете не само да ги вратите парите за купување, туку и да добиете уште поголема додадена вредност!

Технически параметри
 • Модел машина за заокружување на агли и сечење
 • Гаранција1 од 1 до 50 месеци
 • Макс. работна ширина  520 мм
 • Мин. работа големина 85 х 55 мм
 • Препоръчителна плътност на медията2 80 - 400 гр./м2
 • Макс. капацитет на заоблување 40мм
 • Макс. капацитет за календарски месечини 15мм
 • Макс. големина на календарот до 500 мм
 • Мин. / Макс големина за заокружување визит-картички / SRA3
 • Понудени радии 4, 6, 9, 12, 18 мм
 • Други видови право сечење 28 мм (за сечење агол од 45°)
 • Метод на работа рачно
 • Макс. агол за заокружување 18 мм (за постери)
 • Мин. агол за заокружување 4 мм (за визит-картички)
 • Вклучено во комплектот3 един алат по ваш избор
 • Напон / Hz / Ампере 230 V / 50 Hz; 10А
 • Моќност при мирување 90mA / во циклус 1.5A / при дупчење 5.5A
 • Димензии на машината (ШxДxВ) 570 x 965 x 385 мм
 • Димензии на пакувањето (ШxДxВ) 640 x 810 x 430 мм
 • Тежина нето 54 кг. / бруто 58 кг.

1 Зависи од типот на медиумот. Густината може да биде под влијание на собната температура.
2 Единично биговане А4 формат. Времето на биговане зависи од искуството на операторот и оперативните поставки.
3 Стандардно се вклучени во пакувањето.

П.С. Спецификациите и дизајнот се приближни. Можна промена на цените и техничките параметри без најава. 

Важно појаснување: максималната висина на медиумот вчитана за заокружување се разликува од онаа за удирање со календари (за да се направи полумесечина). Податоците за двете се означени директно на фиоката за полнење. Ве молиме следете ги овие упатства. Ставањето повеќе медиуми од препорачаното може да предизвика преоптоварување и последователно оштетување на машината или алатката.

Забелешка. Ние се стремиме да обезбедиме описот, фотографиите и спецификациите да бидат целосно автентични. За жал, поради големиот број на понудени артикли, неизбежно е повремено да се појавуваат неточности, особено кога информациите се преведуваат од/на повеќе јазици. Ве молиме известете ни ако забележите нещо. Ви благодараме.

Додатоци
Примерок за презентација на алатката за создавање на перфоратор и "месечина" за календари.
Нудиме различни други радиуси за заокружување со доплата. Тие секогаш доаѓаат во збир на „машки“ и „женски“ тела. Изработени се од легиран челик за подолг животен век.
Видео
 
Corner Rounder ECR 40
Препорачани репроматериjал
Корисно

Структурен делот на хартијата

ВИСТИНСКИОТ ИЗБОР НА ХАРТИЈА Обрните внимание на процесите кои следат печатење: - Густите обложувања предизвикуваат поте ...

До статијата