За лакирање

Uchida U-coater

Испратете барање

Револуционерна нова машина за лакирање! 3 функции во еден Целосно лакирање Делумно лакирање Злато / сребрено печатење! Работи со хартија до 350 g / m2.

Корисно

Корици за книги / албуми

Понекогаш треба да се користат обвивки кои одговараат точно на одобрениот корпоративниот стил (боја, дизајн, итн), но понекогаш ...

До статијата

Опис
Uchida U-Coater е револуционерен уред со три најбарани клучни карактеристики, делумно лакирање, целосно лакирање и печатење со злато / сребро. Главната карактеристика што ја разликува оваа машина е тоа што U-Coater филмскиот слој е водоотпорен за разлика од стандардниот UV слој; плус лакираната хартија може лесно да се преклопи или да се залепи веднаш. Машината прави исклучително тенок слој (2-3 микрони) на медиумот и не ја менува бојата на сликата. Кај-коатер доаѓа со голем број на корисни и олеснуваат производствениот процес дополнителни приклучоци, како автоматски вшмукување и механизам, и прав чистење
дел за медиумите да бидат лакирани. Стручното списание за полиграф "Принт уик" (Print week) во статијата на г-дин Џо Франсис пишува за Uchida U-coater следново: "Ова е уред со елементарен конструкција, со висока додадена вредност и истовремено со тоа на ниска цена. Оваа машина е насочена кон дигиталниот пазар за брзи нарачки ... Тони Хилс, директор на дистрибутерот на Учида за Велика Британија од компанијата УМГ, вели "имаме огромен интерес - нема ништо слично до овој момент на пазарот. Ова личи на висококвалитетна УВ лакирање машина, но она што го прави не е УВ лакирање, а подобро и при тоа чини само мал дел од цената на една УВ лакирање машина. "
Што е Uchida U-coater? Прво, направи слој со термички трансфер. Udata U-Coater може да се користи за слој од тенок слој на кој било дел од хартијата. Благодарение на оваа способност, имате медиуми покриени со висококвалитетен сјаен финиш. Секоја од твоите нарачки ќе изгледа одлично и гламурозно благодарение на U-слој. Второ, оваа јапонска машина може да направи делумно лакирање, т.е. само таму каде што веќе има тонер од печатачот. Искористување висококвалитетен паралелен филм, машината применува топлина на површината на хартијата поради што филмот се топи и прави сликата високосјајна.
Добивате професионално извршени текстурирани медиуми без дополнителна операција. Трето, имате можност веднаш да ги понудите вашите клиенти злато или сребро без да кликнете или да се подготвите (зачувајте материјал). Ова е по многу пониска цена отколку стандардното златно печатење, и не треба да го заборавите заштеденото време и задоволството на клиентот со брзото извршување на неговата нарачка. Четврто, имате чист и сув процес, без непријатни мириси и отровни хемикалии.
Петто, секој може да работи со машината без да има посебна квалификација. Шесто, зазема многу малку простор и работен простор (сеуште е јапонска машина) и ви заштедува потреба да имате голем работен простор. Седмо, подобро е да бидете пријатно изненадени од тоа што ќе ја пронајдете оваа предност. ------------- * Парцијалниот лак е само кога тонерот е нанесен.

Технически параметри
 • Макс. размер на листa 320 х 600 мм
 • Мин. размер на листа 120 х 210 мм
 • Тежина на хартията 115-350 гр/м2
 • Вид и квалитет на хартијата за работа разновидна1
 • Подаване ръчно / автоматско2
 • Работна брзина (А4 листа за 1 мин.) 12 листа
 • Дебелина на покривниот слој 2 микр.
 • Начин на покривање цялостно / частично
 • Вид на кровен материјал фолија, сува, сув, делумен филм
 • Ролка- комплетно лакирање сјај сув филм (320мм х 150 м)
 • Ролка- комплетно лакирање Матт сув филм (320мм х 150 м)
 • Ролка- частично лакиране Гланц сух филм (320мм х 70 м)
 • Ролка- комплетно лакирање Злато фолио (320мм х 120 м)
 • Ролка- комплетно лакирање Среброфолио (320мм х 120 м)
 • Позиционирање целосно автоматски
 • Секциjа за обезпрашаване има
 • Време за постигнување на работна температура 6-9 мин.
 • Температура во просторијата за работа 15~30 Co
 • Влажност 20~70% RH
 • Екран за управување сензорен
 • Извеждане на медията послужавник за прифаќањето
 • Напојување240 / 50-60 Hz
 • Тегло нето / бруто 28 / 32 кг.
 • Димензии(Ш x Д х В) 88 x 52 x 31 см

¹Техничките податоци и дизајнот се приближни.²Можна промена во цените и техничките параметри без претходна најава.. ³Съветваме ви да направите проба преди да пуснете целия тираж. Во зависност од спецификацијата на материјалот. ПС. Ние се стремиме описот, сликите и спецификациите да бидат целосно автентични. За жал, поради големиот број на артикли кои се нудат, e неизбежнo понекогаш да се појавуваат неточности. Ве молиме кажете ни ако забележите таква. Благодариме..

Видео
Брошури и рекламни материјали
Препорачани репроматериjал
Корисно

Корици за книги / албуми

Понекогаш треба да се користат обвивки кои одговараат точно на одобрениот корпоративниот стил (боја, дизајн, итн), но понекогаш ...

До статијата