За бизнис картички

Zip 10M

Испратете барање

Работи с хартија 350 гр/ м2

Целосно автоматско решение

Може да сече, перфорира и бигова

Работен формат SRA4

За покани, картички, визит-картички. билети

Нудиме гаранција до 36 месеци!

Корисно

Структурен делот на хартијата

ВИСТИНСКИОТ ИЗБОР НА ХАРТИЈА Обрните внимание на процесите кои следат печатење: - Густите обложувања предизвикуваат поте ...

До статијата

Опис
Zip 10M е совршен придружник при секоја печатена средина со корисник контрола и брзо подесување. Операторите можат да дозволат на Zip 10M да одлучи што е најдобро упатно задача за работа со едноставно избирање потребната програма, ставете ја хартијата во садот и притиснете Start, и Zip 10M ќе го стори останатото. Zip10M вклучува камера за припознаване на печатената марка, што практично елиминира косо печатење врз листови од печатачите. Ова осигурува на готовиот производ да е можно точен и спречува бизнис картички да бидат исечени неправилно.
Zip 10M е уникатна машина за сечење на визит карти. Таа е наменета за производство на визит карти и други бројни производи произведени во своите различни методи за печатење. Zip 10M користи прилагодливи кертриџ со ножеви, за да пресече листови додека минува низ машината. Нож за крос сечење сече листови, додека се движи низ машината, придвижуван од програмабилен водич на хартијата.
Комбинацијата од прилагодливи прорязване со програмабилни за сечење гилотина, овозможува заеднички производи (како 10 и повеќе бизнис картички), да бидат лесно обработени со едно поминување. А 6 мм вертикална лента се отстранува од меѓу двете редови од визит карти, како се намали право на секоја страна. Растојанието помеѓу на сечилата може да се регулира од 70 мм до 99 мм, додека должината на картичката се менува со помош на програмираат острици.
Оваа контрола овозможува исто ножичнo сечење или променување на големината, за да бидат одвоени одделните визит карти. Широчината на картичката се регулира механички, како и дополнителни касети може да се купат во секој момент.
Со додадена ефикасност на целосно програмабилни сечење кертриџи (рачно регулирана) и програмабилни должина за сечење (електронски приспособена), Zip 10M нуди голем спектар на готови производи само со притискање на едно копче. Машината има 8 фиксни програми и 2 операторски прилагодливи програми кои даваат во максимален износ леснотија и флексибилност за секој корисник. Исто така, достапни се касети за бодување и перфорирање, давајќи Zip10M максимална флексибилност и производствени можности!

Технически параметри
 • Типе Самостално тело
 • Брзина сечења 100 комата/мин
 • Подешавање аутоматско
 • Макс. величина листова (Ш к Д) 23 мм х неограничено
 • Макс. величина листова (Ш к Д) 297 x 210 мм
 • Макс. тежина до 400 гр/м2
 • Минимална. тежина 150 гр/м2
 • Макс. учитавање касета 50 листова
 • Пре новонастале програма 8+2 вида
 • Перфорација додатна касета
 • Мин. корак за крст сечење 23 мм
 • Тачност крста сечења 0,1 мм
 • Нето тежина 24 кг.
 • Димензије (Ш к Д к В) каросерије: Тяло : 350 x 410 x 280 см
 • Снага240 / 50-60 Hz

¹ Техничките податоци се приближни. 2 Можни промени на цената без претходна најава.

ПС.  Ние се стремиме да обезбедиме описите, сликите и спецификациите на производите да бидат целосно точни. За жал, поради големиот број на понудени артикли, неизбежно е понекогаш грешките да ни се прикрадат. Ве молиме контактирајте со нас ако забележите грешка. Ви благодарам.

Видео
Брошури и рекламни материјали
Корисно

Структурен делот на хартијата

ВИСТИНСКИОТ ИЗБОР НА ХАРТИЈА Обрните внимание на процесите кои следат печатење: - Густите обложувања предизвикуваат поте ...

До статијата